Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El proyecto natal descubre el potencial de los residuos agrícolas como conservantes alimentarios

El projecte natal descobreix el potencial dels residus agrícoles com a conservants alimentaris

24/11/2011

24 de novembre de 2011

ximo 29 de novembre tindrà lloc la jornada de transferència de resultats del Projecte Natal, a la seu de l'Institut Tecnològic d'Envàs, Embalatge, Transport i Logística, ITENE.

El Projecte Natal,finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació i els Fons Feder, ha investigat des de l'any  2009 l'obtenció d'envasos actius amb efectes antimicrobianos i/o antioxidants a partir d'additius naturals procedents de residus agrícoles. En el projecte han participat, a més d'ITENE, els centres tecnològics Tecnalia, CTAEX, Aimplas, CTC, CNTA i Anfaco, dins del Consorci Estratègic d'Investigació i Desenvolupament d'Envasos Alimentaris, CEIDE.

Una de les característiques de CEIDE és la seva alta cobertura geogràfica, ja que engloba centres tecnològics de sis autonomies: Comunitat Valenciana, Extremadura, Navarra, Galícia, Murcia i País Basc.

La jornada abordarà des del concepte d'envàs actiu a normativa legal vigent, passant per les tècniques d'obtenció d'additius, com s'alliberen les substàncies actives o com es poden avaluar els efectes antioxidants.

Els centres participants en el projecte han investigat els resultats de diferents additius de residus agrícoles procedents de raïm, all, ceba, tomàquet, pebrot, oliva i fins i tot algues, sobre un ampli rang d'aliments amb l'objectiu d'augmentar la vida útil de peixos, formatges, embotits, carn vermella, fruites i verdures.

A més d'experimentar amb diferents productes, la investigació ha estudiat també els efectes sobre diferents tractaments dels aliments; natural, fumat, esterilitzat… i fins i tot la interacció d'aquests additius amb altres sistemes d'augment de la vida útil, com l'ús d'atmosferes modificades.

Durant la investigació, els centres han estudiat els efectes d'aquests additius –que s'incorporen al film que està en contacte amb l'aliment envasat– en diferents concentracions per avaluar la seva activitat antimicrobiana i antioxidant.

La sessió informativa, que té caràcter gratuït, té com a objectiu transferir la informació a responsables d'indústries d'envasos, agroalimentación, productors de matèries primeres, minoristes, gran distribució i centres d'investigació i universitats.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    12/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    09/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beIII Congreso Gestión Sostenible del SueloNebext - Expo AgritechFima Ganadera - 2025Sant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis