Kamstrup A/S PG - Cabalímetres especials

Kamstrup Multical 601 y Ultraflow

Integrador i caudalímetro: la combinació perfecta per a mesura en climatització

Fotografia de Integrador i caudalímetro
Multical 601 i Ultraflow és la combinació perfecta per a mesura en climatització.

L'integrador avançat Multical 601 s'utilitza al costat d'una completa gamma de caudalímetros i ofereix una precisió de mesurament excepcional, fins i tot amb salts tèrmics extremadament petits.

La gamma Ultraflow consta de caudalímetros per qp entre 1,5 i 1.000 m³/h. L'Ultraflow s'utilitza per mesurar frigorías en tot tipus d'instal·lacions que utilitzin aigua amb temperatures entre 2 °C i 50 °C.

La conversió dels mesuraments és efectuada per circuits ASIC de disseny exclusiu de Kamstrup que aporten les millors funcionalitats, tals com a mesurament en temps absolut i funcions d'autodiagnòstics.

Tots els caudalímetros comparteixen característiques com la precisió de Classe 2, l'ampli rang dinàmic de mesurament (qp/qi 100:1) i l'elevada capacitat de sobrecàrrega permanent (qs/qp 2:1).

Els comptadors per a climatització es divideixen en dos grups, segons la grandària i el tipus de construcció: de qp 1,5 a 40 m³/h i de qp 60 a 1000 m³/h.

A fi d'assegurar la immunitat enfront de pertorbacions del cabal, i obtenir d'aquesta manera els mesuraments més precisos, els comptadors de frigorías en grandàries de DN15 i DN20 utilitzen el principi del feix ultrasònic únic, mentre que els comptadors de DN25 fins a DN80 utilitzen el principi del feix triangular.

L'Ultraflow és un caudalímetro electrònic resistent a la humitat, ja que el convertidor de senyal es troba situat a la base de l'integrador.

El procediment de mesura utilitzat en els comptadors més grans és el principi del feix ultrasònic dual que garanteix una precisió molt alta i a més proporciona als caudalímetros una elevada resistència enfront de les pertorbacions del fluid caloportador. El convertidor de senyal encapsulat, situat en el caudalímetro, transmet els polsos calibrats al comptador.