Joskin, S.A. - Remolcs escampadors de fem

Joskin Tornado 3

Esparcidor de fem: per a volums entre 15 a 24 m³ de fem

Fotografia de Esparcidor de fem
L'esparcidor de fem Joskin Tornado 3 està destinada principalment als usos intensius de part dels empresaris de treballs agrícoles i de les cooperatives de maquinària agrícola que desitgen una màquina eficaç amb un alt rendiment. La gamma Tornat 3 existeix per a volums entre 15 a 24 m³ de fem.

Gràcies a l'experiència del seu predecessor, el Tornado 2, el nou Tornado 3 vol ser una màquina amb millors prestacions. La caixa monocasco estreta rebaixada va ser desenvolupada mitjançant noves tècniques de realització de les caixes. El plegat successiu de xapes amb alt límit d'elasticitat permet reduir la massa de la màquina així com el nombre de soldadures conservant una resistència molt alta.

L'esplai s'assegura per dos cilindres verticals (Ø 1.010 mm, 445 r/min) sobre amples de 10 a 15 metres segons les matèries. La concepció en forma d'escala dels cargols dels cilindres combinada a l'acció dels ganxos desmuntables de 12 mm d'espessor en acer amb alta resistència i pales replegables de Ø 1.100 mm permeten un millor esclat i una millor projecció qualsevol que sigui la matèria per escampar. La transmissió dels cilindres està protegida per acoblaments elàstics a l'altura de les caixes de pis d'una banda i entre les caixes per una altra.

El sòl es compon de 2 cadenes marines de 16 mm de diàmetre i de categoria 80 (DIN 764). S'acciona per un motor hidràulic la velocitat del qual és fàcilment regulable anés de la cabina del tractor. Quant a la tracció, la llança es munta en làmines parabòliques transversals que asseguren la suspensió sense deformació de la línia de tracció. Les rodes de gran diàmetre fins a 1.974 mm (segons els models) ofereixen una resistència feble en la tracció, una millor capacitat de suport així com una facilitat de conducció molt gran en terrenys agrícoles. A partir de 15 m³, el Tornado 3 pot estar equipat en estàndard amb un tren rodant Hidro-Tàndem amb eix seguidor o (opcionalment) amb un direccional forçat.

Per respondre a qualsevol demanda, el Tornado 3 pot estar equipat opcionalment amb una porta guillotina estanca (amb o sense indicador frontal d'obertura), amb aletes d'esplai per a les vores de camps i/o amb una campana que permet esclatar la matèria abans del seu esplai per les pales replegables. També és possible augmentar la capacitat de càrrega de 2,5 a 3,5 m³ (segons el model) gràcies a realços d'alumini o de fusta d'una altura de 250 mm. El Tornado 3 és una màquina que té com a objectiu un treball de qualitat per la seva simplicitat, la seva polivalència i les seves prestacions.