Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Consejería de Agricultura garantiza la continuidad de la FADSG, a partir del año 2012

La Conselleria d'Agricultura garanteix la continuïtat de la FADSG, a partir de l'any 2012

23/12/2011

23 de desembre de 2011

L'Assemblea Extraordinària de la Federació Andalusa d'Agrupacions de Defensa Sanitària Ramaderes (FADSG), celebrada el passat 20 de desembre en Antequera (Màlaga), va comptar amb l'assistència de la directora general de Producció Agrícola i Ramadera de la Conselleria d'Agricultura, Judit Camina, qui va traslladar a l'organització el compromís de finançament de les seves activitats a partir de l'any 2012.

Després dels problemes de liquiditat per cobrar les actuacions sanitàries corresponents a l'any 2010, el Govern regional ha subratllat la seva aposta per la continuïtat de les ADSG, encarregades de vetllar per la sanitat animal i humana i lluitar, entre unes altres, contra malalties zootécnicas, transmissibles a l'home. Segons la Conselleria d'Agricultura, el plantejament d'altres models suposaria una reculada de més de trenta anys i una amenaça sanitària.

En aquest sentit, Judit Camina va informar que la Conselleria d'Agricultura té previst dotar a les ADSG amb noves eines financeres i amb altres de caràcter no econòmic, a fi de potenciar-les.

Pel que fa a les primeres, la directora general va plantejar el finançament futur de les ADSG en el marc de la Decisió de la Comissió Europea, de 30 de novembre, per la qual es van aprovar els programes i la contribució financera de la Unió Europea per a l'eradicació, control i vigilància de malalties animals i zootécnicas, així com a través d'una Ordre específica de la Conselleria d'Agricultura pendent de publicació.

En l'apartat també econòmic, la Conselleria d'Agricultura va assegurar estar estudiant l'engegada d'unes taxes per al cobrament de serveis veterinaris i despeses de laboratori a ramaders no integrats en ADSG, tal com contempla la legislació vigent.

 L'Assemblea Extraordinària de la Federació Andalusa d'Agrupacions de Defensa Sanitària Ramaderes (FADSG)...

L'Assemblea Extraordinària de la Federació Andalusa d'Agrupacions de Defensa Sanitària Ramaderes (FADSG), va deixar clara la continuïtat d'aquestes organitzacions i la seva dotació de recursos i eines per a la seva difusió.

Quant a les mesures no econòmiques, entre unes altres, es va suggerir la possibilitat que un representant de l'Administració participi de forma permanent en les assemblees de les ADSG, a fi d'informar i aclarir les diverses situacions i problemes que es plantegen en el desenvolupament i execució dels Programes Obligatoris.

En un altre ordre de coses, Judit Camina va aprofitar la trobada per lliurar a la Federació la resolució d'ajudes corresponents a les actuacions de 2010, en línia amb les quals la Conselleria d'Agricultura està portant, en els últims dies, a les ADSG de les diferents províncies, però que encara no han estat abonades.

A més, l'Assemblea de la FADSG va servir per reflexionar sobre els nombrosos problemes que estan afectant a la ramaderia andalusa, tals com la identificació electrònica en els petits remugants, l'elevat cost que suposa la retirada de cadàvers de les explotacions i la pressió normativa quant a condicionalidad i benestar animal, entre altres assumptes.

Finalment, la FADSG va aprofitar per llançar un missatge d'agraïment a les organitzacions agràries, la Federació Andalusa d'empreses Cooperatives Agràries (FAECA), els diferents grups polítics i el Consell Andalús de Col·legis Veterinaris, pel seu suport públic en la defensa dels interessos i el futur de les actuacions que les ADSG desenvolupen amb gran èxit a Andalusia des de fa més de 20 anys.

Empreses o entitats relacionades

Cooperativas Agro-Alimentarias de Andalucía

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024El futuro del cerealAWA Show2beEl futuro del cerealNebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis