Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Samep Tools se expande en el mercado de los punteros, repuestos y material de desgaste
La companyia va tancar el 2013 amb un creixement en la seva facturació del 14%

Samep Tools s'expandeix al mercat dels punters, recanvis i material de desgast

David Muñoz07/04/2014

Samep Tools és una empresa familiar amb més de 30 anys d'experiència en la fabricació de punters i recanvis per a martells hidràulics de demolició. Aprofitem la seva presència en la fira Smopyc, celebrada de l'1 al 5 d'abril en Fira de Saragossa, per aprofundir, de la mà del seu director general Mino Sàlvia, i del seu director per a la delegació a Espanya Antonio Trèvol, en les claus que sustenten el creixement de la companyia.

Samep Tools va néixer a Itàlia fa 32 anys, quan el pare de l'actual director general de la companyia, Mino Sàlvia, va decidir canalitzar la llarga experiència que havia atresorat durant anys en el mecanitzat en un nou projecte empresarial especialitzat exclusivament en la fabricació de punters i recanvis per a martells hidràulics de demolició.

D'esquerra a dreta: Antonio Trèvol, director en la delegació a Espanya de Samep Tools, i Mino Sàlvia, director general de la companyia...

D'esquerra a dreta: Antonio Trèvol, director en la delegació a Espanya de Samep Tools, i Mino Sàlvia, director general de la companyia.

L'any 2000, es produïa un relleu generacional en Samep Tools, amb l'entrada en l'adreça dels germans Sàlvia, i des d'aquest moment s'ha produït la gran expansió de l'empresa de llarg a llarg de tothom. Avui, Samep Tools factura més de 9 milions d'euros, obté creixements interanuals de dues xifres (14% en 2013), té una quota de mercat a Europa que està entre el 30% i el 35% i és expositor en les principals fires de maquinària de construcció i obra pública del món (Intermat, Bauma, Bauma Àfrica, Smopyc, Samoter…).

Des dels seus inicis la companyia ha apostat fort per la R+D, invertint entre 400.000 i 700.000 euros anualment per a aquest tipus de projectes. A més, sempre ha buscat comptar amb les últimes tecnologies en el seu taller de producció, la qual cosa es manifesta que el 70% de la seva maquinària té una edat mitjana d'entre 5 i 7 anys, no tenint cap que superi els 20 anys d'antiguitat. El procés productiu de totes les seves referències es duu a terme mitjançant màquines CNC amb tecnologia d'última generació i se sotmet a rigorosos controls de qualitat. Precisament en aquest exhaustiu control de la qualitat és on Samep Tools fonamenta un dels seus principals valors diferencials: “El nostre logo diu '100% Quality Tested', la qual cosa demostra la nostra fixació total i absoluta per controlar la qualitat de tots els nostres productes. És molt difícil concretar en què consisteix la qualitat perquè cadascun té una noció d'això, però per a nosaltres aquesta qualitat passa per controlar el material en tot el seu procés de fabricació, des que rebem l'acer del nostre proveïdor fins que surt com a capdavanter o recanvi del nostre taller, passant pel tractament tèrmic, les màquines de CNC, els diferents assajos als quals són sotmesos, etc. Quan fabriques prop de 20.000 punters i 7.000 recanvis a l'any (5.500 albarans anuals), i molts d'aquests productes van destinats a països que estan a milers de quilòmetres de la fàbrica, has d'oferir un control de la qualitat absolut. En el cas de Samep Tools tots els nostres productes tenen un nombre de sèrie, una matrícula, de tal forma que podem saber a tot moment amb quin acer es va fabricar, amb quina màquina i quina persona ho va fer. La trazabilidad és absoluta”, assenyala Mino Sàlvia, director general de Samep Tools.

Actualment la companyia compta amb una plantilla que ronda les 30 persones i els seus productes, tant els punters com els recanvis per a martells hidràulics, són emprats per al desenvolupament dels martells hidràulics dels principals OEMs.

Visita de les autoritats al stand de Samep Tools en Smopyc 2014

Visita de les autoritats al stand de Samep Tools en Smopyc 2014.

Presència a Espanya

El magatzem principal de Samep Tools, que compta amb prop de 5.000 referències, està a Itàlia, però des de fa dos anys també té un altre magatzem a Saragossa. Aquesta obertura va coincidir en el temps amb la contractació d'Antonio Trèvol, professional amb una llarga experiència al mercat del material de desgast, que s'incorporava a Samep Tools per potenciar la presència de la marca als mercats espanyol, portuguès i nord-africà. El propi Antonio Trèvol resumeix així una de les claus que expliquen la positiva evolució que està seguint la companyia al nostre país: “Des que fa dos anys Samep Tools s'ha establert a Saragossa, hem tingut una important demanda. Cal tenir en compte que anteriorment, només els clients amb una llicència per a la importació, amb un nombre d'operador intracomunitari, podian accedir a aquests productes. Ara, amb un CIF espanyol, Samep Tools ja pot vendre directament al client final, en aquelles zones on no tinguem un distribuïdor local”.

Precisament, amb l'entrada d'Antonio Trèvol en Samep Tools la gamma de la companyia també es va veure augmentada amb una àmplia oferta de material de desgast, dents i portadientes adaptables. En aquest sentit la companyia explica actualment amb dues línies ben diferenciades, d'una banda té la distribució de la marca francesa Feurst, un producte de gamma alta; i d'altra banda, per a aquells clients que busquen un material de desgast més econòmic però dins dels marges de qualitat marcats per Samep Tools, la companyia també ofereix la seva pròpia marca TT (Tough Teeth), a través d'un fabricant asiàtic que també subministra per OEMs destacats al mercat de la maquinària d'obra pública.

Capdavanters de Samep Tools

Capdavanters de Samep Tools.

La gamma no es queda aquí i ja en Smopyc Samep Tools ha anunciat que, arran de diverses sol·licituds que ha rebut dels seus clients, va a fabricar també material de desgast per a un altre tipus d'eines hidràuliques de demolició, com poden ser cisalles o pulverizadores.

Per cobrir el mercat espanyol, Samep Tools compta amb una important xarxa de distribuïdors locals, venent també directament en aquelles zones en les quals no té distribuïdor, així com a grans comptes (per cobrir el mercat del nord d'Àfrica, la companyia s'està recolzant en els distribuïdors que té a Andalusia).

“Samep Tools es diferencia de molts altres fabricants per la seva flexibilitat en els terminis de lliurament. En un màxim de 15 dies el client té el producte que necessita. A més, al no existir ja la figura de l'importador, aquest sobrecoste es repercuteix en una rebaixa en el preu final del punter o del recanvi”, afegeix Antonio Trèvol.

Recanvi alternatiu vs original

Enfront dels possibles dubtes que pugui tenir el propietari d'una màquina en l'elecció entre un recanvi original i un altre alternatiu, Mino Sàlvia ho té clar: “Samep Tools és també proveïdor de primeres marques. Tenim una oficina de R+D molt potent que analitza la qualitat de tots i cadascun dels productes que es posen al mercat. Per tant, sabem a tot moment quin material s'ha utilitzat i el tractament tèrmic que se li ha donat a aquest producte. En la majoria dels casos, el client paga per la marca, com ocorre en la moda o en el sector de l'automòbil, per la qual cosa a través de Samep Tools pot obtenir un estalvi molt significatiu. A més, en fabricar 10, 20, 30…100 unitats de cada referència, els preus es redueixen de forma molt notable.”

Reposats per a martells hidràulics de Samep Tools

Reposats per a martells hidràulics de Samep Tools.

Per tot el comentat i pels plans d'expansió que maneja actualment la companyia, bé a través de la seva xarxa de distribució (com la que té ja a Amèrica,per exemple) o directament amb iniciatives com la propera obertura d'un nou magatzem a Europa de l'Est, el futur de Samep Tools és molt positiu, esperant, com confirma Mino Sàlvia, acabar també el 2014 amb un creixement en la seva facturació de dues xifres.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    05/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAAsefavePiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)22-24 octubre Sevilla

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis