Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Federación Catalana de Industrias de la Carne participa en un workshop sobre mejora del bienestar animal

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn participa en un workshop sobre millora del benestar animal

11/11/2011

11 de novembre de 2011

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn (FECIC) va participar ahir en un workshop organitzat per la Comissió Europea, amb la ponència 'Benestar dels animals en els escorxadors: la perspectiva de la indústria'. La jornada formava part del pla de la federació sobre benestar animal, que inclou certificacions voluntàries dels escorxadors catalans en aquesta matèria. Donada la importància del benestar animal en les empreses cárnicas, principalment per dos aspectes com són la protecció dels animals a sacrificar i la seguretat alimentària, la FECIC ha decidit treballar en la millora d'aquesta matèria de formes diferents. La primera, en col·laboració amb el Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a través d'un protocol que certifica als escorxadors catalans en benestar animal. La segona, en el rol de ponents en diferents jornades sobre aquest tema, com la 'Better Training for Safer Food' (Millor formació per a una alimentació més segura), una iniciativa de la Comissió Europea, basada en l'oferta de cursos de formació sobre normativa comunitària en matèria d'aliments i pinsos, salut pública i salut i benestar animal.

Des del passat mes de maig, 15 escorxadors catalans de porcí i boví han aconseguit les certificacions voluntàries en benestar animal. Aquest plec de condicions, inclòs dins de les accions de millora del Pla Sectorial 2010-2014 de FECIC i elaborat conjuntament amb l'IRTA, és una certificació en matèria de benestar animal emesa per una entitat de certificació i basada en el model europeu del Welfare Quality, que té com a objectiu que els escorxadors compleixin la legislació vigent i que treballin per una millora contínua en aquesta matèria fins a poder certificar aquest compliment. S'intenta preparar-los així per superar la nova normativa en benestar animal, que estarà vigent a partir de l'1 de gener de 2013 i que aporta alguns canvis importants sobre l'actual. També permet millorar la imatge de l'empresa i disposar d'un atribut diferencial en les exportacions.

Els escorxadors catalans certificats fins ara han pogut obtenir l'acreditació amb l'assessorament de la FECIC i després de superar la primera inspecció de l'entitat de certificació que avalua els diferents paràmetres fixats en el plec de condicions establert, que inclou des de l'avaluació de variables com el transport de l'animal, la descàrrega, l'allotjament, l'atordiment, fins a l'avaluació final de la canal i les vísceres o la formació del personal. Aquesta certificació es renova cada 6 mesos, per garantir així els nivells de qualitat exigits en matèria de benestar animal.

Actualment, la FECIC i l'IRTA ja estan treballant en el plec de condicions del que serà el protocol per a les espècies ovina i equina.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beEl futuro del cerealNebext - Expo AgritechEl futuro del cereal

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis