Sociedad Española de Productos Húmicos, S.A. (SEPHU) - Correctors i bioestimulants

Sephu SilyCal-Flow (WP)

Terra de Diatomeas micronizadas: correcció total dels sòls i la protecció contra insectes i fongs

Fotografia de Terra de Diatomeas micronizadas
SilyCal-Flow (WP) són Terra de Diatomeas 100% naturals sense tractaments químics, dessecades al sol, i micronizadas per a la seva aplicació foliar en pols o dissoltes en aigua. La Terra de Diatomeas és un mineral d'origen vegetal, totalment innocu per pertànyer al grup de les sílices amorfes, format per acumulació d'algues microscòpiques en els fons marins i fossilitzades pel pas de milions d'anys. La diferència fonamental de la Terra de Diatomeas pel que fa a altres minerals silíceos és que són d'origen biogenéticas. Gràcies a la diversitat de formes de les Diatomeas, a la seva baixa densitat i a la intricada estructura de l'aigua, posseeixen unes propietats físiques úniques com:

- Insecticida i plaguicida en agricultura: deguda principalment a tres de les seves propietats físiques, que són les següents: l'àrea BET, a la seva porositat i a la seva capacitat d'absorció d'aigua, que provoquen perforacions i abrasions en l'exosquelet de quitina, destruint la seva estructura cerosa, absorbint molt més del 10% dels seus líquids corporals, dessecant-los i produint la mort de tota la gamma d'insectes com: àcars, aranyes, bavoses, caragols, paneroles, paparres, corcs, grills, formigues, jejenes, llagostes, mosques, mosca blanca, mosquits, erugues, polls, arnes, puces, pugons, tábanos, tèrmits, tucuras, vinchucas, cucs, etc.

- Animals i persones.: la Terra de Diatomeas és molt eficaç en el control dels insectes i paràsits externs que ataquen als animals i persones, tals com a polls, liendres, chinches, paparres, puces, vinchuca, etc., que es poden tractar aplicant el producte en pols mitjançant una talquera o barrejat amb el xampú de rentat del pèl. També es recomana espolvorear una mica de producte en els jaços dels llits dels animals, i en ús humà pot aplicar-se tant en cases de camp, com de la ciutat, espolvoreando el producte en armaris robers, rebosts, magatzems, etc., o en els llocs que es desitgi protegir d'insectes com a aranyes, arnes, mosquits, paneroles, etc.

- Com a protector de rajos solars: el tractament foliar de les fruites i hortalisses sensibles als rajos del sol produeix una capa molt blanca que els rebutja, alhora que és insecticida.

- En la protecció de llavors: els tractaments orgànics amb Diatomeas són molt eficaços en el control insectes, corcs, bacteris i fongs en l'emmagatzematge de grans de cereals.

- Com multicorrector de manques: a més de l'alt contingut el Silici i Calci, les Terres de Diatomeas contenen fins a 36 microelementos essencials per al desenvolupament dels cultius.

- En la protecció de plantes i cultius contra fongs: les terres de Diatomeas han estat utilitzades com a insecticides en agricultura, però fins a l'any 2006 el científic Matichencov V. no va aconseguir demostrar experimentalment l'acció que té el Silici Orgànic com a insecticida, fungicida i asimilador de nutrients, matant els insectes per deshidratació, i induint la producció de fitoalexinas contra atacs de fongs i augmentant la capacitat d'intercanvi catiónico. Diverses recerques indiquen el paper que juga el Silici en la rigidesa estructural de les parets cel·lulars en reforçar el teixit epidèrmic i formar una doble capa cuticular protectora en les cèl·lules epidèrmiques de fulles i arrels, que actua com a barrera contra la invasió de l'estilet de paràsits, i de patògens que dificulta la penetració del micelio en el procés d'instal·lació de malalties criptogámicas de cultius com: palmell d'oli, canya de sucre, cafè, arròs, soia, pastures, roses, alvocat, flors, etc.