Lemken Iberia, S.L. - Arades de pala

Lemken Optiquick

Arades: poden treballar a qualsevol profunditat, sense forces laterals

Fotografia de Arades
Un precís ajust de llaurada és un important factor per minimitzar el desgast de material i reduir el consum de combustible. Per això és pel que Lemken ha desenvolupat Optiquick, el seu propi sistema d'ajust. Optiquick permet un fàcil i eficient ajust de l'amplària del solc, i de la línia d'arrossegament tractor-llaurat, independents la una de l'altra. Com a resultat, s'estalvia temps i diners.

- L'arada queda perfectament ajustat si la línia de tir tractor/ llaurat, en aquest cas la línia entre Z i PZ, pansa pel centre de l'eix posterior del tractor M. Z és el punt on es troben les extensions imaginàries dels braços del tractor, i PZ és el centre de l'arada.

- En primer lloc s'ajusta l'amplària del solc davanter. Això es fa mitjançant un tensor exterior. La línia d'arrossegament tractor/llaurat no és encara la ideal, per la qual cosa la línia entra Z i PZ no passa pel centre de l'eix posterior del tractor. L'arada empenyerà al tractor cap a un costat.

- Les forces laterals s'eliminen gràcies a l'ús de tensors interns, fins que la línia d'arrossegament tractor/ llaurat creua l'eix posterior del tractor pel punt M. L'amplària del solc davanter roman igual, malgrat la correcció del punt d'arrossegament.

- Una vegada realitzat aquest ajust, els models Vari ho realitzaran automàticament, independentment de l'amplària de treball.