Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Genera 2014, el punto de encuentro de la energía y el medio ambiente

Ifema (Madrid), del 6 al 8 de maig

Genera 2014, el punt de trobada de l'energia i el medi ambient

Redacció Interempresas24/04/2014

Organitzada per Ifema en col·laboració amb l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (Idae), la Fira Internacional d'Energia i Medi ambient (Genera 2014), se celebrarà entre els dies 6 al 8 de maig i serà l'escenari per donar a conèixer les principals novetats en cogeneració i micro-cogeneració, solar tèrmica, solar fotovoltaica i termosolar, biomassa, eòlica i mini eòlica, hidrogen i pila, geotermia, així com les d'empreses de serveis energètics.

Imagen

Després dels resultats obtinguts en la seva edició de 2013, celebrada en coincidència amb Climatització, Saló Internacional d'Aire condicionat, Calefacció, Ventilació i refrigeració, Genera s'aferma, una vegada més, com la cita anual de referència del sector de les energies. Un total de 348 empreses i la visita de 20.014 professionals de 51 països van conformar un dels escenaris més dinàmics i representatius d'aquest sector que avança a gran velocitat i cada any converteix a la fira en un aparador altament innovador.

Amb Genera 2014, Ifema torna a situar a la fira en un context d'importants sinergies, gràcies a la coincidència amb la Setmana de la Construcció, l'esdeveniment en el qual s'integren els salons Construtec, Saló Internacional de la Construcció; Pedra, Fira Internacional de la Fira Natural, i Veteco, Saló Internacional de la Finestra i el Tancament Acristalado. L'objectiu és reforçar el poder de convocatòria de Genera amb el d'aquestes cites del món de l'arquitectura i la construcció, que mantenen una estreta i creixent relació amb els temes energètics en assumptes tals com la rehabilitació energètica, l'arquitectura bioclimàtica, i en general, l'eficiència i sostenibilitat aplicades a aquesta activitat.

D'aquesta manera, Genera obre per a les empreses participants noves oportunitats de negoci i contacte professional en un marc afavorit també per algunes mesures normatives de recent implantació.

Com ja és habitual, l'oferta de Genera contemplarà una àmplia perspectiva de les novetats tecnològiques, solucions i serveis relacionats amb les diferents fonts energètiques amb la representació dels sectors de cogeneració i micro-cogeneració, solar tèrmica, solar fotovoltaica i termosolar, biomassa, eòlica i mini eòlica, hidrogen i pila, geotermia, així com les propostes d'empreses de serveis energètics.

Des d'aquest punt de vista, la visita a Genera està especialment recomanada a professionals de consultories, enginyeries, construcció i comerç; usuaris industrials d'energia; fabricants i distribuïdors d'equips; instal·ladors i empreses de manteniment; promotors de projectes energètics; universitats i centres de recerca; prescriptores i promotors immobiliaris; administracions públiques i en general, a tots els professionals que interessats en els temes d'estalvi energètic i medi ambient.

Galeria d'Innovació

Genera ha convocat la setena edició de la Galeria d'Innovació, que el seu objectiu és atorgar un especial protagonisme i reconeixement al desenvolupament, la recerca i la innovació en el sector de les energies renovables i l'eficiència energètica. Un jurat, format per reconeguts professionals del sector, seleccionarà les propostes més avantguardistes una vegada finalitzi el termini de participació, el proper dia 6 de febrer. D'aquesta forma, una any més Genera reconeixerà la labor d'organitzacions públiques i privades pel foment de l'ús responsable i eficaç de l'energia disponible.

Aparador d'innovació, eficiència i sostenibilitat

L'Agència Extremenya de l'Energia (Agenex), la finalitat de la qual és fomentar la diversificació, l'estalvi energètic i l'avanç d'energies renovables, ha resultat seleccionada per participar en la Galeria d'Innovació de Genera 2014, on presentarà Biotool, un simulador que ofereix el dimensionament i estudi econòmic d'instal·lacions tèrmiques de biomassa. Aquesta aplicació tecnològica pretén oferir un procés sistemàtic, senzill i àgil que reforci les decisions tècniques d'instal·ladors i projectistes de calderes de biomassa, evitant les males pràctiques degudes a les peculiaritats d'aquesta tecnologia i a les diferències amb les instal·lacions convencionals.

Si bé es concep com una eina lliure amb titularitat de l'Agència Extremenya de l'Energia, està especialment dissenyada per ser d'utilitat a empreses i professionals del sector de la bioenergia. A més, pretén generalitzar l'ús de la biomassa, potenciar l'ocupació en aquest camp i facilitar el procediment de legalització de les instal·lacions.

Al costat de Biotool, un jurat format per reconeguts professionals del sector ha distingit altres 16 projectes que destaquen per un alt grau d'innovació en matèria d'eficiència energètica, el seu compromís amb el medi ambient i la seva contribució al sector de les energies renovables.

Jornades Tècniques

Genera 2014 serà marc de celebració d'un interessant programa de jornades tècniques, de divulgació científica, com a complement a l'oferta comercial del saló. Les conferències, que seran impartides per experts i empreses capdavanteres del sector, es presentaran com una plataforma única per a l'anàlisi i el debat entorn de l'actualitat energètica, la gestió mediambiental, l'auge de les renovables i l'eficiència en el sector.

Entre unes altres, el programa acollirà jornades amb temes com a Gestió i Valorització energètica de Llots d'EDARs, i Tractaments Energètics de Residus, organitzades per Ategrus; participació del règim especial en mercats d'ajust, a càrrec de REE; nova normativa de cogeneració, de la mà d'Agafen i Acullen; serveis energètics —Anese—; combustibles i energies alternatives per al transport, organitzada per AeH2; pla estratègic de rehabilitació energètica d'edificis existents – AMI; Ministeri de Foment, CNC i Unesa-; gestió de l'enllumenat municipal -AMI i Idae-; Situació de la transposició de la directiva d'eficiència energètica – Adhac, AMI i A3i-; tecnologia fotovoltaica com a vector de desenvolupament, i PV Industry perspective from an international market leader, ambdues organitzades per Unef; Impacte i Perspectives d'Evolució del Sector Solar Tèrmic en el Nou CTE, a càrrec d'ASIT; anàlisi del RD 235/2013 de la Certificació Energètica d'Edificis, organitzada per a3i i GBC-Green Building Council; Energies Renovables als Edificis de Consum d'Energia gairebé Nul —Atecyr i A3i—; proposta de directiva europea de desplegament d'infraestructura sobre combustible alternatius, a càrrec d'AeH2 i PTE HPC; la innovació com a element clau en la competitivitat de la indústria eòlica, a càrrec d'AEE; el paper de la termosolar en el futur escenari d'increment de penetració de les renovables —Ciemat i Protermosolar-; la jornada de l'OECC, i temes relacionats amb xarxes de biomassa —Adhac—.

Imagen

Trobades Bilaterals per a la Transferència de Tecnologia en Energia i Medi ambient

Per vuitè any consecutiu, Genera acollirà les Jornades de Trobades Bilaterals per a la Transferència de Tecnologia en Energia i Medi ambient. Aquestes jornades, que tindran lloc els dies 6 i 7 de maig en el marc de la Fira, s'han convertit en una cita imprescindible per a empreses, centres tecnològics i de R+D, universitats i administracions públiques amb interès en el desenvolupament i aplicació de nous avanços en aquesta matèria.

Promoguts per la Direcció general d'Universitats i Recerca, a través de la Fundació Madrid+d, les trobades tenen com a objectiu facilitar l'intercanvi d'informació entre potencials socis tecnològics, conèixer les últimes novetats i tecnologies afins o complementàries, iniciar projectes de cooperació i generar possibles vies de negoci entre els assistents.

Aquesta iniciativa es recolza en el programa de treball de la Xarxa Enterprise Europe Network, formada per 600 organitzacions que ofereixen cobertura territorial en més de 47 països, apropant a les empreses serveis d'assessorament i suport a la transferència de tecnologia, com a via per incrementar la seva competitivitat internacional.

Empreses o entitats relacionades

Genera - IFEMA

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    30/07/2024

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    25/07/2024

Enllaços destacats

ConaifPiscinaSpainiClima22-24 octubre SevillaChillventaXIX Congreso Anual de Cogeneración27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Salón de gas renovableData Center World

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis