Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fachadas autoportantes de ladrillo cara vista
Introducció a la marca Structura de Hispalyt (Associació Espanyola de Fabricants de Maons i Teules d'Argila Cuita)

Façanes autoportantes de maó cara vista

Departament Tècnic d'Hispalyt29/11/2012
Dins de la seva política de promoció de la qualitat en la construcció, els fabricants de productes ceràmics han conferit una gran importància a l'elaboració d'un producte final de qualitat, per satisfer les necessitats d'uns clients cada vegada més exigents i garantir el compliment amb els nous requisits normatius. Seguint aquests principis va néixer Structura.
60 Habitatges de VPO en Els Vivers / Madrid
60 Habitatges de VPO en Els Vivers / Madrid.
Durant els últims anys s'han millorat les prestacions dels productes ceràmics en aspectes considerats claus pels professionals i el conjunt de la ciutadania, és a dir: aïllament acústic, aïllament tèrmic, estalvi energètic, durabilitat i protecció contra incendis. En tots ells, els materials ceràmics ofereixen resultats superiors als exigits pel Codi Tècnic de l'Edificació (CTE). A més, un estudi realitzat per Ipsos determina que el 98% dels espanyols mostren la seva preferència per que les parets de la seva casa estiguin construïdes amb materials ceràmics.

Structura

Fruit de la intensa labor d'investigació i desenvolupament duta a terme pel sector, i impulsada per la Secció de Maons Cara Vista d'Hispalyt, sorgeix la marca Structura, per representar a les façanes autoportantes de maó cara vista, com una nova forma de concebre les façanes on el principal element de sustentació ho constitueix el propi el mur de maó. Les façanes autoportantes Structura a més poden ser ventilades.

En les façanes autoportantes emparades sota la marca Structura, per l'aplicació i desenvolupament de noves tècniques constructives, s'aconsegueix una millora de les prestacions de les façanes tradicionals realitzades amb maó cara vista.

Imagen
Les façanes tradicionals de maó cara vista tenen els següents avantatges:

• Durabilitat, Sota manteniment i Economia

• Expressivitat

• Compleixen els requisits del CTE per les seves altes prestacions tècniques: Impermeabilidad, Aïllament tèrmic, Aïllament acústic i Resistència al foc

Però les façanes tradicionals tenen una sèrie de limitacions:

1. Estructuralment: Impliquen el suport parcial de la paret de maó sobre els forjats, per la qual cosa el seu ús ha d'estar limitat a situacions convencionals d'altura lliure entre forjats i separació entre pilars.

2. Higrotérmicamente: Existeixen ponts tèrmics en la unió de la façana amb els forjats, per la qual cosa l'aïllament tèrmic i impermeabilidad es veu afeblida. A més, les façanes tradicionals no poden ser ventilades.

3. Estèticament: Requereixen l'ocupació de plaquetes ceràmiques en el front del forjat, la qual cosa en ocasions pot derivar en diferències de tonalitats entre maons i plaqueta

La innovació de les façanes Structura és que són autoportantes, en estar la fulla exterior de la façana separada de l'estructura de l'edifici, permetent el pas de la cambra d'aire i de l'aïllament de manera contínua per davant dels fronts de forjat. A més les façanes Structura poden ser també ventilades.
Imagen

En les façanes autoportantes Structura el pes propi es transmet íntegrament a la planta d'arrencada, de manera que solament es requereixen ancoratges i armadura de tendel per a el ‘lligat’ de les façanes de maó cara vista amb l'estructura de l'edifici

Imagen

Les armadures de tendel es col·locaran per resistir les traccions degudes a la flexió horitzontal originada pel vent.

Les funcions principals dels ancoratges són:

- Retenció enfront de l'acció del vent.

- Reducció de la longitud de vinclament.

- Control de fisuración per a això els ancoratges han de permetre els moviments de la fàbrica en el seu propi plànol però mai en el plànol de l'acció del vent.

Hi ha ancoratges per a càrregues moderades i per a grans càrregues. Els ancoratges no intervenen en el grau de ventilació de la façana i han de tenir la longitud apropiada en funció de l'espessor de la càmera i de la façana.

Imagen

Les façanes Structura reuneixen els avantatges de les façanes ceràmiques i ventilades, destacant per la seva:

- Comportament estructural: La fulla exterior de la façana no s'interromp ni s'escanya al seu pas per davant dels forjats, de manera que recolza sobretot el seu espessor i es descarrega a l'estructura de l'edifici de tot el pes de la façana. La fulla exterior de la façana es “lliga” a l'estructura de l'edifici a través d'ancoratges a forjats i pilars i d'armadura en els tendeles de morter, per la qual cosa s'eviten problemes d'estabilitat i no existeixen limitacions d'ús, aplicant els models de càlcul en biga o placa del DB ES-F del CTE.

- Comportament higrotérmico: Com la fulla exterior de la façana no s'interromp ni s'escanya al seu pas per davant dels forjats, s'eliminen completament aquests ponts tèrmics, a més de que el material aïllant de la càmera pot ser continu i es redueixen les condensacions a l'interior de la càmera. A més, les façanes Structura poden ser ventilades, si la cambra d'aire és d'un ample suficient i es dimensiona perquè sigui possible la circulació d'aire en el seu interior, millorant encara més les prestacions higrotérmicas de la façana.

- Aïllament acústic: Les façanes Structura tenen unes prestacions acústiques superiors a les façanes tradicionals a causa que les dues fulles que la formen estan desconnectades i al fet que la connexió que es produeix a través de la fusteria i la transmissió aèria indirecta a través de la càmera no influeixen en les prestacions acústiques finals del conjunt, permetent el seu ús en llocs més exposats a la contaminació acústica.

- Optimització del procés d'execució: La col·locació d'ancoratges i armadura és molt senzilla, per la qual cosa l'execució de façanes Structura no requereix mà d'obra especialitzada. A més, al no interrompre ni escanyar la fulla exterior de la façana al seu pas per davant dels forjats, i no ser necessària la col·locació de plaquetes en els fronts de forjats s'aconsegueixen uns alts rendiments d'execució.

- Millores estètiques: En eliminar el pas de la paret de maó pel front del forjat i no requerir l'ocupació de peces especials s'eviten possibles diferències de tonalitat entre els maons i aquestes plaquetes ceràmiques.

- Estalvio econòmic: El cost econòmic de les façanes Structura és equiparable al de les façanes tradicionals, ja que els costos dels elements auxiliars (ancoratges i armadures) es compensa amb l'optimització de la mà d'obra.

Nou Centre de Salut / Mairena de l'Aljarafe, Sevilla
Nou Centre de Salut / Mairena de l'Aljarafe, Sevilla.
Sistema G.H.A.S.

En l'actualitat, l'únic sistema constructiu de façana autoportante de maó cara vista reconegut per la marca Structura és el sistema G.H.A.S., desenvolupat per l'empresa Geo-Hidrol. El sistema G.H.A.S. està avalat per la seva corresponent D.A.O. Els seus ancoratges, armadures i resta d'elements metàl·lics tenen marcat CE i és un sistema fàcilment executable, comprovable i ‘robust’.

Geo-Hidrol disposa d'un departament tècnic, amb experiència demostrada, que pot oferir gratuïtament els següents serveis:

- Dissenyo estructural de la façana de cada projecte concret: anàlisi i càlcul justificatiu del dimensionament i quantia d'armadures de tendel i el nombre, tipus i disposició dels ancoratges o altres elements accessoris a col·locar, optimitzant la solució al màxim.

- Detallis constructius i oferta econòmica de la façana.

- Assessorament tècnic durant l'execució de l'obra.

El sistema G.H.A.S. neix per millorar les prestacions de les fàbriques i eliminar d'una forma pràctica i econòmica els problemes constructius inherents al sistema convencional d'execució de fàbriques.

Són fàbriques autoportantes que passen per davant de l'estructura amb tot el seu espessor i l'estabilitat del qual està garantida per mitjà de l'ús dels seus ancoratges patentats. Aquestes fàbriques poden ser pasantes o ventilades depenent de les necessitats de projecte.

Les façanes de maó cara vista executades amb sistema G.H.A.S. (sistema de façana autoportante, amb o sense ventilació) compleixen amb tots els requisits per ser denominades façanes Structura.

Centre d'Assistència Sanitària / Cunit, Tarragona
Centre d'Assistència Sanitària / Cunit, Tarragona.

Empreses o entitats relacionades

Hispalyt - Asociación Española de Fabricantes de Ladrillos y Tejas de Arcilla Cocida

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

  • Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

    Espuma Multiuso PENOSIL PU-46p

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    08/10/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    03/10/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveMatelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis