Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La construcción industrializada es posible gracias a los prefabricados de hormigón
Andeca es posiciona de forma optimista davant la situació complicada que viu en l'actualitat el sector de la construcció

La construcció industrialitzada és possible gràcies als prefabricats de formigó

Departament de Comunicació de Andeca, l'Associació Nacional de Prefabricats i Derivats del Ciment22/10/2008
Les inversions en modernització i en R + D + i han permès un gran perfeccionament dels prefabricats de formigó, desenvolupant solucions constructives globals, fiables, i eficaços que permeten la industrialització de la construcció amb alts criteris de qualitat. Aquesta filosofia d'empresa és la solució que permetrà al sector sortir de la crisi preparat per afrontar el futur i amb possibilitats de creixement consolidat.

Des de fa força temps la construcció ha estat un dels principals motors de l'economia espanyola i ha viscut dues dècades de gran prosperitat. Oferia molt a molts: immobles a la indústria de serveis, millores en les infraestructures públiques, segones residències ... i fins i tot l'oportunitat d'ocupació a la creixent onada d'immigrants que viu Europa. El volum de negoci de la construcció a Espanya l'any 2006 va superar els 372.200 milions d'euros. A nivell comunitari només va ser superada per Alemanya. Aquest any va créixer un 19 per cent i, encara que es va començar a notar certa desacceleració, encara va créixer un 18 el 2007. Dos dígits de creixement és una xifra suculenta quan es parla en termes comercials. Aquest mateix any el nivell d'inversió en construcció va ser del 17 per cent en relació amb el PIB, encara que si considerem totes les activitats econòmiques relacionades amb la construcció, es va superar el 40 per cent.

La necessitat d'atendre la demanda amb solucions fiables i en terminis de lliurament més curts va ser fonamental perquè s'incrementés el desenvolupament de la indústria de prefabricats de formigó amb gran força i dinamisme. A més, aquesta indústria ofereix una gran varietat de solucions perquè és capaç de fabricar la major part dels elements necessaris per a la construcció: pavimentació, grans prefabricats per a edificació i obra pública, tancaments, canonades i canalitzacions i altres productes generals com pedra artificial, mobiliari urbà, pals elèctrics, etc.

Edifici corporatiu de la signatura Boehringer a Sant Cugat (Barcelona)
Edifici corporatiu de la signatura Boehringer a Sant Cugat (Barcelona).

Una indústria en ple creixement

Durant l'any 2006 el volum de negoci de prefabricats de formigó a Espanya va suposar uns 7.400 milions d'euros. El 2007, es va incrementar un 18 per cent, arribant als 8.800 milions. En l'actualitat aquest sector compta amb més de 1.300 fàbriques i destaquen diversos grans grups que poden arribar a facturar més de 100.000 milions anuals, alguns s'exporten a més d'una desena de països com França, Suècia, Argentina o Emirats Àrabs. En general, empra cada any una mitjana de 40.000 treballadors entre fixos i temporals. El grup productiu més important és el d'elements estructurals amb gairebé un 55 per cent del total de la producció nacional els elements van dirigits principalment a edificis industrials i comercials, centres logístics o obra civil com túnels o ponts.

La previsió és d'un mercat de la construcció més competitiu que provocarà l'augment de la competència de preus

Desafortunadament, la construcció patirà un fort descens de creixement en els pròxims dos anys, a nivell internacional per la tendència a la baixa ia nivell nacional a causa del descens de la demanda causat pels alts preus, un excés d'oferta d'habitatge nou i moltes dificultats per finançar la compra. Però aquesta caiguda no afectarà totes les àrees de la construcció. S'espera que les infraestructures i l'edificació no residencial mantinguin el nivell de creixement, encara que no al mateix ritme que en les últimes dues dècades. Així doncs, la previsió per al final del 2008 i 2009 és d'un mercat de la construcció més competitiu que provocarà l'augment de la competència de preus, el que serà beneficiós per a tothom, sobretot per al consumidor final, ja que contribuirà a estabilitzar la situació.

Sostenibilitat durant i després del seu ús

Un dels avantatges competitius més destacables dels prefabricats de formigó és el seu caràcter sostenible. El seu ús en la construcció contribueix a complir amb els compromisos de reduir l'emissió de CO 2 adquirits per la Unió Europea a nivell internacional gràcies, per exemple, a l'ús d'elements amb capacitat autolimipiable i descontaminant. La reducció d'emissions de CO 2 i l'eficiència energètica dels edificis dissenyats i construïts amb prefabricats de formigó són característiques no només aplicables a la fase inicial de producció, sinó que són extensibles a tot el cicle de vida de l'estructura o edificació. Aquests aspectes converteixen a aquest sector en la millor solució per afrontar els reptes futurs del canvi climàtic i l'escalfament global. Hem de subratllar que una vegada que l'element ha complert la seva missió i ha de rebutjar, aquest no es converteix en un residu sinó que pot demolir i reciclar per al seu ús posterior com a àrids per a fabricar altres elements.
Habitatge unifamiliar a Pravia (Astúries) fabricada amb plaques de prefabricats de formigó
Habitatge unifamiliar a Pravia (Astúries) fabricada amb plaques de prefabricats de formigó.

Reivindicacions per al futur

Per pal·liar la crisi, les demandes del sector són diverses: en primer lloc s'han de prendre mesures per reactivar la construcció, s'han de reduir els terminis de pagament dels materials subministrats, molt superiors als legals establerts, perquè el sector no pot dedicar més recursos a finançar les vendes, en detriment d'innovacions tecnològiques i creació d'ocupació. I, finalment, la reivindicació més important, que es valori la qualitat de forma efectiva, perquè el compliment de totes les normes és costós i resulta il·lògic que, fins i tot en obres de promoció pública, aquest sigui l'últim factor a tenir en compte.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de La Industria del Prefabricado de Hormigón

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    08/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/10/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveMatelec - IFEMAPiscinaSpainConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis