Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La primera residencia de España con la máxima calificación en ahorro energético cuenta con productos Chaffoteaux
Reforma de la instal·lació d'ACS i calefacció

La primera residència d'Espanya amb la màxima qualificació en estalvi energètic compta amb productes Chaffoteaux

Redacció Interempresas18/06/2013
Al poble càntabre de Puente Arce, municipi de Piélagos, al costat del riu Pas, es troba la Residència d'atenció a la dependència Verge de València, la primera d'Espanya que ha obtingut la qualificació A, la major certificació que es pot obtenir en estalvi energètic per a aquest tipus d'edificis.

L'edifici compta amb 3.500 metres quadrats amb quatre plantes i està dotat amb les últimes novetats en eficiència energètica. El centre ofereix serveis assistencials i socials especialitzats a persones en situació de dependència, que per raons lligades a la falta o la pèrdua d'autonomia, tenen necessitat d'assistència per realitzar els actes corrents de la vida diària.

Es tracta d'un projecte recolzat financerament pel Govern càntabre dins de les subvencions d'eficiència energètica
Es tracta d'un projecte recolzat financerament pel Govern càntabre dins de les subvencions d'eficiència energètica.

Per obtenir el distintiu A se han dut a terme millores tals com la instal·lació d'energia solar, ACS i calefacció altament eficients, un major augment de l'aïllament tèrmic o il·luminació amb LEDS d'alta eficiència.

Reforma de la instal·lació d'ACS i calefacció

La renovació de la instal·lació d'aquest emblemàtic centre, amb capacitat de 100 llits, respon a un projecte del Departament de Prevenda de Chaffoteaux, que va comptar amb la col·laboració del distribuïdor Especialistes de productes de Calefacció S.L. (Eprocal) per al subministrament dels productes.

El clima en Puente Arce és oceànic, clima humit i amb temperatures suaus i temperades que oscil·len poc durant l'any. Segons el Codi Tècnic de l'Edificació, pertany a la zona climàtica I i, per al cas de suport amb una energia no provinent de l'Efecte Joule (és a dir per a un suport que no sigui elèctric), la contribució solar mínima anual de la instal·lació de solar tèrmic ha de ser un 30% de la demanda d'ACS de l'edifici.

Imagen

La instal·lació consta així de 24 col·lectors solars Zelios XP 2.5 V, 3 acumuladors O’BIO d'1.000 litres i 3 calderes de condensació Talia Green System HP de 85 kW.

Els 24 col·lectors Zelios XP 2.5 V de Chaffoteaux, instal·lats en bateries de 6, estan situats en coberta inclinada amb una orientació i inclinació òptimes per al màxim aprofitament de la instal·lació d'energia solar. Compten amb certificat solar Keymark, tenen una superfície captante de 2,5 metres quadrats, circuit hidràulic de tubs de coure en forma de serpentín i soldadura continua per làser.

Les calderes de condensació instal·lades són del model Talia Green System HP de 85 kW. El seu alt nivell de modulació, juntament amb els seus alts rendiments (fins a 108% sobre el PCI), la facilitat de muntatge i les seves reduïdes dimensions, fan d'elles la resposta a les grans instal·lacions residencials.

Imagen

Important estalvi energètic

El passat mes d'abril el conseller d'Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, Eduardo Arasti, juntament amb el director general d'Innovació, Indústria, Turisme i Comerç, Fernando Rodríguez, i l'alcalde de Piélagos, Enrique Torre, van visitar les instal·lacions del 'Residencial Verge de València'.

Arasti va destacar que “això suposa un estalvi en les factures per consum d'energia elèctrica, aigua i gas, donant la mateixa o major qualitat de les instal·lacions i amb la reducció de gasos hivernacle”. “L'augment al pressupost de l'edifici s'amortitza en pocs anys a causa de l'estalvi en les factures per la despesa”, ha afegit en un comunicat.

Esquema de principi d'instal·lació
Esquema de principi d'instal·lació.

El gerent del centre ha dit per la seva banda que amb aquestes mesures l'estalvi és “important“i la qualitat”segueix sent la mateixa o major sense que el resident no noti diferències en el confort”. “Tot va controlat per ordinadors i electrònicament i per això la calefacció s'encén i s'apaga automàticament quan és necessari, així com l'aigua calenta que surt més ràpida i a l'instant sense haver d'esperar, entre altres millores”, ha explicat. També ha afegit que “l'amortització de la despesa que s'ha fet de més serà en cinc anys per l'estalvi en les factures”.

Empreses o entitats relacionades

Ariston Ibérica, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    30/07/2024

  • Newsletter Climatización e Instalaciones

    25/07/2024

Enllaços destacats

ChillventaConaifXIX Congreso Anual de CogeneracióniClimaSalón de gas renovable22-24 octubre Sevilla27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainData Center World

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis