Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a FIMA 2012 llega para relanzar un sector en una coyuntura inestable
37ª edició de la Fira Internacional de Maquinària Agrícola

FIMA 2012 arriba per rellançar un sector en una conjuntura inestable

Redacció Interempresas02/02/2012

2 de febrer de 2012

Del 14 al 18 de febrer es tornen a obrir de bat a bat les portes de Fira de Saragossa per acollir el seu certamen més renombrado, la Fira Internacional de Maquinària Agrícola, la cita imprescindible per a tot el sector agrícola al nostre país i en gran part d'Europa. Més d'1.150 expositors provinientes d'Europa, Àsia i Amèrica es reuneixen durant cinc dies per donar a conèixer a més de 200.000 visitants les últimes innovacions en el sector i realitzar un gran nombre de trobades comercials. FIMA es completa, com és habitual, amb una àmplia oferta de jornades tècniques, que en aquesta ocasió tornen a estar encapçalades per l'III Congrés Nacional de Desenvolupament Rural i el Programa 'MedWinds', on es debatrà sobre el futur de la mecanització agrària.
Una edició de FIMA sempre és un bon punt de partida per a cadascun dels anys en què se celebra, i 2012 no és una excepció. A Saragossa s'espera una afluència superior als 200.000 visitants, ansiosos per conèixer les últimes novetats al mercat de maquinària agrícola i tècnica auxiliar que exposen els 1.152 expositors inscrits. Els 133.000 metres quadrats –25.000 d'ells en l'exterior– es reparteixen en nou pavellons per acollir a més d'1.000 expositors europeus (1.026), 87 procedents del continent americà, i 39 més d'Àsia. L'aposta per la internacionalització de les últimes edicions ha calat profund, amb un 60% dels expositors procedents de fora de les nostres fronteres. Itàlia, amb 216 expositors, França amb 86 i Alemanya amb 76 encapçalen el ránking, encara que també és destacable la presència d'expositors d'EUA (61), Països Baixos (32) i Regne Unit (24).
Imagen

L'edició número 37, va a ser, novament, el punt de trobada global del sector primari. No només poden veure's totes les novetats que existeixen avui al mercat agrícola a nivell mundial, sinó que aquí es van a debatre les línies de treball i desenvolupament per al futur. Per a aquesta edició, Fira de Saragossa ha anat adaptant-se a les noves demandes, tant dels expositors com dels visitants, amb l'objectiu d'aconseguir l'excel·lència en el servei i oferir al sector la millor plataforma de negoci i el punt indiscutible de trobada professional. En aquesta línia s'emmarquen les millores en la sectorización de FIMA 2012, que facilita el flux continu en els pavellons, al mateix temps que optimitza la recerca dels equips per part del visitant, atenent, al mateix temps, les necessitats de les signatures expositores.

FIMA arriba de nou als 1.150 expositors i espera superar els gairebé 200.000 visitants de l'última edició
Imagen

Les jornades tècniques, part inseparable de FIMA

Una de les jornades de referència en FIMA, des de fa dues edicions, és el Congrés Nacional de Desenvolupament Rural. En aquesta ocasió, i sota el lema 'Cooperar per competir', es durà a terme els dies 15, 16 i 17. El lema vol cridar l'atenció i centrar la reflexió en la importància i la transcendència que té la cooperació en el seu enfocament més general i com a eina fonamental per fer front als nous reptes de competitivitat. Si la cooperació és una pràctica desitjable i recomanable per a qualsevol àmbit i activitat, ho és més, si cap, en relació amb el desenvolupament rural. El mitjà rural, i les activitats i serveis que aquest mitjà situa, es caracteritzen per la dificultat per aconseguir els nivells de massa crítica necessaris per assegurar condicions raonables de viabilitat i sostenibilitat. La cooperació constitueix, per tant, una eina fonamental per al desenvolupament rural amb la qual sumar i integrar forces i esforços que, de forma aïllada, difícilment poden traduir-se en assoliments, molt menys quan cal desembolicar-se en escenaris fortament competitius. El congrés posa l'èmfasi en la cooperació com a clau per fer front als nous reptes de competitivitat: el desenvolupament territorial, la cadena i el mercat alimentari, els proveïdors agrícoles, els conflictes de l'aigua o la investigació agroalimentària.
El segon dia de fira, el dimecres 15, també se celebrarà la jornada 'MedWinds', organitzada per ANSEMAT i Fira de Saragossa. L'agricultura és el principal sector dels països mediterranis i és l'origen d'una gran varietat de productes de qualitat que han creuat les nostres fronteres des de fa segles. La producció sostenible d'aliments és un gran repte a mitjà termini i s'ha de recolzar la seva mecanització, bàsica per a la integració d'innovació i tecnologia en les explotacions agrícoles alhora que millora la seva rendibilitat. La taula rodona, sota el títol 'Demanda i tendències en la mecanització de l'àrea mediterrània' reunirà a representants de marques de primer ordre com AGCO, Claas, Kuhn, John Deere, Same-Deutz Fahr o New Holland, vindrà precedida per tres ponències a càrrec de Gilles Dryancour, president de CEMA i director de Relacions Institucionals de John Deere per EMEA (La crisi monetària mundial: previsions i impacte potencial en el nostre sector); Gerd Wiesendorfer, responsable del Departament d'Anàlisi de Mercat i Estadístiques de Maquinària Agrícola VDMA (Previsions actuals de negoci i tendències de mercat per a la maquinària agrícola europea); i una última on s'exposarà la PAC més enllà de l'any 2013.
Imagen
També el segon dia de FIMA, i organitzat per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Saragossa, se celebra la 'Jornada Tècnica sobre reconeixement de plántulas de males herbes'. Les males herbes poden ocasionar importants pèrdues econòmiques en l'explotació agrària. Perquè les diferents mesures de control a emprar (herbicides, labors, prevenció...) augmentin la seva eficàcia i rendibilitat econòmica i ambiental és necessari conèixer, al més aviat possible, quin és l'agent causal del problema que apareix en una finca o cultiu. En aquesta jornada tècnica es pretenen aportar els criteris bàsics per a la identificació de plántulas de males herbes, de fulla ampla i de fulla estreta que afectin als principals cultius de la vall mitjana de l'Ebre.

No falten tampoc la cita biennal de Saragossa X Trobada Nacional d'Operadors de Cereals –també el dia 15– la Jornada sobre Biotecnologia Agrària, organitzada per l'Associació ProBio; i l'Assemblea de Ramaders de la Raça Gascona (AGGE).

Guanyadors Concurs de Novetats Tècniques FIMA 2012

Categoria: Tractors i màquines autopropulsadas i energia

Novetat Tècnica Excel·lent

ANTONIO CARRARO IBÈRICA: Sistema de propulsió per cadenes independents en el tractor articulat Antonio Carraro 'Mach 4'.

GREGOIRE SAS: Recol·lectora d'olives per olivares intensius Gregoire 'G10.380'.

JOHN DEERE IBÈRICA: Sistema de regulació elèctrica remota en el cilindre de les recol·lectores de flux axial de la Seriï S de John Deere.

JOHN DEERE IBÈRICA: Seient amb suspensió activa d'accionament elèctric John Deere 'Activi Seat II'.

NEW HOLLAND: Sistema d'accionament centralitzat de la barra de cort “Synchroknife” en les recol·lectores New Holland de les Sèrie CR i CX8000.

Novetat Tècnica

AGCO IBERIA: Sistema SRC (Reducció Catalítica Selectiva) de 2ª generació en els motors AGCO SISU Power i3 dels tractors MF 7600 i Valtra N163.

AGCO IBERIA: Sistema d'anivellació en pendent 'ParaLevel' en les recol·lectores Fendt Sèrie C.

AGCO IBERIA: Control de descàrrega de l'enganxi frontal que permet seguir la geometria del sòl en els tractors Fendt.

ANTONIO CARRARO IBÈRICA: Sistema de ventilació del motor 'Clean Fix' en tractor Antonio Carraro THR 9800.

CLAAS IBÈRICA: Sistema de gestió de la potència del motor 'Claas Dynamic Power' en les picadoras de farratge Claas Jaguar 980 i 990.

CLAAS IBÈRICA: Sistema de gestió del braç 'Vertical Lift System (VLS) - Smart Handling' en les carregadores telescòpiques Claas.

ENGINYERIA I MUNTATGES MONTSÓ: Suspensió hidràulica davantera en mesclador de pinsos autopropulsado Tatoma MBS-30.

JCB MAQUINÀRIA: Sistema de control d'estabilitat en carregadores telescòpiques agrícoles JCB.

JOHN DEERE IBÈRICA: Motors 'PowerTech' per a tractors amb potències entre 170 i 600 CV que compleixen el nivell 3B d'emissions amb fluid únic.

JOHN DEERE IBÈRICA: Sistema de refrigeració amb ventilador compacte en tractors de la Seriï 7R.

NEW HOLLAND: Sistema de palanca única per al control de moviments d'adreça i avanç 'Steering-O-Matic Plus' en tractors de cadenes New Holland TK4000

NEW HOLLAND: Sistema de frenat per a remolcs combinat amb el fre motor en tractors New Holland de la seriï T7.

NEW HOLLAND: Recol·lectora d'olives per olivar superintensivo New Holland 'Braud 9090X Olive'.

SAME DEUTZ-FAHR IBÈRICA: Transmissió contínua (CVT) compacta en tractors Deutz-Fahr Agrofarm TTV.

Categoria: Màquines accionades i instal·lacions fixes i mòbils

Novetat Tècnica Excel·lent

MAQUINÀRIA AGRÍCOLA SOLÁ: Sistema d'accionament elèctric dels dosificadors en els cossos de sembra de la sembradora Solá Prosem-K Elektra.

MAQUINÀRIA AGRÍCOLA GARRIDO: Sistema de gestió de vibradors de troncs amb paraigües 'Topavi'.

Novetat Tècnica

AGRIC-BEMVIG: Trituradora de restes de poda amb desplaçament lateral AMR-220.

GLA AGRISOLUTIONS: Sistema de canvi ràpid de discos en graderies lleugeres Gla QCD.

DURÁN MAQUINÀRIA AGRÍCOLA: Sistema de plegat del preparador de sòl en la sembradora Optisem 5.40 pro.

JOHN DEERE IBÈRICA: Sistema de descàrrega de la paca en la rotoempacadora John Deere Sèrie 900.

MAQUINÀRIA AGRÍCOLA SOLÁ: Bastidor de pas variable per a espaiament de 12 cossos de sembra entre 45 i 80 cm. de la sembradora Solá Prosem-K Omnia.

Categoria: Solucions de gestió agronómica

Novetat Tècnica Excel·lent

AGCO IBERIA: Sistema de conducció i control simultani de dos tractors amb un sol conductor Fendt 'GuideConnect'.

Novetat Tècnica

CLAAS IBÈRICA: Sensor NIR per a l'anàlisi dels components del farratge en picadoras Claas Jaguar.

JOHN DEERE IBÈRICA: Sistema de mesurament dels elements continguts en el farratge John Deere 'HarvestLab'.

JOHN DEERE IBÈRICA: Sistema de comunicació entre recol·lectores i tractors Machine Sync.

KVERNELAND GROUP IBÈRICA: Sistema de gestió dels cossos per la sembra en línies amb alineació paral·lela o al tresbolillo Kverneland 'GEOSeed Control'.

NEW HOLLAND: Clau electrònica programable per a la gestió de parcs de maquinària New Holland 'Smart Key' amb 'Telematic'.

SAME DEUTZ-FAHR IBÈRICA: Sistema de Viticultura de Precisió aplicat al deshojado de la vinya Deutz-Fahr.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Zaragoza
FIMA - Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

El futuro del cerealIII Congreso Gestión Sostenible del SueloEl futuro del cerealSant Miquel-2024Nebext - Expo AgritechAWA Show2beFima Ganadera - 2025

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis