Joskin, S.A. - Recanvis i accessoris per a maquinària agrícola

Joskin Telecover

Tendal oscil·lo-enrollante teledirigit: no ha de desmuntar-se o desplaçar-se quan s'acciona la porta posterior

Fotografia de Tendal oscil·lo-enrollante teledirigit
En una època en la qual la grandària de les explotacions agrícoles es torna cada vegada més creixent, en la qual les instal·lacions de biogàs obtenen rendiments cada vegada més grans i sobretot en la qual els trajectes de les matèries es fan cada vegada més llargs, és molt important assegurar-se la protecció de la collita, amb tal d'evitar qualsevol incident en la via pública (amb la pèrdua dels elements transportats). En alguns països europeus, la llei ja preveu un envelat de totes les matèries transportades.

El nou dispositiu d'envelat patentat i teledirigit ‘Telecover’ de Joskin va néixer a partir d'aquesta problemàtica. Aquest dispositiu està disponible per a tots els volums de caixa d'ensilaje Sitja-Space. Al contrari dels dispositius de recobriment manuals i dels tendals enrollantes, aquest sistema presenta els següents avantatges: ja no es necessita baixar del tractor, s'evita el treball en altura, no es necessita netejar el carrer, i no es perd temps. En resum, un estalvi de temps i per tant una augment en la rendibilitat de les obres.

En línies generals, el mecanisme es compon d'una combinació entra braços oscilantes, hidromotor, tendal i ressort de tornada. La seva característica particular resideix en el fet que no ha de desmuntar-se o desplaçar-se quan s'acciona la porta posterior. A més el Telecover està proveït de captores que eviten que dos òrgans de la caixa d'ensilaje treballin l'un contra l'altre. Durant la descàrrega, el braç d'articulació posterior es desprèn del conjunt i es posa en posició vertical, la qual cosa permet a la porta hidràulica obrir-se sense cap problema.

El Telecover permet no obstant això una càrrega que sobresurt fins a 60 cm la vora de la màquina. Gràcies a la funció ‘tensió de xarxa’, el tendal s'adapta de manera òptima a l'altura de càrrega, sense sobretensión ni bajotensión, la qual cosa redueix de forma notable la influència del vent. Durant el desplaçament el tendal s'enrotlla lateralment i se situa sense obstrucció en les línies de fugida de la caixa d'ensilaje.

Alguns ho utilitzen com a deflector per facilitar la càrrega, evitant qualsevol pèrdua de matèria més enllà de les sumes laterals.