Estaciones Depuradoras, S.A. - Tamisadors

Tamís transportador: un sistema combinat

Fotografia de Tamís transportador
El tamís transportador és un sistema combinat, compost dels següents elements:

1. Tamís que consisteix en una malla amb passos compresos entre 0,25 i 10 mm que retenen els sòlids presents en el líquid. La malla es manté neta gràcies als raspalls muntats sobre el tall exterior de l'hèlix de transport.

2. Transportador format per una espiral sense eix central que permet l'elevació dels sòlids continguts en el líquid, així com els dipositats en el tamís.

Opcionalment, es pot subministrar el tamís amb sistemes addicionals de rentat per aigua a pressió, situats a la zona de transport i/o de recollida (raspall), que proporcionen una millor separació de les substàncies orgàniques i un rentat del material tamizado.

Els sòlids continguts en el líquid a tamizar van dipositant-se en la malla del tamís obstruint-la. Com a conseqüència d'això, el nivell del líquid augmenta davant del tamís, disminuint al seu torn darrere del mateix. En aquest moment, l'hèlix entra en funcionament automàticament gràcies a un sistema de nivells, netejant la malla del tamís, la qual cosa produeix la baixada del nivell del líquid davant del mateix, repetint-se de nou el cicle. Els sòlids extrets de tamís són transportats fins a la part superior de l'equip, on són descarregats a un recipient o contenidor situat a aquest efecte.