Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Alberto López, director de Fima 2010
"Hem obert noves vies per convertir Fima en la trobada internacional de l'any"

Entrevista a Alberto López, director de Fima 2010

David Pou21/01/2010
Alberto López torna a estar una edició més al capdavant de la qual és considerada la fira de maquinària agrícola més important del nostre país i una de les més importants del sud d'Europa. Fima 2010 pretén convertir-se un any més, segons el seu propi director, en el referent agrícola en el marc mediterrani.

21 gener 2010

Alberto López, director de Fima 2010
Alberto López, director de Fima 2010.

En l'última edició es va parlar de la millor Fima de la història, amb més de 1.300 signatures acollides i gairebé 200.000 assistents. Com es presenta l'edició de 2010?

Aquesta nova convocatòria de la Fira Internacional de Maquinària Agrícola arriba amb uns resultats excel·lents. L'any 2010 presenta una nova situació de mercat a la qual les empreses i, per tant, l'organització del certamen no som aliens. En aquest sentit, Fima, si 36 edició, vol aportar, una vegada més, solucions de futur, com apunta el nostre eslògan. L'important contingut expositiu, el gran nivell i la quantitat d'innovacions tecnològiques presentades, així com el nombre d'expositors que estan presents en Fima 2010, ens fa pensar que el certamen tornarà a ser un èxit i un autèntic revulsiu.

Quin percentatge dels expositors que van estar en Fima 2008 repeteixen en aquesta edició?

Estem molt satisfets amb la resposta de les firmes que van estar presents en la passada edició. En aquest sentit, el 80 per cent de les empreses estan presents al saló. Es tracta d'una xifra molt positiva i que ens fa pensar que anem pel camí correcte. A més, m'agradaria apuntar que en l'edició de Fima 2010 comptem amb una major rotació en els sectors i en les marques. Així, una de les principals novetats és que s'incorporen un gran nombre d'empreses noves-majoritàriament de països estrangers-que han apostat plenament per Fima.

Fins a quin punt s'ha notat la crisi en el camp, a l'hora que els expositors decidissin ser presents aquest any?

Òbviament, la crisi actual que protagonitza l'economia no és estacional ni nacional, es tracta d'una situació global, que afecta tots els països ia totes les empreses. L'actual dificultat està afectant no només al sector primari, per la qual cosa s'ha produït un efecte rebot. Això ha provocat que en Fima hi hagi una major rotació d'empreses. No obstant això, Fima té un element al seu favor, el seu posicionament dins el panorama firal internacional. A més, és en els moments difícils quan s'incrementa el valor de les marques líders com la nostra.

¿S'ha seguit treballant per convertir la cita en un referent a nivell internacional?

Per descomptat, en els últims dos anys un equip de Fira de Saragossa ha portat a terme una incessant política de promoció, tant nacional com internacional, subratllant la presència de Fima en diferents certàmens, congressos i jornades relacionades amb el món de la maquinària i la agricultura. Així mateix, hem signat diferents acords de col·laboració amb fires i associacions del sector. També hem tractat d'obrir noves vies per incrementar les missions comercials i fer de Fima la trobada internacional de l'any.

"Som el saló de referència de la Mediterrània i comptem amb productes específics per als expositors i els països del nostre entorn"

En un món cada vegada més globalitzat, algunes empreses estan treballant per fabricar maquinària per territoris específics, com ara la Mediterrània. Es pot veure un augment d'aquest tipus de maquinària a la fira?

Per descomptat que el marc mediterrani és el referent no només per les empreses, sinó també per Fima. Som el saló de referència d'aquesta àrea i comptarem, com no pot ser d'altra manera, amb productes específics per als expositors i els països mediterranis. L'auge de mercats específics, com és el cas de l'arc mediterrani, s'ha convertit en una realitat que cada dia cobra més protagonisme. Fima és la fira de referència de l'agricultura mediterrània i, per aquest motiu, conformem la millor fira relacionada amb la maquinària agrícola al sud d'Europa.

Aquest any també està present en Fima una important representació d'empreses dedicades al món de la jardineria. Es tracta d'un complement o d'una nova línia de negoci que vol obrir la fira?

La jardineria i el sector de les àrees verdes ha tingut, des de fa diverses edicions, un lloc important dins de l'oferta expositiva del saló. Dins del contingut de Fima, aquestes compten amb un espai rellevant, que dóna compte de la importància que té aquest subsector en el mercat internacional. En aquesta edició, a més, podem parlar d'una millora en la qualitat i contingut de l'exposició que s'ha vist traduït, així mateix, en una major i millor concentració d'empreses relacionades amb la jardineria i les zones verdes. D'aquesta manera treballem per confirmar les enormes possibilitats de la fira com a important línia de promoció i negoci en tots els sectors relacionats amb el món agrícola i la maquinària.

Fins a quin punt, des de les administracions s'està ajudant a l'agricultor i ramader perquè pugui venir a una cita com Fima amb possibilitats de canviar i renovar la seva maquinària?

El nostre objectiu és aconseguir que Fima sigui la cita de referència internacional del sector de la maquinària agrícola mundial. Per això, tractem de facilitar la visita dels professionals a través de les organitzacions professionals i associacions que sempre han recolzat decididament el nostre certamen. En aquest sentit, no podem oblidar el paper de les institucions, amb el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí i el Govern d'Aragó, com dos destacats col·laboradors perquè Fima ocupi un lloc prioritari en l'agenda dels agricultors. Gràcies al treball de tots, ia la gran campanya de promoció que portem a terme des de Fira de Saragossa, hem aconseguit que la visita dels professionals a Fima sigui cada vegada més fidel i nombrosa.

"Fima és un veritable espectacle professional, que està pensat perquè els milers de professionals gaudeixin de la seva visita a cada minut"

Quines són les principals novetats a nivell tècnic que poden veure els assistents en els més de 100.000 metres quadrats de superfície expositiva?

Sincerament, he d'admetre que, cada any, les empreses ens sorprenen amb nous productes. La seva implicació és tal, que el nombre d'empreses que presenten novetats tècniques en Fima s'incrementa cada any. De la mateixa manera, he de subratllar l'altíssim nivell que existeix en el concurs. En aquesta edició, el jurat internacional del concurs de novetats tècniques de Fima 2010 va tenir un gran treball per seleccionar els productes, màquines o sistemes que ofereixen noves funcions o milloren els procediments en relació a la seva importància pràctica. Es tracta d'avenços relatius a l'economia en el treball, millora de la situació energètica o ambiental o millora de les condicions de treball, així com elements relatius a la seguretat. Finalment, després d'una anàlisi exhaustiva, els visitants de Fima poden conèixer, de primera mà, algunes d'aquestes noves incorporacions que faran més fàcil i segur el seu treball.

¿Quin paper juguen de nou les àrees muntades a l'exterior?

Les àrees exteriors s'han convertit, per dret propi, en una zona principal a l'hora de concebre una fira. És un atractiu que serveix de complement per a l'exposició i que ens ajuda a oferir una visió més dinàmica i directa d'alguns dels productes exhibits per les empreses. Fima és un veritable espectacle professional, que està pensat perquè els milers de professionals gaudeixin de la seva visita a cada minut.

En què es basen en aquesta edició les jornades tècniques que Fima ha preparat per a tots els assistents?

Entre les activitats programades, destaca el II Congrés de Desenvolupament Rural, que té com a lema central 'La innovació com a base del desenvolupament', així com la conferència sobre tècniques d'ús eficient de l'energia en el sector agrari, la dedicada al foment de la agricultura de conservació, o la sessió que abordarà el reconeixement de plàntules de males herbes, totes elles plantejades des de l'òptica d'oferir solucions pràctiques a tots els assistents.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    07/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    03/10/2024

Enllaços destacats

IRTA FruitcentreAlmendra y pistacho 30-10-2024Tecnovid 2025Fima Ganadera - 2025AWA Show2beTecnovid 2025Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis