Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La mayor puesta en escena del sector agroalimentario mundial se da cita en París
Del 17 al 21 d'octubre es van celebrar alhora IPA, SIAL i In-Food

La major posada en escena del sector agroalimentari mundial es dóna cita a París

Redacció Interempresas02/12/2010

2 de desembre de 2010

La crisi no va ser un obstacle perquè el Parc donis Expositions de Paris-Nord Villepinte es convertís en la major plataforma expositiva i de negoci de la indústria alimentària global. Del 17 al 21 d'octubre, van tenir lloc, de forma simultània, una nova edició de la Fira Internacional del Procés i Condicionament Alimentari (IPA), la Fira Internacional de l'Alimentació (SIAL) i In-Food. En concret, SIAL 2010 es va clausurar amb un balanç positiu, malgrat la conjuntura econòmica. Prop de 136.500 visitants professionals, un 8% menys, van acudir a aquest certamen que, per contra, va comptar amb una major participació. Així doncs, 5.700 expositors –5.500 fa dos anys– de 19 sectors i productes alimentaris es van distribuir entre els vuit halls disponibles en el Parc donis Expositions de Paris-Nord Villepinte. La competitivitat, de la mà de la innovació, i l'exportació van centrar bona part dels debats i intervencions que van tenir lloc durant els quatre dies de durada de SIAL 2010.

 El Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte va ser l'aparador per excel·lència de la cadena alimentària, amb la celebració conjunta d'IPA...

El Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte va ser l'aparador per excel·lència de la cadena alimentària, amb la celebració conjunta d'IPA, SIAL i In-Food. Vista de l'ambient que es respirava en SIAL 2010.

Del 17 al 21 d'octubre, la ciutat parisenca i en concret el Parc donis Expositions de Paris-Nord Villepinte es van convertir en el major aparador de la cadena alimentària. En aquesta ocasió, la Fira Internacional del Procés i Condicionament Alimentari (IPA) va coincidir amb la Fira Internacional de l'Alimentació (SIAL) i In-Food. Una sinergia conjunta que va permetre al públic present visitar els tres salons alhora. Tal com va assegurar Olivia Grobois, comissària general d'IPA, en una entrevista exclusiva a Interempresas, la sinergia entre IPA i In-Food es va centrar en un programa europeu de conferències, denominat European Research Meeting que va incidir en la recerca i el desenvolupament de la indústria alimentària. A més, es va contribuir a l'establiment de relacions personals i comercials entre els expositors de SIAL, clients d'IPA, i els participants d'aquest últim certamen que van veure el seu mercat ampliat. Es tractava d'una posada en escena conjunta que va contribuir a dotar al sector agroalimentari de dimensió global en un mateix emplaçament i en les mateixes dates de celebració.

L'exportació, eix central de SIAL 2010

"Els reptes que suposen les exportacions han estat el centre dels debats en els passadissos i en les intervencions polítiques que s'han donat a la fira", va assegurar Valérie Lobry, directora general d'SIAL, SA, després de la clausura de SIAL 2010. Durant cinc dies, el Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte va acollir un total de 5.700 expositors, procedents de 106 països, una dotzena d'ells debutants. Pel que fa a nombre de visitants, aquest es va xifrar en 136.500, un 8% menys que l'any 2008 quan l'afluència va arribar als 147.860. El 62% dels professionals que van acudir a la fira eren forans, de 200 països. La internacionalització va ser 'in crescendo' a mesura que transcorria el certamen, i amb ella, la nova dimensió que adquireixen l'exportació i els intercanvis comercials amb altres països.

La celebració conjunta d'IPA, SIAL i In-food contribuir a dotar el sector agroalimentari de dimensió global en un mateix emplaçament i en les mateixes dates de celebració

En SIAL, la competitivitat passa per la innovació

Decisors de la gran distribució, majoritàriament, però també agents de la restauració es van acostar fins al recinte firal parisenc per presenciar novetats i tendències en l'àrea expositiva, però també un programa de 250 conferències i esdeveniments. La innovació segueix sent l'element per excel·lència per ser més competitiu. Així es va poder veure en SIAL 2010, on es van presentar 985 productes i es van seleccionar 400 innovacions, un 25% més respecte de la convocatòria anterior. D'aquestes últimes, 60 es van dedicar a la RHD (restauració fora de la llar). Es van triar doncs, 15 grans premis Tendències & Innovacions, entre ells nou productes francesos i sis estrangers. Per escenaris, l'Observatori Tendències i Innovacions, lloc de trobada dels grans industrials, de la distribució i de la premsa, va acaparar l'interès del públic present amb la celebració dels 39 SIAL d'Or, entre ells un Global SIAL d'Or.

SIAL 2010 involucra a 19 sectors diferenciats, en vuit halls, on l'àmbit agroalimentari adquireix una importància inusitada ja que el 90% dels aliments provenen del camp. Des congelats a aliments enllaunats, també per a nadons, dolços, embotits, fruites, gelats, hortalisses, 'delicatessen', marisc, peix, carnis, lactis, per exemple, tenen cabuda al costat d'àrees on s'exposen cerveses, vins i licors. La fira s'enfoca cap als aliments innovadors, la nutrició saludable i els productes gourmet.

Amb la mundialització, SIAL s'exporta a quatre països: a l'Orient Mitjà (Abu-Dhabi) del 22 al 24 de novembre, a Amèrica del Nord (Toronto) del 11 al 13 de maig de l'any 2011, a la Xina (Xangai) del 18 al 20 de maig de l'any que ve ia Amèrica Llatina (Buenos Aires) el proper mes d'agost. La propera cita a París tindrà lloc del 21 al 25 d'octubre de l'any 2012.


SIAL 2010 va accentuar la seva internacionalització, pel que fa a expositors i visitants
SIAL 2010 va accentuar la seva internacionalització, pel que fa a expositors i visitants.
L'agroalimentació espanyola destaca en SIAL 2010

Un total de 167 empreses d'alimentació i begudes del país van participar a la fira de París amb l'objectiu de conèixer les noves tendències del sector, acostar-se als nous productes i buscar proveïdors. L'Institut Espanyol de Comerç Exterior (Icex) va organitzar, com ja fa des de 1982, un pavelló oficial a SIAL. La participació espanyola assegurava que tots els productes emblemàtics de la indústria nacional estiguessin a l'abast dels visitants. Aquestes empreses van representar, entre altres, als següents sectors: productes lactis, congelats, xarcuteria, productes ensucrats, bescuits i panificació, vins, begudes no alcohòliques i productes gourmet.

Empreses o entitats relacionades

SIAL France

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechEl futuro del cerealEl futuro del cerealAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis