Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 800 asistentes interesados por las variedades de melocotón presentadas en Gimenells (Lleida)

800 assistents interessats per les varietats de préssec presentades a Gimenells (Lleida)

02/08/2010

2 agost 2010

El 29 de juliol es va realitzar a la localitat de Gimenells (Lleida), amb la presència de prop de 800 agricultors i tècnics durant les dues sessions, la XIV Exposició de varietats de préssec organitzada per l'Estació Experimental de l'Irta de Lleida.

Comunicar de forma àgil i continuada la informació obtinguda al sector productor, permet plantar les varietats millor adaptades i innovar en el producte final en benefici tant dels consumidors com dels productors. Durant el 2010, les estacions experimentals de l'IRTA de Lleida i de Mas Badia estan realitzant un procés d'avaluació de 288 varietats de préssec, nectarina, pavia, préssec pla i nectarina plana. La nectarina, tant la groga com al blanca, és el grup més important de varietats. La seva procedència evidencia la importància de França, Itàlia i els Estats Units com a principal origen de les varietats.

La innovació en aquesta espècie és molt dinàmica, destacant per importància els grups de nectarina de carn groga i blanca, el préssec pla i la nectarina plana, seguits pel préssec vermell de carn groga. En tots els grups l'obtenció de varietats amb una excel lent presentació (alta coloració, forma rodona i bon calibre) i de gust dolç, així com l'ampliació dels calendaris de maduració amb gammes varietals de presentació i gustos similars són els trets més destacables. On més innovació hi ha hagut en els darrers 5 anys ha estat en el préssec pla i la nectarina plana, en què Lleida lidera la producció de la Vall de l'Ebre nectarina plana es disposa ja de noves varietats que, per qualitat i producció, són comparables a les de préssec pla, i sempre parlant de gust dolç i aromàtic, molt apreciat pels consumidors pel seu sabor i per la seva comoditat de consum.

Hi va haver ple absolut per conèixer els resultats referents al comportament agronòmic i de qualitat de més de 80 noves varietats de préssec...
Hi va haver ple absolut per conèixer els resultats referents al comportament agronòmic i de qualitat de més de 80 noves varietats de préssec avaluades.
Durant la jornada es van exposar els resultats referents al comportament agronòmic i de qualitat de més de 80 noves varietats avaluades pel responsable del programa d'avaluació de noves varietats de l'IRTA, Ignasi Iglesias. En un segona part, el tècnic del Irta Ramon Montserrat va presentar els principals tipus de frutificación del préssec i quina és la poda a realitzar en cada cas per obtenir la màxima producció i qualitat, adaptant per a cada varietat la poda més adequada.

La jornada, que compta amb el suport del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, la Diputació de Lleida i altres institucions representatives del sector, s'ha convertit en el referent nacional en la transferència de resultats d'avaluació de varietats en aquesta espècie .

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beEl futuro del cerealNebext - Expo AgritechEl futuro del cereal

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis