Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Arcusin apuesta por la innovación en FIMA con su nuevo agrupador MultiPack C14
Pavelló 6, stand F/G 15-26

Arcusin aposta per la innovació en FIMA amb el seu nou agrupador MultiPack C14

Redacció Interempresas13/01/2012

13 de gener de 2012

Arcusin, empresa pionera en la fabricació i disseny de maquinària agrícola especialitzada, no deixa d'innovar i avançar en benefici dels seus clients i quins millor lloc que la cita bianual de FIMA 2012 per mostrar els últims models de remolcs autocargadores i agrupadores de pacas.
En aquesta edició, marcada pel delicat moment que estem travessant, Arcusin presenta en exclusiva als seus clients més fidels els seus nous models: AutoStack XP i MultiPack C14, desenvolupats per complir les expectatives dels mercats més exigents i les noves necessitats que van sorgint.

D'una banda, la gran aposta dels països europeus cap a la biomassa fa dels remolcs Arcusin una peça clau en la logística necessària per proveir les plantes de combustió, convertint-los així en una baula més cap a les energies renovables.

Remolc AutoStack XP
Remolc AutoStack XP.
D'altra banda, les demandes de màquines més eficients i amb un major rendiment en el camp han estat els motors de la nova generació, i amb aquesta ja van tres, d'agrupadores de pacas petites. El nou sistema de càrrega i translació marcarà un abans i un després en la manipulació d'aquest tipus de pacas forrajeras.
Agrupador MultiPack 14 d'Arcusin
Agrupador MultiPack 14 d'Arcusin.
Entrevista a Josep Ramón Pons, gerent d'Arcusin

- L'empresa porta 30 anys en un mercat altament competitiu com és el de la maquinària agrícola especialitzada. Quin balanç faria d'aquestes tres dècades?

Durant aquests anys hi ha hagut de tot, però si hem de fer balanç crec que ha estat positiu. Des del primer dia hem intentat cobrir un segment de mercat molt concret i ens hem hagut d'anar adaptant a la constant evolució del sector de la maquinària agrícola. Crec que fins avui hem aconseguit el nostre objectiu i seguim treballant per poder continuar estant a l'altura que els nostres clients ens exigeixen.

- Una trajectòria madura i estable amb la qual potser se sobrelleva millor moments com els actuals?

El temps t'ajuda a madurar, però sempre has de marcar-te objectius a mitjà llarg termini que t'ajudin a planificar el futur per no caure en l'error de quedar-te estancat i evitar que els arbres no et deixin veure el bosc. En el nostre departament de R+D treballem dia a dia per adaptar-nos a les noves necessitats i mantenir-nos vius en la carrera tecnològica.

- L'any passat rebien el certificat ISO 9001. És aquesta una de les mostres que s'està seguint pel camí correcte?

Si, és un pas més i ens garanteix que no tan sol és el camí correcte, sinó que és el camí a seguir. La certificació ISO 9001 ens ajuda a millorar, a ser més constants, més ordenats, estar més prop dels nostres clients i proveïdors, i portar un millor control intern de tot el nostre sistema de producció, i així com una millora contínua del nostre servei d'Assistència Postvenda.

- Innovar o morir és el lema de totes les empreses per seguir sent competitives. En què està treballant Arcusin de cara a un futur proper?

Treure un nou producte no és fàcil i requereix d'una inversió considerable. Com ja he dit les nostres màquines van dirigides a un segment molt concret i limitat i cada zona geogràfica té unes característiques diferents. En la majoria d'ocasions has d'innovar sobre el mateix producte, per poder-ho adaptar a les exigències que el mercat et va imposant. Fa més de 30 anys els remolcs autocargadores eren per pacas petites i mitjançant palanques s'accionaven els diferents distribuïdors hidràulics. En l'actualitat, i després de diverses actualitzacions, carreguen pacas gegantes de tot tipus de farratges i dimensions i incorporen autòmats programables per gestionar tota la informació rebuda de sensors i fotocélulas, pel seu va reexpedir a les electrovàlvules responsables de cada moviment.

A causa de les exigències i necessitats d'altres mercats, diferent al nacional, aquest any llancem al mercat un nou remolc autocargador de pacas, més simple i al mateix temps més eficient. Aquest remolc, el ‘AutoStack XP’, és el resultat de l'experiència d'aquests més de 30 anys al mercat.

- Presenten una aposta important amb nova maquinària en el segment de remolcs i d'agrupadores de paca. Què esperen d'aquesta nova edició de la FIMA?

De FIMA, i de cara al mercat nacional, esperem molt, però la veritat és que estem enfront d'una situació econòmica summament delicada i totalment incerta i el que ens trobarem durant i després de la fira, benvingut serà. Anem a ser optimistes i esperem que dins de tanta incertesa s'albirin aquests brots verds dels quals tant s'ha parlat. El sector agrícola sempre ha estat un sector dur i difícil, i per això també és un dels sectors que més està aguantant la crisi actual.

- Arcusin fa temps que es va adonar que una bona part del negoci estava fos de les nostres fronteres. Com ha funcionat aquesta aposta? La pertinença a una associació com Agragex ha ajudat a promocionar-se a l'estranger?

Els primers passos d'Arcusin van ser gràcies a la visió que els seus fundadors van veure en el futur dels remolcs autocargadores de pacas i la recerca de solucions a la manipulació dels paquets petits existents en aquell moment. Armando Cusiné, soci-fundador, va anar el primer responsable d'aquest projecte. Anys més tard Manuel Cusiné, fill i actual propietari de l'empresa, va ser qui va apostar per l'exportació amb la corresponent obertura d'Arcusin cap als mercats exteriors. Gràcies a aquesta decisió avui les nostres màquines estan presents en més de 40 països a tot el món. És aquesta aposta, ha tingut molt a veure ser membre associat d'Agragex. Per Arcusin ha estat un company de viatge immillorable i ens ha servit d'ajuda en estudis de mercats, participació en missions comercials, o en l'organització i participació de fires a nivell internacional com poden ser AVENC o Agritechnica, entre unes altres.

Tampoc podem oblidar l'ajuda i col·laboració que hem rebut a nivell autonòmic, intervingut per una altra associació de caràcter totalment exportador, FEMAC, amb la creació de grups d'exportació, negociant borses de viatge, i promocionant nous projectes per ajudar a les empreses del sector.

Quan Arcusin aposto per l'exportació un dels seus principals objectius, va anar no perdre de vista la seva filosofia. Una de les principals missions d'Arcusin és el tracte amb els clients. Aquest mateix tracte és el que hem buscat i busquem quan arribem a un acord amb un distribuïdor internacional. És primordial que els valors que mantenim al mercat Nacional, siguin els mateixos en tots els mercats. Per la importància que tenen aquests valors per Arcusin, que ningú caigui en l'error de pensar o que li facin creure que per tenir una visió exportadora puguem oblidar-nos del mercat nacional.

Josep Ramón Pons, gerent d'Arcusin
Josep Ramón Pons, gerent d'Arcusin.

Empreses o entitats relacionades

Arcusin, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechIII Congreso Gestión Sostenible del SueloFima Ganadera - 2025Sant Miquel-2024El futuro del cerealAWA Show2beEl futuro del cereal

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis