Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ikea de Valladolid confía en la eficiencia energética de Carrier
Incorpora noves solucions en matèria de sostenibilitat

Ikea de Valladolid confia en l'eficiència energètica de Carrier

Redacció Interempresas30/03/2012

30 de març de 2012

Ikea va obrir les portes de la seva nova tenda a Valladolid a la fi de 2011. Amb una superfície de 34.700 metres quadrats és el segon establiment més gran de la multinacional a Espanya i genera al voltant de 250 llocs de treball directes i uns 50 indirectes. Per a la seva climatització s'ha comptat amb la tecnologia més moderna de Carrier.

La nova tenda d'Ikea és un 20 per cent més eficient energèticament que l'estàndard que ha vingut utilitzant la companyia als seus edificis al nostre país ja que inclou un paquet de mesures en matèria de sostenibilitat que minimitzen l'impacte ambiental. El sistema d'il·luminació utilitza solucions de baix consum i tecnologia LED que suposen un estalvi d'un 40 %. A més, compte, entre altres solucions, amb carregadors gratuïts de vehicles elèctrics per a clients, una instal·lació fotovoltaica en la coberta de l'edifici que suposarà una producció anual estimada d'1.160 megavats, o un sistema de climatització intel·ligent la potència de la qual s'adaptarà en funció del nombre de clients i emprats presents a cada moment en les instal·lacions.

Nova tenda d'Ikea a Valladolid
Nova tenda d'Ikea a Valladolid.

La central de fred consta de tres màquines enfriadoras de condensació per aigua de compressors de cargol i versió eficiència Premium Carrier30XWP812, de 789 kW de potència de fred cadascuna. A més, s'ha instal·lat una central de trigineración que produeix electricitat, calor i aigua freda gràcies a l'enfriadora de cicle d'absorció de Carrier 16LJ-11 de 300 kW.

Les enfriadoras d'aigua de la gamma Aquaforce 30XW són la solució perfecta per a aplicacions industrials i comercials que busquen rendiments òptims i màxima qualitat. Uns equips que destaquen per la fiabilitat dels components i la facilitat de manteniment que ofereix un rendiment integrat a càrrega parcial de fins a 7,91 kW/kW (índex ESEER d'Eurovent), proporcionant importants estalvis en la factura elèctrica i reduint el termini d'amortització de l'equip.

Són màquines que destaquen per la seva alta eficiència energètica a plena càrrega i a càrrega parcial, amb classificació energètica “A” i refrigerant HFC-134a en tota la gamma. Un equip especialment silenciós amb compressor de cargol de doble rotor amb vàlvula de control de capacitat variable fins a molt baixes càrregues parcials (15%). Compta amb control Prodialog, vàlvula d'expansió electrònica, bescanviadors de calor inundats i economizador integrat amb vàlvula electrònica.

La nova tenda té un sistema de climatització intel·ligent la potència de la qual s'adapta en funció del nombre de clients i emprats presents a cada moment en les instal·lacions

Sistema de trigeneración

Ikea incorpora, per primera vegada a Espanya en una de les seves tendes, un sistema de trigeneración que permet la generació d'energia in-situ per a la climatització de l'edifici i per al subministrament d'electricitat a la xarxa, equivalent al 35 per cent del consum energètic anual de l'edifici. La principal característica d'aquesta tecnologia és que es redueixen entre un 25 per cent i un 57 les emissions a l'atmosfera pel que fa a un sistema tradicional.

Les enfriadoras de líquid per cicle d'absorció modelo 16LJ estan constituïdes per un conjunt d'absorbidor-evaporador i generador-condensador, un intercanvi de calor de la solució, canonades d'interconnexió, suports, control de capacitat automàtic capaç de controlar el funcionament sota totes les condicions de càrrega i temperatures d'aigua d'entrada en el condensador, sistema de purga automàtic, control de sobre concentració i cristal·lització, quadre de control, etc.

Carrier Corp.

Carrier Corp. ofereix tecnologia punta per a solucions de calefacció, aire condicionat i refrigeració. Els experts de Carrier proporcionen solucions sostenibles, que integren productes energèticament eficients, controls d'edificis i serveis energètics per a clients residencials, comercials, minoristes, i de serveis de transport i alimentaris. Fundada per l'inventor de l'aire condicionat modern, Carrier millora el món que ens envolta mitjançant innovació en enginyeria i gestió ambiental. Carrier és una unitat d'United Technologies Corp., proveedorde referència per a indústries de sistemes aeroespacials i d'edificis de tot el món.

Empreses o entitats relacionades

Carrier España, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    17/10/2024

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    15/10/2024

Enllaços destacats

Tecnofrío 202427&28 Noviembre IFEMA (Madrid)iClimaConaifRebuild Rehabilita - Nebext

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis