Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Apoyo institucional a la Plataforma Tecnológica Española del Olivar, Alenta

Suport institucional a la Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Olivar, Alenta

23/06/2011

23 de juny de 2011

El passat dia 15 de juny, Madrid va ser l'escenari de la presentació oficial de la Plataforma Tecnològica de l'Olivar, Alenta, promoguda per Citoliva, Centre Tecnològic de l'Olivar i de l'Oli. Una plataforma que sorgeix amb l'objectiu de  agrupar a tots els agents implicats en el sector de l'olivar a Espanya, per així impulsar la innovació i millorar la seva competitivitat.

En l'acte de presentació van estar presents Pedro Prado, de la Sotsdirecció General d'Estratègies de Col·laboració Públic-Privada del Ministeri de Ciència i Innovació, Ernesto Ríos López, de la Sotsdirecció General de Foment Industrial i Innovació del Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí, Gervasio Be, de la Sotsdirecció General de Creixement Empresarial del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, Antonio López, responsable d'Innovació de la Federació Andalusa d'empreses Cooperatives Agràries (Faeca), i Mª Ángeles Peinado, Vicerectora d'Investigació, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de de la Universitat de Jaén (UJA). A l'esdeveniment també va assistir Cristina de Toro Navero, directora general de Citoliva, qui va explicar els objectius d'Alenta: “Pretén conjuminar a tots els agents públics i privats de la cadena de valor del sector de l'olivar espanyol perquè identifiquin i prioritzin les necessitats tecnològiques i d'investigació a mitjà i llarg termini del sector, i d'aquesta forma poder assessorar als òrgans responsables de la política tecnològica. Està encaminada a promoure la cooperació entre entitats per al desenvolupament de projectes d'investigació aplicada, de desenvolupament tecnològic i innovació, tant en l'àmbit nacional com a internacional”.

Durant la presentació de la Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Olivar, es va fer palès el suport institucional a la mateixa...
Durant la presentació de la Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Olivar, es va fer palès el suport institucional a la mateixa.
Per la seva banda, Pedro Padro, cap de l'Àrea de Sostenibilitat del Ministeri de Ciència i Innovació, va insistir en la idea que siguin les empreses les que liderin les plataformes tecnològiques nacionals i els qui dirigeixin les seves línies de treball, ja que, en la seva opinió, són les que van a marcar el ritme de la innovació.

Ernesto Ríos, sotsdirector General de Foment Industrial i Innovació de el Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí (MARM), ha destacat la importància i necessitat d'aquesta plataforma per a un sector clau al nostre país com el de l'oli d'oliva. Per a Ríos, Alenta ha de conjuminar esforços per generar sinergies amb altres plataformes i així guanyar competitivitat.

Per la seva banda, Gervasio Be, de la Sotsdirecció General de Creixement Empresarial del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, durant la seva intervenció, ha destacat la importància de les plataformes tecnològiques com a complement i reforç d'Agrupacions Empresarials Innovadores com Inoleo, gestionada per Citoliva, que pretén contribuir al foment de la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació en el Sector Proveïdor de Béns i Serveis del Sector Oleícola, mitjançant el compromís de tots els actors rellevants en el sector a cooperar a nivell nacional i internacional, en honor d'augmentar la competitivitat del sector.

A continuació, Antonio López, responsable d'Innovació de la Federació andalusa d'empreses Cooperatives Agràries (Faeca), va fer referència al difícil moment pel qual travessa l'olivar, un sector “atomitzat“i”poc proactiu” en R+D+i, que arrossega preus de venda per a l'oli similars a fa 30 anys. López va subratllar la importància d'aquesta eina per al sector de l'olivar, ja que Alenta  posarà en contacte a tots els agents del coneixement i del finançament al costat del sector productor per millorar la seva competitivitat i cooperació.

Finalment, Mª Ángeles Peinado,vicerectora d'Investigació de la Universitat de Jaén, va recordar el compromís que la Universitat de Jaén manté amb la societat i amb el sector de l'oli d'oliva, tan estratègic per a la província de Jaén, i ha destacat la labor que exerceix aquesta institució per a la transferència de coneixement de la I+d+i cap a aquest sector.


Alenta va néixer com una plataforma d'interlocució oberta a tots els agents públics i privats que conformen la cadena de valor del sector de l'olivar...
Alenta va néixer com una plataforma d'interlocució oberta a tots els agents públics i privats que conformen la cadena de valor del sector de l'olivar del nostre país, des del teixit empresarial, centres tecnològics, organismes públics i d'investigació, així com universitats.
La missió d'aquesta nova plataforma nacional és la de constituir un fòrum de treball, cooperació i reflexió capaç de detectar les necessitats tecnològiques del sector de l'olivar i identificar les principals línies estratègiques d'investigació, fomentant un entorn favorable per a la generació de projectes de R+D+i orientats a les necessitats empresarials i promovent polítiques nacionals d'innovació per al sector.

El Centre Tecnològic de l'Olivar i de l'Oli, Citoliva, lidera aquesta iniciativa en col·laboració amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l'Associació AEI del Sector Proveïdor Oleícola (Inoleo), la Federació Andalusa d'empreses Cooperatives Agràries (Faeca) i la Universitat de Jaén (UJA) i amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació. Amb el seu llançament, l'entitat reforça el seu posicionament estratègic com a referent en innovació i tecnologia del sector oleícola, abastant totes les baules de la cadena de valor, i alhora, millorant la posició competitiva del sector oleícola.


Empreses o entitats relacionades

Cooperativas Agro-Alimentarias de Andalucía
Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beNebext - Expo AgritechSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis