Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El atomizador Duplex Tornado, protagonista de Marisan en Fima 2010
L'empresa valenciana patentar el seu nebulitzador després de més de dos anys d'estudis, proves, càlculs i comprovacions

L'atomitzador Duplex Tornado, protagonista de Marisa a Fima 2010

Redacció Interempreses21/01/2010

21 gener 2010

Amb els atomitzadors convencionals encara no s'havia aconseguit evitar que les fulles dels arbres amb frondositat es aireasen, generant una mena de pantalla en rebre un corrent d'aire, la qual cosa impedia que el producte penetrés en les zones més internes dels arbres. Marisa , després de veure la problemàtica en el camp, sobretot en cítrics, oliveres, etc., va arribar a la conclusió que el rendiment dels atomitzadors convencionals no era l'adequat.

Per aquest motiu, Marisa va començar a desenvolupar la invenció, i després de prop de dos anys d'estudis, proves, càlculs i comprovacions, es va dissenyar el atomitzador Marisa Dúplex Tornado, especial per a cítrics, i el Dúplex Tornado Torre, especial per oliveres.

En data 25 de febrer de 2009, a l'Oficina Espanyola de Patents i Marques del Ministeri d'Indústria, Marisa presentar la patent de la invenció, amb ell títol nebulitzador perfeccionat i amb el número P200900606.

Atomitzador Duplex Tornado, per a cítrics, premiat com a 'Novetat tècnica' a Fima 2010
Atomitzador Duplex Tornado, per a cítrics, premiat com a 'Novetat tècnica' a Fima 2010.

Un sistema especial per a un atomitzador diferent

L'atomitzador Duplex Tornado de Marisa està compost per dues turbines de rotació invertida que generen l'aire que dirigeixen les toveres. Té una pantalla deflectora externa a aquests turbines, que amb els seus moviments oscil·lants, força la direcció del corrent de l'aire, alternant la força de la mateixa en modificar, ampliant o disminuint, l'obertura de sortida.

Es genera un efecte escombrat, ja que la corrent d'aire no és impulsada de manera constant contra els arbres, sinó que, gràcies a l'acció de la pantalla deflectora mòbil, s'aconsegueix variar la direcció d'aquest corrent i variar la intensitat d'aquesta. La direcció del corrent d'aire ve donada per l'orientació de la pantalla deflectora en cada moment. La intensitat del corrent variarà en funció de la posició de la pantalla deflectora, al ampliar-se o estrangular la sortida de l'aire a l'exterior. D'aquesta manera es provoca un corrent, que variant la seva direcció i intensitat, evita la formació de pantalles de fulles, permetent l'entrada del producte nebulitzat fins a les zones més internes i difícils dels arbres.

Els polvoritzadors estan ubicats a la mateixa pantalla deflectora mòbil, i en la sortida de l'aire estan allotjats uns canalitzadors, els quals direccionen l'aire verticalment, provocant una major distorsió de l'aire.

Aquesta pantalla deflectora s'activa o desactiva des del tractor amb una simple acció de l'operari, a més de la regulació de la velocitat del deflector central que aireja els moviments oscil·lants de l'aire. A la sortida d'aire estan allotjats uns canalitzadors que dirigeixen l'aire verticalment.

Aquest sistema del grup atomitzador Tornado és versàtil per a qualsevol tipus de cultiu, ja sigui d'alta o baixa alçada, amb el tipus de torre o turbina oberta.

Polvoritzador Dúplex Tornado Torre específic per al cultiu de l'olivera
Polvoritzador Dúplex Tornado Torre específic per al cultiu de l'olivera.

Empreses o entitats relacionades

Marisan Balbastre y Sanjaime, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    07/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    03/10/2024

Enllaços destacats

IRTA FruitcentreTecnovid 2025Tecnovid 2025Fima Ganadera - 2025AWA Show2beNebext - Expo AgritechAlmendra y pistacho 30-10-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis