Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Uresa celebra su 30 aniversario como fabricante de punteros para martillo hidráulico
Des de fa tres anys, el Grup compta amb una segona empresa anomenada Aseru

Uresa celebra el seu 30 aniversari com a fabricant de punters per a martell hidràulic

David Muñoz15/04/2014

Uresa, fidel expositor de Smopyc des de l'any 1991, va aprofitar la seva presència en aquesta última edició de la fira celebrant la seva 30 aniversari com a fabricant de punters per a martell hidràulic. Repassem al costat del seu gerent, Avelino Cirilo de Gregorio, com han estat aquestes tres dècades de treball i les línies estratègiques que està seguint la companyia per sustentar el seu creixement.

Uresa, les sigles de la qual fan referència a Utensilis de Recanvis Especials, S. a., naixia en 1984 a Barcelona com a empresa d'enginyeria mecànica especialitzada en el subministrament de recanvis per a maquinària d'obra pública. “En aquella època, apreciem que hi havia unes necessitats al mercat que no estaven sent ben ateses, hi havia clients que no estaven trobant en els punters que adquirien les especificacions que realment requerien. Per això, aprofitant l'experiència que teníem prèviament al món de l'acer, decidim fabricar a Barcelona nostres propis punters, amb els nostres propis dissenys. Comencem a Catalunya, fent les primeres proves, i després de comprovar que els nostres productes responien realment a les exigències dels maquinistes, ens vam ser expandint per la resta d'Espanya”, recorda Avelino Cirilo de Gregorio, gerent d'Uresa, sobre aquells inicis.

Avelino Cirilo de Gregorio, gerent del Grup Uresa
Avelino Cirilo de Gregorio, gerent del Grup Uresa.

La qualitat del punter Uresa va ser expandint-se a poc a poc entre els diferents professionals de la demolició, al mateix temps que la companyia anava donant-se a conèixer cada vegada més amb la seva presència en diferents fires. En 1989 exposava per primera vegada a Madrid i en 1991 estava amb stand en Smopyc, fira de la qual ha estat fidel expositor des de llavors.

Al llarg dels anys, Uresa va ser expandint la seva gamma, incloent també material de desgast (dents, fulles…), així com productes especialitzats fets a mesura del client. Això li ha permès no només créixer al mercat nacional sinó també fer les seves primeres vendes en l'exterior. “Hem tingut prop de 2.000 distribuïdors a Espanya i Portugal, amb una molt alta demanda de producte. A més, a poc a poc vam ser sortint al mercat internacional, sobretot a França, on nostra presència a dia d'avui és molt més fort”, afegeix el gerent d'Uresa.

Arran de la crisi soferta pel mercat de la maquinària de construcció i obra pública a Espanya, a partir de l'any 2008 Uresa ha enfortit el seu procés d'internacionalització, expandint-se cada vegada més per regions com Llatinoamèrica i Europa. De fet, a dia d'avui, més del 50% de la facturació d'Uresa té el seu origen al mercat exterior.

Valors competitius

Avelino Cirilo de Gregorio destaca la qualitat del producte Uresa com el seu principal valor diferencial: “El producte Uresa se segueix fabricant a Barcelona sota els més estrictes controls de qualitat. Això és el que ens permet garantir la seva llarga durabilitat. Mentre que altres punters, fabricats a Àsia fonamentalment, amb prou feines arriben a les 200 hores de vida, els nostres punters poden presumir d'haver treballat fins a 1.200 hores”.

A la qualitat intrínseca del producte, Uresa sempre ha volgut sumar una especial cura del servei al client. “Sempre hem volgut destacar el valor humà de la nostra empresa. A dia d'avui, el nostre personal se centra a donar un servei directe i ràpid al client, mantenint disponibles en el nostre estoc unes 830 referències que fabriquem i donant un termini màxim de set dies per a casos de fabricació de peces especials com hincaraíles, clavaestacas, etc.”, reconeix el màxim responsable d'Uresa.

Per donar aquesta agilitat en els terminis, la companyia compta amb els equips de mecanitzat més moderns del sector, capaços de donar sortida a les comandes del client en un termini rècord amb la més estricta qualitat.

Stand d'Uresa en Smopyc 2014

Stand d'Uresa en Smopyc 2014.

Evolució d'Aseru

En la seva política d'expansió, el Grup Uresa va prendre la iniciativa fa tres anys de crear una segona companyia. El seu nom, Aresu, i la seva funció: la comercialització d'una segona línia de punters més econòmics així com de recanvis per a martells hidràulics, sempre amb la qualitat Uresa.

“Fa uns anys arribem a un acord amb un fabricant europeu de punters, pel qual ell ens compra els punters d'Uresa i nosaltres els seus punters, més econòmics, per poder oferir als nostres clients una segona alternativa de menor preu a través de l'empresa Aresu. El balanç d'aquesta iniciativa està sent molt positiu i de fet, hem entrat molt bé amb aquest producte en països com Argentina, Colòmbia, Uruguai i Veneçuela”.

L'evolució de la companyia no acaba aquí i també està augmentant la seva gamma de solucions especials, com per exemple clavaestacas o equips per tallar llenya, entre uns altres, la qual cosa li permet diversificar la seva activitat i entrar també en mercats diferents als tradicionals de l'obra pública.

“L'equip humà del Grup Uresa encara el futur amb il·lusió, som una empresa financerament solvent i amb un patrimoni propi interessant. Quant a Smopyc, sabíem que la fira no anava a ser la d'altres anys, però la veritat és que estem molt contents tant per les visites que estem rebent com per l'interès mostrat cap als nostres productes per aquests visitants”, concloïa Avelino Cirilo de Gregorio.

Empreses o entitats relacionades

Ure, S.A. (Uresa)

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    05/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsefavePiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)22-24 octubre Sevilla

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis