Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Una transposición de la Directiva de Eficiencia Energética descafeinada supondrá dejar de ahorrar 1.000 millones de euros a las grandes empresas

Una transposició de la Directiva d'Eficiència Energètica descafeïnada suposarà deixar d'estalviar 1.000 milions d'euros a les grans empreses

16/05/2014

16 de maig de 2014

L'anàlisi de l'impacte d'una transposició “descafeïnada” de la Directiva d'Eficiència Energètica implicarà, segons l'Estudi realitzat per a3i – Associació d'empreses d'Eficiència Energètica, i presentat per Rodrigo Morell en una jornada tècnica en Genera, menors estalvis energètics a les grans empreses, menors ingressos fiscals per a l'Administració i un menor creixement per a les empreses del sector.

En concret, l'estudi se centra en la transposició del capítol II, 'Auditories energètiques', i quantifica en 1.000 milions de € els estalvis 'perduts', en 60 milions de € els ingressos fiscals que l'Administració deixarà d'ingressar, i en 200 milions de € la facturació que no realitzaran les empreses que treballen en el sector de l'Eficiència Energètica. I això a causa d'una transposició que s'allunya de l'esperit de la Directiva, en permetre que les auditories energètiques les puguin realitzar personal intern de l'empresa, i substituir parcialment l'auditoria energètica per certificacions energètiques d'edificis.

L'Associació d'empreses d'Eficiència Energètica (A3i), en el transcurs d'una jornada tècnica organitzada per les Associacions A3i, AMI i Adhac en el marc de Genera, va presentar aquestes negatives conclusions davant més de 150 persones que van abarrotar la sala d'Ifema on va tenir lloc la jornada, i davant el propi Minetur que ha estat el Ministeri encarregat de redactar el Reial decret que haurà de publicar-se abans del 5 de juny, i que trasllada una part important de la Directiva 27/2012/UE d'Eficiència Energètica, (en concret la relativa a les auditories energètiques, acreditació de proveïdors de serveis i auditors energètics, promoció de l'eficiència energètica i comptabilització de consums energètics).

L'anàlisi realitzada per a3i compara l'escenari d'una transposició 'literal', amb l'escenari 'descafeïnat' que anem a tenir després de la publicació del Reial decret. I ho fa comparant dos aspectes fonamentals com són, que les auditories energètiques puguin (o no) ser substituïdes parcialment per certificacions energètiques d'edificis, i que puguin (o no) ser realitzades per tècnics de la pròpia empresa. En opinió de A3i, argumentada per Rodrigo Morell sobre la base de l'anàlisi realitzada, no existeix justificació per no ser fidel a l'esperit de la Directiva, ja que ningú sali guanyant. L'Administració, per tractar d'evitar uns petits costos a les grans empreses, (quantificats en 200 milions de €, que es recuperarien en 1 any implantant solament mesurades d'estalvi sense costos), deixa escapar una oportunitat que generaria avantatges molt superiors per a tots, incloses les pròpies grans empreses.

Publico assistent
Publico assistent.

Manuel Sayagués, president de A3i va obrir i va moderar la jornada en la qual també van participar Victor Valverde en representació de la Sotsdirecció General de Planificació Energètica i Seguiment de Minetur, Javier Sigüenza, secretari general d'AMI, i David Serrà membre de la Junta Directiva d'Adhac.

Victor Valverde, va explicar en la seva exposició durant la jornada, la complexa labor desenvolupada per traslladar aquesta Directiva, i els criteris que justificaven algunes de les disposicions que establirà el Reial decret. Igualment va comentar el calendari de treball que s'ha seguit per poder complir amb els objectius marcats i que s'han anat complint, ressaltant que Espanya acaba d'enviar el Pla Nacional d'Estalvi i Eficiència Energètica 2014-2020 a la Comissió Europea.

Javier Sigüenza i David Serrano van defensar al seu torn les al·legacions que van presentar les seves associacions al Projecte de Reial decret, en el seu tràmit d'audiència pública, en relació als Serveis Energètics i les Xarxes de Calor i Fred.

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    30/07/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    25/07/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain22-24 octubre SevillaMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis