Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sistemas de Perforación resalta las ventajas de las Tecnologías sin Zanja en Smopyc 2014
La companyia va mostrar alguns dels últims productes dels seus representades Tracte-Technik i Bagela

Sistemes de Perforació ressalta els avantatges de les Tecnologies sense Rasa en Smopyc 2014

David Muñoz14/04/2014

Un dels professionals que més han lluitat des de fa anys per trencar les barreres que han frenat històricament l'evolució de les Tecnologies de Perforació sense Rasa a Espanya, és Juan José Peretó Ballester, fundador i actual gerent de l'empresa Sistemes de Perforació, SL. Vam tenir l'oportunitat de parlar amb ell durant la celebració de Smopyc 2014 per recaptar la seva opinió sobre les raons que segueixen impedint l'eclosió d'aquestes solucions malgrat els seus avantatges econòmics, mediambientals i d'urbanisme.

Juan José Peretó Ballester va fundar l'empresa Sistemes de Perforació en 1988 a Barcelona, amb la finalitat de subministrar i vendre maquinària i equips de Perforació sense Rasa per a la instal·lació de cables i canonades que permetessin salvar carreteres, vies de ferrocarril, terraplens, rius, autopistes, etc. Quatre anys després, i per circumstàncies del mercat, traslladaria la seu social a Alacant, des d'on segueix operant actualment. “El balanç de tots aquests anys de treball no pot ser que ser un altre que molt positiu – assenyala Juan José Peretó-. Quan comencem aquesta aventura empresarial, la Tecnologia sense Rasa es reduïa a dues úniques alternatives: el talp, la màquina que passa per sota de la carretera i que deixa després d'ella un tub; i la clava de canonada d'acer amb la seva corresponent derivació, l'espiral. Amb els anys hem assistit a la revolució mundial de la perforació dirigida, sobretot a partir de 1995-1996 encara que, per desgràcia, en aquests gairebé 20 anys han estat molt pocs els equips de perforació dirigida que han entrat a Espanya en comparació d'altres països europeus”.

Juan José Peretó Ballester, gerent de Sistemes de Perforació, SL
Juan José Peretó Ballester, gerent de Sistemes de Perforació, SL.

Amb la intenció de millorar la penetració de la tecnologia sense rasa al mercat espanyol, Sistemes de Perforació s'ha envoltat tradicionalment de marques capdavanteres en aquest camp. Per exemple, és el distribuïdor per a Espanya del fabricant alemany Tracte-Technik, “sens dubte, el primer fabricador europeu de tecnologia sense rasa”, com ho defineix Juan José Peretó, i del que es van poder veure exposats diversos productes en la Smopyc 2014. I també porta la representació del fabricant alemany Bagela, amb productes destacats com la recicladora d'asfalt que també es va poder veure en Fira de Saragossa.

A més, Sistemes de Perforació és una de les empreses que més ha lluitat per millorar la implantació d'aquestes tecnologies a través de l'associació nacional Ibstt.

Barreres a l'expansió

La tecnologia sense rasa s'ha considerat tradicionalment una alternativa més ecològica i menys molesta per als ciutadans (evita el tall de carrers, entre altres avantatges). Amb els últims avanços tecnològics, s'ha convertit, a més, en una alternativa més econòmica que moltes de les fórmules tradicionals. Llavors, per què no acaba d'arrencar al nostre país, quan si ho ha fet en la majoria dels països desenvolupats? Juan José Peretó no li troba una explicació lògica: “Es pot dir que, a dia d'avui, el nostre país, en matèria de tecnologia sense rasa, està pràcticament a zero, encara que hi hagi algun, pel propi caràcter dels espanyols, que pensi que estiguem al límit. Des de fa 32 anys viu de vendre tecnologia sense rasa i encara no encert a endevinar les veritables raons perquè això no evolucioni. Sembla que hi ha unes estructures, unes formes de fer les coses que vénen des d'a dalt, que són inamovibles. Es construeixen veritables murs per evitar que aquestes tecnologies puguin avançar, malgrat els avantatges que puguin oferir. Es donen ja casos en els quals usar la tecnologia sense rasa seria més econòmic que l'ocupació del camió i del cabàs, però malgrat això se segueix apostant per fórmules més tradicionals”.

Stand de Sistemes de Perforació en Smopyc 2014

Stand de Sistemes de Perforació en Smopyc 2014.

Els proveïdors de Tecnologia sense Rasa es troben en molts casos amb murs infranquejables, amb persones a les quals resulta molt complicat explicar-los els avantatges que podrien aportar-los aquestes solucions. “A Espanya, a dia d'avui, és pràcticament impossible que algú en l'Administració se sent al teu costat amb un bolígraf i un paper per comparar amb nombres objectius els costos de la Tecnologia sense Rasa respecte a altres alternatives”, assegura el gerent de Sistemes de Perforació.

A més, en l'àmbit privat, assegura que també hi ha molts interessos creats entre els grans contractistes que han de realitzar en una obra centenars de connexions domiciliàries, a l'hora de decantar-se per solucions que no són precisament les més econòmiques. “Hi ha els qui et diuen que com van a invertir en una màquina que va a reduir la seva facturació per cada treball realitzat. Per això, els principals interessats a conèixer l'estalvi que van a obtenir amb la Tecnologia sense Rasa no és el contractista, és realment qui tingui la propietat d'aquesta instal·lació”, afegeix Juan José Peretó.

Evidentment, tenint en compte el mínim desenvolupament que han tingut fins avui les Tecnologies sense Rasa a Espanya, el potencial de creixement d'aquestes és enorme, tant en matèria de renovació de canalitzacions, com en implantació de noves xarxes de comunicacions (fibra òptica, per exemple). “Quan vaig començar en aquest mercat, els avantatges que promocionàvem eren mediambientals, el no molestar als ciutadans… Però tot això ha quedat obsolet, perquè ara que només es parla de diners, diners i diners, les Tecnologies sense Rasa també són realment més econòmiques”.

Ja no té per què haver-hi barreres per a la implantació d'aquestes tecnologies, ni tan sols tècniques, ja que com assegura el màxim responsable de Sistemes de Perforació, “a dia d'avui, la tecnologia disponible ja ens permet treballar en el 95% dels terrenys, instal·lar qualsevol tipus de canonada (polietilè, fosa dúctil, etc.) i aconseguir perforacions de fins a 1.500 m, si bé és cert que el 90% de les obres és de 100-150 m i que, abans de fer treballs de gran envergadura, seria preferible centrar-nos en els treballs més senzills, on encara hi ha molt per fer”.

En aquest sentit, el Congrés Internacional ‘No-Dig’ que tindrà lloc a Madrid del 13 al 15 d'octubre de 2014, va a suposar una gran oportunitat per, d'una vegada per sempre, aconseguir implantar a Espanya les Tecnologies sense Rasa. “És una iniciativa molt esperançadora, creiem que pot ser un impuls molt important per a la Tecnologia sense Rasa a Espanya, perquè no només es pensi en la retroexcavadora o en el cabàs a l'hora de fer una canalització als carrers del nostre país, sinó també en aquestes alternatives tan avançades”, conclou Juan José Peretó.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    05/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsefavePiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)22-24 octubre Sevilla

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis