Ayerbe Industrial de Motores, S.A. - Grups electrògens

Generadors a gas: major durada del motor

Fotografia de Generadors a gas
El fabricant de grups electrògens Ayerbe Industrial de Motors, S. a. ha iniciat la fabricació de generadors a gas amb els motors Kiotsu i Fona per cobrir la demanda de certs països del mercat exterior.

Es tracta d'un kit que s'acobla al generador permetent la utilització indistinta d'un carburant o un altre simplement accionant un botó i sense necessitat de parar el motor a qualsevol velocitat. En el cas que el dipòsit no tingués gas disponible pot funcionar amb gasolina o viceversa.

El gas liquat del petroli és un gas noble que aconsegueix una combustió completa sense contingut de plom ni sofre. L'octanaje és més alt que el de la gasolina, un litre de gas pesa aproximadament 520 grams a 1 atmosfera de pressió i a 15°, mentre que un litre de gasolina pesa aproximadament 720 grams en les mateixes condicions. El rendiment i potència que s'obté és molt semblat amb la substancial diferència del preu, molt més baix. Com a avantatges essencials es pot esmentar: major economia de consum, major durada del motor i combustió neta sense fums.