Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Pascual Galindo, director general de Vogel & Noot España
"Intentem superar-nos dia a dia, no estant conformes mai amb els reptes assolits"

Entrevista a Pascual Galindo, director general d'Vogel & noot Espanya

David Pou22/01/2010

22 gener 2010

Optimisme i treball serien els dos termes que més es deixen entreveure al llarg de l'entrevista mantinguda amb Pascual Galindo, al capdavant de Vogel & noot Espanya des de fa gairebé dues dècades. La marca, recentment adquirida per una de les principals multinacionals russes (Machinery & Industrial Group NV), ha basat la seva aportació en un servei de postvenda de primer nivell i en un afany continu a desenvolupar nova maquinària que faciliti el treball a l'agricultor. Aquest fet ha permès que en els últims anys hagi pogut ampliar la seva gamma de productes, després d'haver consolidat durant dècades el seu domini en el món del arada.
Pascual Galindo, director general d'Vogel & noot Espanya
Pascual Galindo, director general d'Vogel & noot Espanya.

Ja són més de 20 els anys que Vogel & noot es va introduir a les nostres terres. En què ha canviat el plantejament durant aquestes dues dècades?

Vogel & noot Espanya es va crear el 1987, com tu bé dius, ja fa més de 20 anys. En els seus inicis estàvem concentrats en el producte "arada", emblema i origen de Vogel & noot, amb més de 137 anys d'antiguitat, sent el major fabricant d'arades de la Unió Europea a data d'avui. Sobre la base d'aquest producte, amb el transcurs dels anys, hem anat desenvolupant unes gammes de productes paral·leles, concentrades inicialment en màquines per a "treball de sòl"-Soil Solutions-, com ha estat la gamma de cultivadors, trituradores, grades rotatives, subsuradores, grades de disc, rodets ..., a la qual a posteriori s'han incorporat "sembradores"-Seed Solutions-i "polvorització"-Spray Solutions-. En aquests moments oferim una gran gamma de productes, amb qualitat i servei com a bandera, per a satisfer totes i cadascuna de les necessitats dels nostres clients: els professionals del camp.

Al llarg d'aquests 20 anys han passat moltes coses a la casa matriu, l'última un canvi de mans a principis de 2009. Què ha significat la compra de la marca per part de Agromash Holding?

Jo, personalment em vaig incorporar a Vogel & noot l'any 1990, i des de llavors han existit diversos accionistes, cada un d'ells ha posat el seu esforç i la seva dedicació en aconseguir el que és avui Vogel & noot. A principis de l'any passat, han entrat en l'accionariat l'empresa Agromash Holding, amb seu a Holanda, però l'accionista és el grup CTP (Concern Tractor Plants, ara anomenat Machinery & Industrial Group NV) amb més de 35.000 empleats i amb seu central a Moscou (Rússia).

Aquest és un dels principals grups industrials russos, líder en el mercat de màquines per a construcció, recol, tractors, ferrocarril, indústria militar, peces per a automoció, etc., En els mercats de les ex-repúbliques soviètiques. I que ha pres una posició estratègica amb la compra de Vogel & noot.

"Des Vogel & noot Espanya busquem costat de la casa matriu sinergies i adaptacions pròpies al nostre mercat"

Com han afectat tots aquests canvis al desenvolupament de la filial espanyola?

De moment, Vogel & noot Landmaschinen és una empresa independent dins del Grup Machinery & Industrial Group NV, i nosaltres com a filial que depenem de la nostra matriu Vogel & noot Landmaschinen, continuem amb les mateixes directrius d'independència que fins ara.

Es tracta d'una filial que pot prendre les seves pròpies decisions comercialment parlant?

Nosaltres prenem les nostres pròpies decisions, encara que sempre consensuades amb la nostra casa matriu. Busquem conjuntament sinergies i adaptacions pròpies a cada mercat, i sense cap dubte el mercat espanyol té la seva pròpia idiosincràsia i particularitats.

Després de múltiples inversions, amb l'adquisició de la divisió de sembradores o de polvorització, quines són les properes fites de Vogel & noot?

Sense cap dubte en els últims anys hem realitzat moltes inversions per tal de diversificar, i dins d'una estratègia d'empresa, aconseguir estar presents en totes i cadascuna de les necessitats que pugui tenir un agricultor europeu. En aquesta línia es va adquirir l'empresa Mistral, per al desenvolupament i fabricació de tota la gamma de sembradores, i es va adquirir Holder, per al desenvolupament i fabricació de tota la gamma de polvoritzadors. Així mateix, construïm una nova fàbrica per a la fabricació de tota la nostra gamma de cultivadors i rodets, de manera que no només hem realitzat adquisicions, sinó que hem especialitzat cada un dels centres de producció per tipus de producte.

Pel que fa al futur més immediat, no es descarten noves adquisicions en segments de mercat on no estem presents en l'actualitat.

El arada continua sent el producte amb el que més s'identifica a Vogel & noot al nostre país?

El arada ha estat i és en l'actualitat un dels nostres productes estrella, amb el qual vam començar fa molts anys, i amb el que més ens identifica a nivell de marca. Encara que cada vegada més se'ns coneix per altres productes com són les trituradores, sembradores, cultivadors, grades rotatives, etc., A causa de la gran relació qualitat-preu que estem oferint.

El arada continua sent avui en dia el producte estrella de Vogel & noot
El arada continua sent avui en dia el producte estrella de Vogel & noot.

Malgrat això s'han desenvolupat productes per tractar específicament la terra mediterrània, amb una nova gamma de sembradores. Es tractava d'un producte que exigia el mercat?

Per descomptat, cada tipus de producte o màquina necessita una adaptació pròpia a cada mercat. Ho estem vivint dins d'un mateix territori com és Espanya, que en una zona utilitza una màquina amb unes especificacions, i en una altra no molt llunyana el mateix producte amb especificacions completament diferents. Això es deu a la climatologia, tipus de sòls, conreus, etc., Que ens aporta valor afegit. I per això disposem d'una àmplia gamma de màquines que s'adapten a tots ia cadascun dels mercats, encara que això requereixi un esforç molt important i una excel lent connexió entre els diferents equips de treball (comercials, tècnics i enginyers)

"Si una virtut ens diferencia, és l'esforç i la dedicació en el nostre servei postvenda"

Un major nombre de productes, amb el consegüent servei postvenda, significa també haver de disposar d'una millor distribució. Com s'aconsegueixen aquests nous distribuïdors?

Si una virtut ens diferencia, és l'esforç i la dedicació en el nostre servei postvenda, ja que ho considerem primordial per al futur i el bon desenvolupament de qualsevol empresa. Aquest esforç, unit a la dedicació que ofereix la nostra xarxa de distribució, ens dóna un valor de marca dins del mercat de maquinària agrícola, la qual cosa ens ajuda en el creixement de la nostra xarxa comercial i al bon desenvolupament en la introducció de nous i diversos productes en el mercat espanyol.

Precisament, una de les senyes d'identitat de Vogel & noot és el seu servei postvenda. En què es diferencia respecte als seus més directes competidors?

Com he comentat anteriorment, les nostres senyes d'identitat són l'esforç, la dedicació i el bon fer, intentant superar-nos dia a dia, i no estant conformes en cap moment amb els reptes assolits.

En els últims anys Vogel & noot ha ampliat mercat amb noves gammes de productes com els dedicats a la polvorització
En els últims anys Vogel & noot ha ampliat mercat amb noves gammes de productes com els dedicats a la polvorització.

Després de gairebé vint anys al peu del canó, quina és la seva visió particular de com està afectant la crisi a aquest agricultor del carrer amb el que diàriament tracta Vogel & noot?

El 'agricultor del carrer', com tu dius, és la persona gràcies a l'esforç, tenim cada dia: pa, llet, ous, carn, pernil, etc., A més de tenir a les mans aquesta seguretat alimentària que tant ens preocupa. Sense cap dubte la crisi els ha arribat, i no només pel costat de la disminució de crèdits per al seu negoci, sinó que en aquest mercat tan globalitzat, el nivell de preus de les matèries que tan bé saben produir s'ha devaluat. Hem arribat a uns nivells de preus mínims en productes tan bàsics com la llet, l'oli d'oliva, la fruita, els cereals, etc.

Tot i això, personalment auguro un futur prometedor al sector, ja que per sort o per desgràcia, els éssers humans tenim la necessitat de menjar cada dia, i si és possible diverses vegades al dia. A més com he dit abans, a les seves mans està la nostra seguretat alimentària, o ¿volem deixar-la en mans de tercers països?

Com veu l'any que acaba de començar, després d'un 2009 en què per primera vegada després de molts anys s'ha produït un important reajustament?

Partíem d'un exercici 2008 excel lent, i per tant el reajustament de l'any 2009 ha estat un important, amb una disminució de mercat en termes mitjans del 30% (respecte al excel lent 2008), de manera que per al 2010 que acaba de començar sol ens queda esperar el millor: una bona climatologia, que impliqui una bona collita, i que el nivell de preus dels productes produïts es col·loqui en nivells òptims perquè puguem disposar d'un sector agrari i ramader que pugui viure dignament.

Amb tot això confio plenament en una petita recuperació del sector en aquest 2010, i en una millora important de cara al 2011 i els anys següents.

Empreses o entitats relacionades

AG-Group, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechEl futuro del cerealEl futuro del cerealAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis