Iberfluid Instruments, S.A. -

Cèl·lules de càrrega: d'alta capacitat

Fotografia de Cèl·lules de càrrega
Iberfluid Instruments incrementa la seva línia de cèl·lules de càrrega d'alta capacitat amb els models KIMD-M i DSA-R.

Amb la finalitat d'augmentar les prestacions dels models existents, i reduir si cap, la necessitat d'accessoris de muntatge, la companyia posa a la disposició dels seus clients dos nous models de la seva representada Nobel que augmenten la facilitat d'instal·lació d'aquests dispositius. Els models de la signatura Nobel, sempre s'han caracteritzat per minimitzar els elements mecànics, reduint així els riscos de desgast i augmentant la repetitividad real del sistema.

Amb capacitats de 50, 100, 150 i 200 t; aquests models augmenten la precisió respecte a solucions anteriors, facilitant errors combinats del 0,1% i repetitividades del 0,02%. La cèl·lula disposa d'un disseny mecànic que li permet suportar sobrecàrregues de seguretat del 100% i màximes del 200% de la seva capacitat. Les temperatures de treball poden aconseguir els 150 °C, encara que es disposen de models especials que permeten refrigerar la pròpia cèl·lula i plantejar aplicacions amb temperatures superiors.

Les cèl·lules de càrrega disposen de certificació ATEX i alguns models inclouen la principal característica que defineix els models KIS, i és la possibilitat de desplaçar el punt de suport durant el procés de pesada, sense que això afecti a la mesura de pes.

Per a aplicacions crítiques, on cada cèl·lula pugui suportar càrregues molt diferents, Iberfluid proposa la solució del seu controlador multibáscula G4 associat als models KIM-M i DSA-R. Aquest instrument permet l'amplificació i registre individual de cada cèl·lula, aconseguint una supervisió real del sistema, podent detectar sobrecàrregues que en sistemes estàndard mitjançant caixes sumadoras, no serien possibles. Aquest instrument permet establir nivells d'alarma tant a nivell individual (per a cadascuna de les cèl·lules de càrrega), com sobre conjunt de cèl·lules. Aquesta segona alternativa, vaig poder ser molt útil en aplicacions on interessi supervisar el resultat de la suma de dues o més cèl·lules de càrrega, com per exemple grues pont, pesaje de culleres, tundish, etc.