Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Valtra celebra sus 60 años pensando en los 60 próximos
Els actes de celebració de l'aniversari van estar orientats al futur

Valtra celebra els seus 60 anys pensant en els 60 propers

Ibon Linacisoro16/02/2011

16 de febrer de 2011

Valtra, una marca de Agco, fabricadora de tractors capdavanter als països nòrdics i la segona marca més coneguda a Llatinoamèrica, va celebrar el passat mes de gener el seu 60 aniversari en uns actes en els quals el futur va desbancar al passat del protagonisme. L'avanç cap a l'era HiTech de la sèrie A, la transformació de la seriï T i de la seriï S són la forma de Valtra de celebrar el seu aniversari. Es va atrevir fins i tot a jugar a la futurología, convidant a experts mundials en aquesta matèria i presentant el que podria ser el tractor del futur. Un exercici de ciència ficció interessant que Interempresas va poder presenciar in situ a la seu finlandesa.
Vista parcial de la línia de muntatge de la fàbrica de Valtra
Vista parcial de la línia de muntatge de la fàbrica de Valtra.

Quan una empresa fa 60 anys té davant seu diverses opcions: simplement no fer cas a l'efemèride, vanagloriar-se de la mateixa pel fet en si de complir 60 anys o recolzar-se en aquest passat per reafirmar el seu futur. Durant els actes commemoratius que aquest fabricant va organitzar a la seva seu de Finlàndia es va poder comprovar que Valtra, més que en el passat, pensa en el futur. No obstant això, va aprofitar per fer un repàs històric i retrotreure al començament de la producció de tractors de Valtra (Valmet) després de la Segona Guerra Mundial. Llavors, les fàbriques de rifles, morters i motors d'avions es van transformar en fàbriques de tractors agrícoles, ja que havia gran escassetat d'aquests després de la guerra. Els primers 15 tractors de Valmet es van acabar el 1951. Però això és el passat. El 2010, Valtra fabricar un total de 21.000 tractors a les fàbriques de Finlàndia i Brasil.

Experts de Valtra i futuròlegs, en el debat que va tenir lloc durant els actes commemoratius
Experts de Valtra i futuròlegs, en el debat que va tenir lloc durant els actes commemoratius.

Repàs històric

Els primers 15 tractors de Valmet es van acabar el 1951. Deu anys després, Valmet va obrir una fàbrica de tractors a Mogi das Cruzes al Brasil. El desembre de 1960, s'acabaven els primers cinc tractors Valmet 360 D.

El 1979 Valmet va comprar el funcionament del tractor suec Volvo BM. Valmet i Volvo BM van unir forces el 1978 i el 1982 es va presentar la primera sèrie de tractors Volvo BM Valmet 05 que havien dissenyat junts.

La fàbrica de motors AGCO Sisu Power en Linnavuori està molt involucrada en la història de Valtra. Els tractors Valtra fabricats en Suolahti sempre han estat equipats amb motors AGCO Sisu Power o els dels seus predecessors Sisu Diesel i Valmet dièsel. Avui, aquests motors es fabriquen en diferents plantes del món i es poden trobar sota el capó d'Valtra i de moltes altres màquines de treball tot terreny.

Els primers 15 tractors de Valmet es van acabar el 1951
Els primers 15 tractors de Valmet es van acabar el 1951.

Millores en la sèrie A

Valtra no oblida les seves arrels, però mira al futur i ho fa amb fets més que amb grans paraules. Així per exemple, la sèrie A avança cap a l'era HiTech (alta tecnologia). A més de la marxa enrere elèctrica, el tractor inclourà moltes característiques noves.

La nova marxa enrere HiTech controlada elèctricament de la sèrie A està estretament relacionada amb la marxa enrere tradicional de Valtra. La seva marxa enrere suau i exacta facilita les tasques del carregador davanter en particular, però també ajuda en els treballs al corral i en les capçaleres dels camps. El fre de mà hidràulic, integrat en la palanca de la marxa enrere, ofereix una facilitat d'ús que no ha existit mai abans en aquest tipus de mida de tractor.

La sèrie A incorpora marxa enrere elèctrica i moltes altres característiques noves
La sèrie A incorpora marxa enrere elèctrica i moltes altres característiques noves.

La sèrie A també inclourà una TDF de dues velocitats controlada mitjançant un embragatge de discs múltiples hidràulic. La presa de força es controla suaument mitjançant un interruptor oscil·lant i la hidràulica proporciona un suau accionament. També estan disponibles de manera opcional els botons de control al parafangs del darrere.

La potència per a la sèrie A la produeix el motor de 3,3 litres AGCO Sisu Power, que disposa d'injecció de pressió comú. El ventilador Visko i la injecció de pressió comú redueixen el soroll i el consum de combustible. A més, amb el control elèctric del motor, el control de creuer està disponible de manera opcional. També hi haurà més components electrònics per al control del dispositiu d'elevació i la transmissió. D'altra banda, s'ha reduït el soroll a la cabina i s'ha realitzat una considerable transformació de la mateixa.

Transformació d'altres sèries

Més millores anunciades recentment. Els models més grans de la sèrie T de Valtra s'han de sotmetre a una transformació a causa de la normativa d'emissió de gasos. No obstant això, la nova tecnologia del motor ha estat el punt d'arrencada per al desenvolupament de nous models. A més de la tecnologia SCR d'estalvi de combustible, els nous models ofereixen una àmplia gamma d'altres innovacions que ajuden i milloren el treball.

El nucli dels models Direct T183 i T203 i els models T183 i T213 és el motor SCR de 7,4 litres AGCO Sisu Power. Consumeix aproximadament entre 5 i 10 per cent menys de combustible que el motor equivalent sense la tècnica SCR. A més, l'equip SCR redueix la necessitat de refrigeració del motor i manté més net el lubricant.

Hi ha lleugerament més potència i sens dubte més parell de torsió en els nous motors i les revolucions nominals s'han disminuït a 2.100 rpm. També s'ha incrementat la potència Sigma Power i Transport. A més s'ha afegit a la primera línia el model T213 Versu, amb una potència de 15 CV més que els models anteriors.

Les novetats en els tractors de la sèrie T3 no es limiten a la tècnica del motor: el suport del braç inclou una pantalla de color amb ajustos diferents per a ús durant el dia i la nit, la palanca de comandament del suport del braç es pot utilitzar per a la hidràulica davant, la hidràulica del darrere o per totes dues i la configuració de l'automatisme per capçaleres i el control de creuer es poden modificar ara de manera precisa i fins i tot quan estan aturats.

Suport del braç de la sèrie T
Suport del braç de la sèrie T.

La nova sèrie T està disponible amb Autopilot instal lat de fàbrica o amb sistema 150, un Autopilot integral basat en la radiodeterminació per satèl lit, que és capaç de controlar el tractor amb una precisió d'alguns centímetres.

També la tecnologia del motor de la sèrie S registrarà una transformació l'any que ve, adoptant la segona generació de tecnologia SCR. La nova tècnica augmenta la injecció d'additiu AdBlue en el gas d'escapament, el que fa possible una neteja més eficaç del gas d'escapament en el convertidor catalític.

Pel que fa als models Versu i Direct de la sèrie N, comptaran amb una cabina o amb visió lateral, especialment dissenyada per al manteniment de carreteres, com el segat de vorals.

El tractor del futur?

El 60 aniversari de Valtra visualitza el futur presentant el prototip Ants. Ants és un joc de paraules, ja que les lletres A, N, T i S representen les sèries de models reals de Valtra, però en anglès és també el plural de "ant" (formiga en espanyol). La formiga es considera un insecte social i és fort en relació amb la seva mida, per això les característiques d'una formiga diligent es puguin distingir en el prototip Ants. És una solució modular formada per dos mòduls bàsics: el soldat, amb una potència d'aproximadament 100 kW i el treballador, amb una potència de 200 kW. Els dos poden actuar junts o treballar individualment. Per a les tasques de supervisió hi ha una cabina que es pot adaptar als dos mòduls. Si ha de realitzar treballs pesats que requereixin la participació de l'operari, es poden interblocs els mòduls, és a dir, les rodes del darrere es poden estrènyer, les rodes davanteres de l'altre mòdul es poden conduir a l'altura d'aquestes i es interblocs els mòduls. Llavors es pot dirigir la carcassa, amb una potència de 400 kW. La cabina és una càpsula que es pot fixar als dos mòduls bàsics. Pot girar i es pot posar en l'extrem davanter o posterior del mòdul bàsic, o sobre la part superior d'aquest.

Aquestes són només algunes de les característiques d'aquest tractor del futur. ¿Ciència ficció? Segurament, però molt interessant l'exercici.

Seran així els tractors del futur?
Seran així els tractors del futur?

Empreses o entitats relacionades

Valtra - (Agco Iberia, S.A.)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beIII Congreso Gestión Sostenible del SueloEl futuro del cerealEl futuro del cerealFima Ganadera - 2025Sant Miquel-2024Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis