Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aplicaciones del CTE a las técnicas de pavimentación con adoquín cerámico
La ceràmica per a la construcció urbana

Aplicacions del CTE a les tècniques de pavimentació amb llamborda ceràmica

Redacció Interempresas02/10/2008
Hispalyt, Associació Espanyola de Fabricants de Maons i teules d'argila cuita , explica els avantatges dels paviments amb llamborda ceràmica a l'hora d'edificar.

Característiques tècniques essencials de la llamborda ceràmic:

  • Resistència al gel / desgel.
  • Resistència a la ruptura transversal.
  • Resistència a l'abrasió.
  • Resistència al lliscament / derrapatge.
  • Comportament davant del foc.
  • Conductivitat tèrmica.
  • Emissió d'asbest i de formaldehid.
  • Resistència als àcids.
El paviment de llamborda ceràmic es fa servir cada vegada més en vies urbanes ja que permet la seva reutilització i és fàcil de posar...
El paviment de llamborda ceràmic es fa servir cada vegada més en vies urbanes ja que permet la seva reutilització i és fàcil de posar.

Avantatges

Els avantatges dels paviments amb llamborda ceràmic aplicat al Codi Tècnic de l'Edificació (CTE) són diversos. Entre ells, la durabilitat i permanència del color: la llamborda ceràmic manté inalterable en el temps la seva àmplia gamma de colors, consta de diverses possibilitats expressives amb una variada gamma de colors i múltiples combinacions en planta. Referent a les qualitats físiques resisteix molt bé les gelades i altres agents agressius, no es deformen amb les altes temperatures de l'estiu, etc. Un dels avantatges més importants és que en els paviments flexibles hi ha la possibilitat d'aixecar les llambordes sense provocar deterioraments, és a dir, tornen a reutilitzar, això li dóna un gran estalvi econòmic, per tant és molt adequat per a places, voreres, patis, etc. on es produeixen posteriors treballs en el subsòl. També és apropiat per a terrenys amb gran inestabilitat, on calgui efectuar alguna correcció de regularitat de superfícies a causa de seients localitzats, una vegada conclòs la reparació del paviment, aquesta no s'aprecia. Pel que fa a la seva vida útil, és superior a 30 anys, per tant supera altres paviments.

Àmbits d'aplicació de la llamborda ceràmic

  • Voreres
  • Passejades
  • Places públiques
  • Jardins
  • Accessos a habitatges
  • Patis interiors i exteriors d'edificis
  • Vies urbanes
  • Travessies
  • Terminals d'autobús
  • Àrees residencials
  • Protecció de talussos
  • Edificis (sobre forjats i cobertes planes)
  • Pistes de bicicletes (i carrils bici)

Els paviments de llamborda ceràmica usats en vies urbanes constitueixen actualment una de les millors alternatives. Els seus avantatges, respecte a altres paviments són diverses, com la facilitat d'execució, la possibilitat de reutilització i de senyalització permanent de pas de vianants i una amplia configuració en el disseny de superfícies.

Manteniment

El manteniment és molt baix i dura diverses dècades. Les tasques de conservació es limiten únicament al farciment de juntes amb sorra de segellat de tant en tant. No obstant això, durant l'exposició i la vida útil dóna lloc a possibles aparicions de brutícies i taques, com per exemple: residus i taques de morter, quitrà, emulsions asfàltiques, òxid de ferro, taques d'argila, fum, pintura, xiclets, oli , fongs i molsa, rodades de pneumàtic, etc.

En el procediment de neteja, sempre que s'utilitzi un producte químic, s'ha de rentar abundantment amb aigua neta abans i després del tractament, així com canalitzar l'aigua bruta de manera que no abast altres parts de l'obra. Utilitzant una tècnica incorrecta per a l'eliminació de qualsevol tipus de taca pot produir un dany permanent.

La llamborda ceràmic manté inalterable en el temps la seva gamma de colors...
La llamborda ceràmic manté inalterable en el temps la seva gamma de colors, està disponible en diversos formats i hi ha múltiples combinacions possibles. Foto: Ascer.

Passos en el procediment d'obertura i rehabilitació del paviment

  1. Treure la màxima quantitat de sorra possible de les juntes, emprant una paleta o una altra eina adequada.
  2. Aixecar el primer llamborda ceràmica usant palanques adequades.
  3. La resta llambordes ceràmiques s'aixequen amb menors problemes (sense lligam), usant una pota de cavar o una altra eina adequada fins l'aixecament de tota la superfície necessària per poder realitzar les operacions de reparació del subsòl.
  4. Neteja amb raspall de filferros de les llambordes ceràmics aixecats i apilament al costat de la rasa per a la posterior recol·locació.
  5. Excavació de les capes i reparació, manteniment o instal lació dels serveis urbans corresponents.
  6. Reposició i compactació, si fos necessari, de les capes inferiors del ferm, i extensió i anivellació de la capa de sorra del empedrat ceràmic,
  7. Recol·locació de les llambordes ceràmics, anteriorment aixecats i netejats, ajustats amb martell de goma.
  8. Ompliment de juntes compactat.

Empreses o entitats relacionades

Hispalyt - Asociación Española de Fabricantes de Ladrillos y Tejas de Arcilla Cocida

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    08/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/10/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis