Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Asociaciones del porcino y vacuno se reúnen con el Irta para tratar los retos del futuro

Associacions del porcí i boví es reuneixen amb el Irta per tractar els reptes del futur

06/07/2010

6 juliol 2010

A principis de juny, representants de les organitzacions nacionals de porcí, boví, transport d'animals i d'escorxadors i indústries càrnies es van reunir amb diversos investigadors del Irta experts en producció, benestar animal i qualitat dels productes a Monells (Girona). L'objectiu era donar a conèixer i posar en comú els problemes i necessitats que els sectors del porcí i el boví tenen o han d'afrontar a curt termini. A la trobada van assistir, per part de les associacions, José Antonio del Barrio (ANPROGAPOR), Alberto Herranz (Anta), Fernando Pascual (ASOCARNE), Matilde Moro (Asoprovac) i Miguel Ángel Figuera (ANPS). Des del Irta, van acudir investigadors que van explicar als membres de les associacions les principals línies de treball i els projectes que actualment realitza el centre en matèria de benestar animal.

Entre aquests treballs cal destacar els que es duen a terme per tal d'establir els protocols del benestar animal a nivell europeu i en què el Irta ha liderat els que afecten el sector porcí. També cal ressaltar els que fan referència al tema de la castració, les alternatives i la producció de mascles enters, l'escornat en vaquí, el del benestar en el transport o els estudis sobre diversos mètodes d'atordiment previ al sacrifici. També es van presentar els que s'efectuen al voltant dels projectes d'avaluació de genotips, els programes de suport al sector de la selecció porcina i el projecte europeu Quality Pork Chains.

Un cop exposades totes aquestes línies de recerca i de treball, els assistents van debatre obertament sobre els punts d'interès i els més problemàtics del benestar animal a les granges, el transport i el sacrifici. Aquestes temàtiques van ser afrontades, tant des del punt de vista de la producció com de la imatge del sector a la societat, de les prioritats del sector ramader i carni, dels seus reptes immediats i del paper que pot exercir el Irta com a suport científic per a aquests sectors.

Una de les qüestions que es van abordar va ser la falta d'actuacions conjuntes entre els sectors i investigadors espanyols a nivell dels òrgans de decisió i legislació europeus, moltes vegades influenciades per lobbies d'organitzacions alienes a la producció animal o, quan ho són, amb visions i necessitats diferents dels sectors productors del sud d'Europa. És per això que aquesta trobada va suposar un primer pas per seguir treballant conjuntament en el tema del benestar animal, tant a nivell nacional com europeu, amb la intenció de mantenir properes trobades.

Entre aquests treballs cal destacar els que es realitzen per a l'establiment dels protocols del benestar animal a nivell europeu, i en els que l'IRTA ha liderat els que afecten el sector porcí. També són remarcables els que fan referència al tema de la castració, les alternatives i la producció de mascles enters, l'escornat en vaquí, el del benestar en el transport o els estudis sobre diversos mètodes d'atordiment previ al sacrifici. També es van presentar els treballs que es realitzen al voltant dels projectes d'avaluació de genotips, els programes de suport al sector de la selecció porcina i el projecte europeu Quality Pork Chains.

Un cop exposades totes aquestes línies de recerca i de treball, els assistents van debatre obertament sobre els punts d'interès i els més problemàtics del benestar animal a les granges, el transport i el sacrifici. Aquestes temàtiques van ser afrontades, tant des del punt de vista de la producció com de la imatge del sector a la societat, de les prioritats del sector ramader i carni, dels seus reptes immediats i del paper que pot tenir l'IRTA com a suport científic per a aquests sectors.

Una de les qüestions assenyalades per tots els assistents va ser la falta d'actuacions conjuntes entre els sectors i investigadors espanyols a nivell dels òrgans de decisió i legislació europeus, moltes vegades influenciades per lobbies d'organitzacions alienes a la producció animal o, quan ho són, amb visions i necessitats diferents dels sectors productors del sud d'Europa. És per això que aquesta reunió va constituir un primer pas per seguir treballant conjuntament en el tema del benestar animal, tant a nivell nacional com europeu, amb la intenció de mantenir properes trobades.

En aquesta reunió van quedar molt clares quines són els principals reptes i problemes, i decidint continuar amb properes reunions per a poder perfilar i oferir un enfocament unitari que permeti aportar solucions concretes des del punt de vista de la producció de porcí i boví a Espanya, així com del transport d'animals i escorxadors i indústries càrnies.

Membres d'organitzacions vinculades a la ramaderia es van reunir amb investigadors de l'Irta per tractar els principals desafiaments a què fa front...
Membres d'organitzacions vinculades a la ramaderia es van reunir amb investigadors de l'Irta per tractar els principals desafiaments a què fa front el porcí i el boví.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

Fima Ganadera - 2025AWA Show2beNebext - Expo AgritechEl futuro del cerealIII Congreso Gestión Sostenible del SueloEl futuro del cerealSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis