Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La FECIC organiza una jornada sobre mejora de los perfiles nutricionales cárnicos

La FECIC organitza una jornada sobre millora dels perfils nutricionals carnis

26/04/2011

26 abril 2011

Les directrius dels responsables de la salut pública, a través de les diferents Agències de Seguretat Alimentària, han posat de manifest que una de les qüestions que cal afrontar respecte als productes carnis és la reducció del contingut de sal i de greix, per això les empreses necessiten saber com poden fer-ho i quin és el panorama actual. Aquesta realitat, que barreja les exigències de l'administració amb els corrents nutricionals actuals, ha fet que els fabricants del sector carni hagin de treballar per millorar la composició dels seus productes.

Coneixedora d'aquesta nova realitat, la FECIC va organitzar la II Jornada sobre reducció de la sal i greix als productes carnis, el passat 14 d'abril, de manera que professionals del sector tècnic assessoraran i informaran a les empreses tant de la normativa a complir com dels processos a seguir per disminuir el contingut de la sal i greix en els seus productes. A la reunió van assistir uns 80 representants de diferents empreses càrnies catalanes per conèixer de prop les presentacions de ponents com el cap del Servei d'Avaluació i Seguiment de la Vocalia Assessora d'Estratègia NAOS de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), la directora del Dept Alimentari de la FIAB, l'adjunt a la Secretaria General de CLITRAVI o el catedràtic de Nutrició de la UAB, Abel Mariné.

Respecte d'això, Napoleó Pérez, cap del Servei d'Avaluació i Seguiment de la Vocalia Assessora d'Estratègia NAOS de la Unitat de Suport de la Direcció Executiva de AESAN, va exposar el plantejament de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), que vol que, seguint el seu Pla de Reducció de Sal, els sectors alimentaris es comprometin a reduir el contingut d'aquesta en els seus productes. Des CLITRAVI, l'associació europea d'indústries de la carn, Enrico Frabetti, adjunt a la Secretaria General, va dissertar sobre aspectes relacionats amb les qüestions nutricionals (relacionats amb la sal i el greix) amb què està treballant la Comissió Europea i sobre algunes de les iniciatives legislatives i no legislatives que s'estan fent en diferents països europeus sobre aquest tema.

Imagen
D'altra banda, Montse Prieto, directora del departament de Dret Alimentari de la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB) , va abordar com afronten aquesta qüestió altres sectors alimentaris i va fer una anàlisi de les accions que des de la FIAB es duen a terme per donar compliment a aquesta iniciativa de reducció de contingut de sal dels productes proposada per l'AESAN. Finalment, el catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, Abel Mariné, va parlar sobre la importància per a la nutrició i la seguretat alimentària de l'ús del sodi i de com pot afectar la seva reducció i la utilització d'una substància alternativa.

A la jornada també es va celebrar una taula rodona, moderada pel cap de la Unitat de Tecnologia de Processos del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) , Jacint Arnau, on diferents empreses van explicar les solucions que poden aportar per aconseguir aquests nous productes i que va concloure amb un tast de productes elaborats sota aquests nous perfils nutricionals. Aquesta trobada, inaugurat pel director del Servei Regional de l'Agència de Protecció de la Salut, Lluís Picart, s'emmarca dins de les accions de responsabilitat social del Pla Sectorial 2010-2014 de la FECIC.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Industrias de La Alimentación y Bebidas
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

III Congreso Gestión Sostenible del SueloAWA Show2beEl futuro del cerealSant Miquel-2024Nebext - Expo AgritechFima Ganadera - 2025El futuro del cereal

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis