Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas explica las novedades normativas en el uso de plástico en la construcción en una jornada técnica

Aimplas explica les novetats normatives en l'ús de plàstic en la construcció en una jornada tècnica

23/09/2013

23 de setembre de 2013

Els materials plàstics s'han revelat com una autèntica revolució per al sector de la construcció gràcies al desenvolupament de productes innovadors a través de la R+D+i. A més, aquest material ja s'utilitza habitualment i de manera intensiva en forma de canonades, dipòsits, làmines i recobriments. Però des del passat 1 de juliol, una nova normativa europea regula la utilització de productes plàstics en el sector de la construcció, mentre que des de la Direcció general de Salut Pública, Qualitat i Innovació del Ministeri de Sanitat s'està treballant per desenvolupar un nou procediment d'autorització obligatori per a productes plàstics de construcció en contacte amb aigua de consum humà.
Canonades
Canonades.

Totes aquestes novetats legals van a suposar una sèrie de canvis per als fabricants en tot el relacionat amb el marcat CE, així com per a l'assegurament de la idoneïtat per al contacte amb aigua potable dels productes que ho requereixin. Per conèixer, analitzar i interpretar totes les implicacions que aquests canvis representen, des de Aimplas s'ha organitzat una jornada tècnica el proper 30 d'octubre dirigida a empreses fabricadores i usuàries de productes plàstics per a la construcció, organismes i empreses involucrats en el disseny d'edificis i infraestructures públiques, així com a empreses constructores i al seu personal responsable d'obra.

La jornada, que començarà a les 10 hores, s'estructurarà en dos blocs. El primer comptarà amb la participació de Luis Alonso, per part del Ministeri d'Indústria, Economia i Turisme, qui analitzarà els aspectes clau dels productes plàstics en el nou Reglament. Eva Verdejo, responsable de la línia de negoci de Reciclatge i Medi ambient d'Aimplas, explicarà l'oportunitat que representa el nou Reglament per a l'ús de plàstic com a alternativa sostenible a altres materials. A més, Luisa Gil, responsable del Laboratori Físic- Mecànic d'Aimplas abordarà les exigències del Marcat CE des de casos pràctics en sanitaris, làmines bituminosas, fosses, depuradores i dipòsits de combustible. Per la seva banda, Nacho Buezas, d'Ecokinetic, explicarà com elevar l'eficiència energètica gràcies al plàstic, mentre que Blanca Berganza López, de Tragsa, repassarà els requisits de qualitat en obra pública.

En el segon bloc de la jornada, Margarita Palau, del Ministeri de Sanitat, indicarà a les empreses quines exigències han de complir els plàstics en contacte amb aigua per a consum humà. I Ángela Osma, d'Anaip, analitzarà els productes plàstics afectats pel nou procediment d'autorització: canonades, dipòsits, làmines i recobriments. María José Badenas, d'Aimplas, explicarà els processos de migració i sensorials aplicats a productes plàstics en contacte amb aigua de consum humà, mentre que Mar Canós, de la Direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, exposarà l'antecedent del sector alimentari.

Les pre-inscripcions es realitzen a través de la pàgina web www.formacion.aimplas.es i els assistents podran escollir entre inscriure's a tots dos blocs amb un preu de 200 euros (150 euros per a associats) o únicament al primer d'ells amb un preu de 150 euros (100 euros en el cas d'associats).

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    10/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefavePiscinaSpainMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis