Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Arranca el curso en la Red de Cátedras de Cerámica de Ascer

Arrenca el curs a la Xarxa de Càtedres de Ceràmica d'Ascer

30/10/2013

30 d'octubre de 2013

Pràcticament tota la Xarxa de Càtedres de Ceràmica que Ascer té en marxa en Escoles d'Arquitectura a Espanya i a l'estranger, ja han donat començament a les activitats del curs 2013/14. Les Càtedres que conformen la Xarxa en Escoles d'Espanya -Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat d'Alacant, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid, l'Escola d'Arquitectura Tècnica de la Universitat Jaume I de Castelló i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya – estan ja immerses en l'organització de visites a fàbriques, conferències, realització de projectes, etc. amb els quals aconseguiran motivar a alumnat, professorat, conferenciants, així com a la pròpia indústria.

Cada Càtedra desenvolupa la seva labor des d'un enfocament propi centrant-se en diferents característiques del material i en diverses solucions dins de l'arquitectura. Totes comparteixen l'objectiu de difondre el coneixement i l'ús dels recobriments ceràmics en l'àmbit de l'arquitectura, tant a nivell d'alumnat, docència com entre professionals arquitectes. Per a això es programen interessants conferències tècniques i visites, es desenvolupen projectes de diversa índole i s'organitzen concursos i col·loquis en els quals no només els alumnes queden entusiasmats.

A més del curs a les Escoles espanyoles integrants de la Xarxa de Càtedres, també arrenquen ara les col·laboracions d'Ascer en Universitats fora de les nostres fronteres. Així també s'inaugura el curs en Graduate School of Design (GSD) de la Universitat d'Harvard (EUA), on es desenvolupa per cinquè any consecutiu el projecte ‘Ceramic Futures’ mitjançant el qual s'estudien aspectes formals de la ceràmica i la sostenibilitat d'aquest material. Aquesta col·laboració està donant interessants resultats, i en Cevisama 2014 es podrà veure dins de la mostra Trans/Fites un prototip dels desenvolupats en el si de la GSD.

Aquest any la Càtedra de Barcelona, la primera que es va engegar celebra el seu desè aniversari
Aquest any la Càtedra de Barcelona, la primera que es va engegar celebra el seu desè aniversari.
Un any més, continua el conveni de col·laboració amb la Universitat alemanya de Darmstadt, on el passat 14 d'octubre van començar oficialment les classes del curs. Prèviament, un grup de 20 alumnes es van desplaçar fins a Espanya per conèixer d'a prop el sector i obres amb ús de ceràmica per poder desenvolupar el projecte del curs. Aquest any la temàtica gira entorn de la cerca de similituds entre el modernisme català (amb un ús exhaustiu de ceràmica) i el modernisme de la zona de Darmstadt, per a això s'analitzaran formalment els elements propis de casa estilo i s'aprofundirà en el paper que juga la ceràmica en tots dos per posteriorment desenvolupar dissenys propis de peces ceràmiques inspirats en aquesta anàlisi.

Aquest és el tercer any de col·laboració amb la Universitat de Liverpool (Regne Unit) a través del projecte ‘Illuminating Through Ceramics’ (Il·luminant a través de la ceràmica). Aquest estiu, es repetirà l'experiència d'organitzar un workshop intensiu de tres setmanes de durada en el qual s'aprofundirà en la mateixa temàtica que en 2013: ‘Performative Screens’ que el seu objectiu és investigar en l'ús de la ceràmica en sistemes per bloquejar la llum directa (radiació UV) i distribuir la llum de manera uniforme en els interiors.

Al llarg de l'any, en aquestes Universitats s'organitzaran diferents workshops, conferències, exposicions i jornades en les quals la ceràmica espanyola prendrà protagonisme. Les col·laboracions fora d'Espanya formen part del Pla de Promoció Sectorial d'Icex Espanya Exportació i Inversions i compten amb el suport de les Oficines Comercials d'Espanya a Miami, Düsseldorf i Londres respectivament.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    15/10/2024

Enllaços destacats

Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Matelec - IFEMACEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis