Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a ABB, Bosch, Cisco y LG quieren crear un estándar abierto para desarrollar las Smart Homes del futuro
Es pensa en una cooperació internacional

ABB, Bosch, Cisco i LG volen crear un estàndard obert per desenvolupar les Smart Homes del futur

Redacció Interempresas05/12/2013

ABB, Bosch, Cisco i LG volen crear un consorci per desenvolupar una plataforma conjunta de programari que faci possible les 'Smart Homes' (cases intel·ligents) del futur. Per això, les citades empreses han signat el corresponent acord d'intencions. El projecte està pendent de l'autorització per part de les autoritats de defensa de la competència. Amb aquest programari es pretendre crear accés per a altres fabricants i proveïdors de serveis, seguretat per al client final i diferents aparells, però amb un estàndard comú per a l'intercanvi de dades.

En el marc de l'acord, les empreses participants volen desenvolupar una arquitectura oberta que faciliti l'intercanvi de dades. La plataforma de programari faria possible que els diferents dispositius i serveis poguessin intercomunicar-se. A més, es proporcionarà un programari d'aplicació addicional. D'aquesta forma, els aparells i dispositius electrònics, de diferents marques, existents dins d'una casa, es podran integrar en la plataforma i formar part dels sistemes de seguretat, atenció sanitària i entreteniment de la llar. Alguna cosa que, al no existir una plataforma comuna, resulta actualment inviable. Per aquest motiu els dispositius, des d'interruptors, passant per motors de persianes, electrodomèstics, instal·lacions multimèdia, fins a smartphones, tabletas i PC – que fins al moment no es comunicaven entre si o a través d'internet – ho podran fer a partir d'ara d'una forma estandarditzada. Amb la connexió en xarxa dels diferents aparells de la casa, aquesta plataforma comuna suposarà un pas més cap a la implantació de l'anomenat ‘Internet de les Coses’ per a les llars, en el qual tots els objectes físics estaran connectats en xarxa.

Aquesta plataforma de programari estarà disponible per a tots els fabricants, desenvolupadors de programari i proveïdors de serveis. La nova plataforma reunirà una gran varietat de serveis, per exemple a les àrees de gestió energètica, tecnologies de seguretat i confort, així com electrònica de consum. Això permetrà crear nous models de negocis, com per exemple, el desenvolupament de programari per programar les diferents Apps per a aquestes àrees. Els consumidors ja no hauran de decidir-se entre les diferents tecnologies per controlar automàticament els seus dispositius electrònics en la llar.

Signa del memoràndum d'intencions per desenvolupar un estàndard obert per les Smart Homes del futur...

Signa del memoràndum d'intencions per desenvolupar un estàndard obert per les Smart Homes del futur. D'esquerra a dreta: Ganser (Cisco),  Min (LG), Hartung (Bosch), Schumacher (ABB).

Seguretat, confort, eficiència

Una 'Smart Home' podrà detectar, per exemple, amb l'ajuda de sensors i programari, que les finestres de la planta d'a dalt estan obertes i vincular aquesta informació a les previsions del temps en internet. Per a la protecció davant la proximitat d'una tempesta, el sistema podria tancar automàticament les finestres i baixar les persianes. Un altre exemple molt gràfic es donaria durant l'època de vacances, quan el sistema podria activar el control de les llums a les habitacions per dissuadir als lladres. Encara més, si salta un sensor de moviment, el 'Smart Home' podrà alertar al servei de seguretat i transmetre un video al smartphone dels residents de la casa.

Molts dispositius, però un sol llenguatge

Aquestes aplicacions ja són possibles en l'actualitat, però cadascuna requereix una solució tècnica pròpia i les diferents solucions no sempre són compatibles entre si. Per això, ABB, Bosch, Cisco i LG tenen la intenció de desenvolupar un llenguatge conjunt, amb el qual puguin comunicar-se els dispositius entre si. Seguint els estàndards que aquest consorci vol establir, els dispositius es connectaran a través del 'Home Gateway' amb internet i una plataforma de programari conjunyeix, de tal manera que els serveis dels diferents proveïdors podran interactuar. Qui compri en el futur un frigorífic, una rentadora, un sistema de calefacció o qualsevol altre tipus d'electrodomèstic amb el certificat de compatibilitat del proveïdor, podrà estar segur que l'aparell es connectarà i integrarà sense problemes en el conjunt de dispositius del seu 'Smart Home'.

Tecnologia

Una vegada que es disposi dels estàndards a dalt esmentats, els dispositius compatibles es comunicaran entre si a través de xarxes com Wifi, Zigbee o a través de connexions de cable com KNX. Els diferents aparells es controlaran a través d'una unitat de control central a la casa, que podrà ser de qualsevol fabricant. El realment important serà que tingui carregat un programari que correspongui a l'estàndard. Els desenvolupadors independents podran programar noves Apps que manegin a través d'Internet, per exemple, tant la unitat de control central, la climatització i la calefacció, com les instal·lacions elèctriques de tot l'habitatge. La plataforma de programari disposarà d'una sofisticada arquitectura de seguretat, per garantir que només les persones autoritzades tinguin accés a les funcions de la seva 'Smart Home'.

 Algunes dels avantatges que té les Cases Intel·ligents

 Algunes dels avantatges que té les Cases Intel·ligents.

Què és una Smart Home?

El concepte 'Smart Home' defineix a les cases els dispositius de les quals estan connectats entre si, amb el que ofereixen noves funcions i serveis. En general, es poden controlar de forma remota a través d'Internet. Altres definicions per a aquesta tecnologia són Smart House, Smart Living o també eHome. En castellà podríem parlar d'una casa intel·ligent connectada en xarxa. La connexió en una xarxa local de les Smart Home ajuda, entre altres aspectes, en un tema tan important de cara al futur com l'ús eficient de l'energia. Si, per exemple, es coneixen els preus energètics a través d'internet, les cases podran reaccionar automàticament i cobrir les seves necessitats al menor cost possible, sense que els residents hagin d'intervenir. La rentadora s'activaria quan el corrent anés més barata. Un altre tema central de les 'Smart Home' és la seva seguretat, per exemple, a través dels sistemes de control i diagnosis remots. Les 'Smart Home' faran fins i tot possible el denominat 'Ambient Assisted Living' (Habitatge Assistit) per a cases que han estat adaptades a persones majors.

Empreses o entitats relacionades

Bosch Comercial e Industrial
LG Electronics España, S.A.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    04/07/2024

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    02/07/2024

Enllaços destacats

Data Center WorldPiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)ChillventaSalón de gas renovableConaifXIX Congreso Anual de CogeneracióniClima

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis