Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aefyt ofrece siete consejos para un verano sin legionela
L'Associació es preocupa per la legionala i desvetlla set consells per evitar-la

Aefyt ofereix set consells per a un estiu sense legionel·la

Redacció Interempresas16/05/2014
L'Associació d'empreses del Fred i les seves Tecnologies insisteix en la importància del correcte manteniment dels equips de risc davant l'arribada de l'estiu. Es recomana un exhaustiu control de l'aigua de xarxa que arriba a llocs propers als ciutadans, com aspersores, piscines o fonts públiques.
Imagen

La Comissió Tècnica de Aefyt, Associació d'empreses del Fred i les seves Tecnologies, insisteix que els equips de refrigeració evaporativa resulten assegurances amb un correcte manteniment i apunta la necessitat d'extremar les precaucions amb altres instal·lacions de risc, com spas o nebulitzadors. L'Associació ofereix una sèrie de consells per garantir el seu control i la protecció dels ciutadans amb motiu de l'època estival.

L'arribada de l'estiu i les altes temperatures poden produir una major concentració del bacteri de la legionel·la, per la qual cosa convé intensificar les accions destinades al control dels equips de refredament evaporativo –condensadors i torres de refrigeració-, instal·lacions totalment segures amb un correcte manteniment conforme ho exigeix la Llei; així com el control de la resta d'equips de riscos contemplats en el Reial decret 865/2003, de 4 de juliol.

El missatge que Aefty vol transmetre davant l'arribada de l'època estival és que les condicions ambientals no poden provocar la proliferació del bacteri si existeix un correcte manteniment. Aquests són els consells de la Comissió Tècnica per poder gaudir d'un estiu sense legionel·la:

  •  Un exhaustiu control de la xarxa de subministrament d'aigua: una colònia virulenta de Legionel·la Pneumophila sempre accedeix a qualsevol lloc amb certa concentració d'aigua a través de la xarxa, per la qual cosa el control del seu origen és fonamental per evitar els brots. L'exhaustiu control de l'aigua de xarxa assegura la tranquil·litat dels ciutadans en la mesura que aquest aigua arriba a llocs tan propers als mateixos com aspersores, piscines o fonts públiques.
  • Seguir les recomanacions dels fabricants en el cas dels equips de refrigeració evaporativa, que són segurs amb un correcte manteniment. Els protocols de manteniment recomanats pels fabricants, i establerts pel Reial decret 865/2003, de 4 de juliol, són senzills i de fàcil compliment.
  • Assegurar el correcte funcionament dels equips: aquests protocols són suficients per garantir l'adequat funcionament dels equips. Precisament, el funcionament de l'equip en condicions incontrolades és un dels motius que poden contribuir al fet que es produeixi un brot de legionel·la.
  • Trencar la cadena de successos que afavoreix l'aparició dels brots de legionel·la a les torres en qualsevol de les seves baules. Perquè es produeixi un brot de legionel·la en un equip de refrigeració per aigua i aquest arribi a l'ambient ha de produir-se una cadena de successos altament improbable: l'arribada d'una colònia virulenta de Legionel·la a través de la xarxa de subministrament d'aigua, el funcionament de l'equip en condicions incontrolades, la descàrrega d'un corrent d'aire amb microgotas contaminades en suspensió, que puguin arribar fins a on es troben persones i que un nombre suficient d'aquestes microgotas siguin inhalades per persones susceptibles de contreure la malaltia. Si qualsevol d'aquestes baules es trenca, la possibilitat de l'aparició d'un brot és nul·la. El compliment dels anteriors consells permetrà interrompre aquesta cadena.
  • Vigilar que els llibres de control de manteniment estiguin al dia i vetllar per que aquest sigui realitzat per empreses de provada reputació.
  • La legionel·la es combat a l'hivern. Comprovi que els seus equips estan en correcte estat abans de l'arribada de les altes temperatures però no oblidi que la labor de manteniment s'ha de realitzar durant tot l'any.
  • El correcte manteniment d'altres equips de risc, tals com spas i nebulitzadors, de vegades es descura al no tenir la mateixa pressió social i administrativa que sofreixen les torres de refrigeració. No obstant això, els propietaris han de ser conscients de la necessitat de realitzar un correcte manteniment per evitar la possibilitat de proliferació del bacteri.
Torres de refrigeració d'aigua i condensadors evaporativos

Torres de refrigeració d'aigua i condensadors evaporativos.

Les torres de refrigeració d'aigua i condensadors evaporativos són equips segurs, amb importants avantatges energètics, mediambientals i econòmiques, que constitueixen una tecnologia econòmica i que requereix inversions inferiors a les demandades per solucions similars. En l'actualitat, les torres de refrigeració d'aigua i condensadors evaporativos s'utilitzen en gairebé totes les aplicacions industrials que requereixen refrigeració i es calcula que a Europa més de 500.000 instal·lacions industrials empren aquests equips.

L'alarma social, que s'incrementa amb l'arribada de l'estiu, a partir de les acusacions injustificades abocades des d'organismes desconocedores d'aquesta tecnologia i dels controls i tècniques que la fan segura, no ha de dificultar la seva utilització. Per aquest motiu, des d'Aefyt sempre s'ha insistit en la necessitat d'investigar l'origen dels brots i de donar publicitat a les dades obtingudes, tant per la necessitat d'aclarir l'origen com de comprovar el correcte compliment de la legislació vigent.

Empreses o entitats relacionades

Asociación de Empresas de Frío y sus Tecnologías

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    30/07/2024

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    25/07/2024

Enllaços destacats

Data Center WorldSalón de gas renovableiClimaPiscinaSpain22-24 octubre SevillaConaifChillventa27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)XIX Congreso Anual de Cogeneración

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis