Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a “La tecnología juega un papel fundamental en nuestra actividad a todos los niveles”.

"La tecnologia juga un paper fonamental en la nostra activitat a tots els nivells".

15/07/2006

Jose Vicente Cordera Fernández. Director de fàbrica Saint-Gobain Cristalería (Divisió Aïllament).

Isover és una societat pertanyent al Grup Saint-Gobain que és present a Azuqueca des de 1962, any en el qual va començar la fabricació de productes de llana de vidre. Posteriorment, el 1986, la nostra implantació industrial va créixer amb l'arribada de ROCLAINE, línia de fabricació de llana de roca, des d'Alcalá de Henares. Avui, ISOVER és una de les poques fàbriques que té dues línies de productes en el mateix recinte industrial. Amb la producció en m 2 de l'any 2005 es podria cobrir completament el terme municipal d'Azuqueca, i encara sobraria per a cobrir diversos estadis de futbol.
Imagen

En quina mesura Isover és part de Azuqueca?

Com a bons azudenses que som, la fàbrica participa de la vida de la comunitat en tot el que està al seu abast. De la mateixa manera, la comunitat participa de la vida de la fàbrica com s'ha vist recentment durant la celebració del II Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en els centres del Grup Saint-Gobain.

Quin tipus de tecnologia s'utilitza a la seva fàbrica?

Isover és una fàbrica que desenvolupa una activitat en la qual som líders a nivell nacional i internacional a través del Grup Saint-Gobain. Com a líders que som, la tecnologia juga un paper fonamental en la nostra activitat a tots els nivells, ja sigui productiu o, per exemple, medioambiental.Como exemple d'una tecnologia que ha millorat enormement les emissions de la planta es pot citar el forn elèctric de fusió de les matèries primeres que utilitzem. Aquest forn es va implantar el 1999 i ens ha permès eliminar les emissions de CO2 que es produïen amb l'antic forn de fusió de gas.

Quin és el factor clau perquè tot funcioni correctament?

Seguretat i higiene formen la pedra angular de tota activitat industrial. La seguretat comença per mantenir l'ordre i la neteja a la fàbrica. Un lloc per a cada cosa i cada cosa al seu lloc. Un centre de treball net i un programa d'inversions adequades per a millorar progressivament les condicions de treball. L'element clau per aconseguir tot això és la implicació de cada empleat de Isover. Tots i cadascun de nosaltres hem de veure la fàbrica com la nostra, no en va aquí passem gran part de la nostra vida. No hem de permetre a la fàbrica, situacions que no permetríem a casa nostra.

La companyia produeix diverses solucions d'aïllament tèrmic, acústic i de protecció contra el foc. ¿Aquests productes són estàndard o es fa alguna cosa a mida?

És clar. Una de les claus de l'èxit de Isover és la capacitat de personalitzar les solucions d'aïllament per a poder subministrar als clients que així ho necessitin en un moment donat. Nosaltres parlem de solucions i no només de productes, i amb aquesta visió, Isover és capaç de resoldre qualsevol situació que se'ls plantegi als nostres clients.

Quins sistemes de qualitat empra Isover a les seves instal·lacions productives?

El nostre sistema de qualitat està certificat per Aenor conforme a la norma ISO 9001:2000. Bàsicament, aquest sistema certifica que l'organització de la producció i els controls que fem sobre els nostres productes garanteix que la qualitat d'aquests s'ajusta a les nostres especificacions ia les necessitats dels nostres clients.

Climaver és un dels seus productes més destacats. Quins altres productes han tret recentment i per a què s'utilitzen?

Com vostè esmenta el Climaver és un dels productes de major interès per Isover, però no només pel que representa econòmicament sinó per les seves característiques tècniques i pel segment de mercat al qual va destinat: la climatització. El Climaver, producte líder a Espanya sense cap dubte, però també Isover dedica esforços en innovació en altres segments. Per exemple, la gamma sorra. Gamma de solucions constructives que va destinada a la envans secs, per aconseguir una màxima absorció acústica amb el menor espai possible.

Quines característiques destacaria d'aquests productes o solucions constructives?

Concretament de la gamma sorra, podríem dir que està bastant especialitzada, trobant-nos amb productes que van des del sorra òptima -1,5 cm. de gruix-, per millorar l'aïllament acústic en els envans de separació entre veïns ... que com bé sap avui en dia sol consistir en una paret senzilla de maó. Fins al sorra màster, producte de 9 cm. de gruix que va destinat a locals amb alts nivells de soroll, com discoteques, cinemes, etc. Llàstima que no puguem allargar aquesta entrevista, però el que si puc fer és citar els lectors a que visitin la nostra pàgina web. Pàgina que té més de 32.000 visites al mes i que ofereix al visitant tot el que necessiti saber sobre l'aïllament.

Quins objectius s'ha marcat la fàbrica per al 2006?

Durant l'any 2006, els objectius de la fàbrica són tres: seguretat, medi ambient i capacitat. La seguretat és un camí en el qual mai s'arriba a la meta i s'ha d'entendre com una forma de viure la nostra feina, no com una exigència que se'ns imposa. És aquesta una tasca àrdua que ens va a ocupar permanentment, no només en aquest any. En medi ambient, hem de preparar el nostre dossier per a l'obtenció de l'autorització ambiental integrada, com totes les empreses espanyoles, abans d'octubre de 2007. Pel que fa a capacitat, tenim bones notícies ja que el nostre mercat creix i nosaltres hem de fer-ho també. En aquests moments estem començant els estudis necessaris per augmentar la capacitat productiva de la planta d'Azuqueca. Tenim molta feina per davant però tot ell és per créixer, i això és un autèntic privilegi que hem d'aprofitar. La fàbrica de Isover a Azuqueca té un futur brillant i hi treballem tots els que estem aquí.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación
Saint-Gobain Pam España, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    08/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/10/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainAsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis