Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Ángel Simón, presidente del comité organizador de Smagua 2010
“Busquem donar resposta a la demanda i servir de lloc de trobada i referència als professionals”

Entrevista a Ángel Simón, president del comitè organitzador de Smagua 2010

Redacció Interempresas13/10/2009

13 d'octubre de 2009

Entre els dies 2 i 5 del proper mes de març, Fira de Saragossa acollirà la 19ª edició de Smagua, el Saló internacional de l'Aigua i del Reg, fira de referència per al sector de l'aigua en el plànol internacional. L'organització del certamen treballa intensament amb l'objectiu de superar els resultats de la passada edició, que va convocar a 1.725 empreses de tot el món i a més de 35.000 visitants interessats a conèixer els seus equips i projectes. A menys de sis mesos de la celebració de Smagua 2010 ens dirigim al president del seu comitè organitzador, Ángel Simón, per preguntar-li pels preparatius del certamen i per algunes qüestions d'actualitat dins del sector.
Ángel Simón, president del comitè organitzador de Smagua 2010
Ángel Simón, president del comitè organitzador de Smagua 2010.

Com van els preparatius de Smagua 2010?

Des del comitè organitzador que presideixo treballem principal i intensament en tres direccions: la comunicació i promoció nacional i internacional del saló, els serveis firals i les activitats paral·leles. Els resultats fins ara són molt satisfactoris en els tres àmbits i les millores es faran patents en aquesta edició. Smagua manté un alt nivell d'exigència, d'acord amb la seva posició de líder de les fires de la seva especialitat en el panorama internacional. Per això, tots els nostres esforços es dirigeixen a mantenir aquest lideratge ia superar l'èxit obtingut pel certamen en la seva anterior convocatòria, que va rebre més de 35.000 visites i 1.725 empreses expositores.

Hi haurà canvis en aquesta nova convocatòria?

En aquesta edició creixeran els sectors d'exposició, en especial els dedicats a reg, tractament i reutilització i dessalació. En conseqüència, també ho farà la presència d'innovacions en equips, sistemes i solucions tècniques. També, i entre altres novetats, es posarà en marxa una nova iniciativa que preveu atorgar, durant una jornada, un protagonisme especial a un país concret, amb fins de col·laboració tecnològica, industrial i comercial.

En aquesta edició creixeran els sectors d'exposició, en especial els dedicats a reg, tractament i reutilització i dessalació

Què metes s'han fixat per a aquesta edició del Saló?

El nostre plantejament de treball busca donar una resposta a la demanda, oferir un marc de negoci al sector i servir de lloc de trobada i referència per a tots els professionals, tot això, a més, amb els ulls permanentment oberts a les necessitats de cada moment. Realment com a certamen de referència sectorial serà aquest reflex de la situació actual, però al mateix temps estic segur que servirà de palanca de llançament per al sector, l'evolució ens farà veure les tendències futures.

I quant a participació?

Encara és aviat per donar xifres tancades, però les previsions fins ara són molt bones. Destaca la participació internacional que serà molt notable amb la presència directa d'expositors procedents d'Alemanya, Àustria, França, Holanda. Itàlia, Regne Unit i Turquia, per exemple, que previsiblement incrementaran el seu nombre.

Quina és la situació actual del sector de l'aigua espanyol?

El sector és puixant i està fent un gran esforç en R + D + i, que ha de seguir desenvolupant per mantenir la seva competitivitat a l'altura necessària. De cara al futur, i amb l'entrada en vigor i l'aplicació de la DMA dels camps d'activitat s'amplien notablement. Malgrat la crisi, subsectors com el tractament i la reutilització presenten un panorama de creixement. D'altra banda, les majors possibilitats de penetració en nous mercats vénen de la mà de les inversions en infraestructures de sanejament i la transferència de tecnologia cap a països de la conca mediterrània i nord d'Àfrica, per exemple.

Com a expert en el sector, quina creu que és el problema de l'aigua al nostre país i cap a on han d'apuntar les solucions?

Espanya té problemes endèmics de subministrament d'aigua, especialment en el litoral mediterrani, on es concentren població i activitat econòmica. Per solucionar aquests problemes s'ha d'anar a totes les tecnologies disponibles, aplicant les més apropiades per a cada cas. Tot això sense oblidar mesures de gestió de la demanda.

La propera edició de Smagua seguirà en la línia d'oferir a les empreses del sector un bon marc per a l'intercanvi d'experiències

¿Què li demanaria a les diferents administracions per progressar cap a una òptima gestió de l'aigua?

Simplement que s'adoptin de manera realista les decisions que cada situació vagi requerint, si és possible, evitant altres consideracions que les que imposi l'eficiència tècnica i les necessitats dels ciutadans.

Finalment, quin missatge transmetria als participants de Smagua 2010?

Els donaria la benvinguda a la millor oferta sectorial existent, i els felicitaria per la seva decisió, ja que aquesta propera edició de Smagua seguirà en la línia d'oferir a les empreses del sector un bon marc per a l'intercanvi d'experiències, per a l'obertura de nous mercats i per a la difusió de les tecnologies de l'aigua.

Empreses o entitats relacionades

Smagua - Feria de Zaragoza

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades