Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Forigo-Roteritalia presenta en Fima las tecnologías que “sirven” al horticultor

La marca italiana llança una nova gamma de soterrades i esterilitzadores destinades a realitzar una correcta preparació del terreny

Forigo-Roteritalia presenta a Fima les tecnologies que "serveixen" a l'horticultor

Redacció Interempreses20/01/2010

20 gener 2010

Forigo-Roteritalia proposa en la seva presència a Fima, línies de màquines específiques per al conreu del terreny, que permeten aplicar els resultats més recents de la recerca en àmbit agronòmic. Amb la gamma Mix Tiller, esterilitzadores d'última generació, ofereix diferents maneres de preparar el sòl, combinades amb la fertilització líquida o la distribució de productes fumigants, ja siguin líquids (per exemple, Metam) o micro-granulats (per exemple, Dazomet) .

Preparació del terreny

La formació de cavallons de cultiu, respecte al pla del sòl, proporciona una sèrie d'avantatges que es tradueixen en un major desenvolupament de les arrels, estimulat pel grau d'humitat que es crea dins d'aquests. Les arrels interiors al cavalló permeten que la planta superi els períodes d'asfíxia i les més profundes contribueixen que superi els períodes de menor disponibilitat d'aigua. A més, la superfície del terreny tendeix a mantenir-se més seca, el que redueix les patologies fúngiques que necessiten una capa d'aigua per desenvolupar-se i que afecten el coll i les parts de la planta que estan en contacte amb el terra. El cavalló intercepta millor la radiació solar, el que determina un escalfament del terreny que afavoreix la germinació (per ex. De la pastanaga) o l'arrelament de les plàntules i, en general, un desenvolupament precoç del cultiu a les estacions intermèdies.

Aquests avantatges s'aconsegueixen només quan no s'altera la porositat del terreny en preparar els cavallons. La seva formació preveu que es tregui la terra als costats, traslladant amb reixes adequades, per a després conformar les vores. En canvi, quan els cavallons es formen comprimint el terra als costats dels mateixos amb les rodes del tractor i de l'equip, es crea una àrea de menor porositat en la qual l'aigua tendeix a acumular-se, provocant problemes d'estancament, asfíxia i proliferació de fongs.

Amb la enterradora de la sèrie G35 de Forigo-Roteritalia es realitzen cavallons compactes, porosos i estables al llarg del temps...
Amb la enterradora de la sèrie G35 de Forigo-Roteritalia es realitzen cavallons compactes, porosos i estables al llarg del temps.

Per realitzar correctament la preparació del terreny, Forigo-Roteritalia proposa una sèrie d'enterradors (G25, G35 i G45) equipades amb aporcadores i conformadors, adequades per a formar cavallons porosos i estables, ideals per al cultiu de totes les espècies en una o dues files . Les enterradors, pel que fa a les fresadores i onduladors, ofereixen un avantatge, ja que creen una estratificació granulomètrica del terreny, deixant a la superfície la terra fina i en profunditat els terrossos de majors dimensions, les pedres i els residus de cultius anteriors. La concentració de terra fina en la superfície permet formar cavallons resistents al llarg del temps, mentre que la presència dels materials de majors dimensions a la capa inferior afavoreix l'escorriment de l'aigua en excés, evitant per tant els estancaments. A més, l'ús de les enterrades simplifica les tasques de preparació del terreny, ja que poden operar després d'un conreu primari amb arada o conreador pesat sense requerir altres intervencions de refinat.

En el cas que no sigui necessari enterrar els residus o pedres, Forigo-Roteritalia proposa la sèrie Douplex (especialitzada en la formació de cavallons) o la sèrie P (específica per a patates). Tots els equips esmentats es realitzen amb diferents amples de treball (de 1,5 a 4,5 metres, tant fixos com plegables) i són adequats per a formar cavallons de diferent amplada i alçada (ideals per al cultiu de maduixa, meló, etc. ). Per a les grans explotacions es proposa un porta eines que treballa amb tres enterrats o tres Douplex simultàniament, el que permet obtenir amples de treball de 4,5 a 6 metres i formar cavallons equilibrats, sòlids i porosos.

Esterilització i fertilització líquida

En particular, el Mix Tiller pot equipar-se per realitzar simultàniament els cavallons i el tractament necessari per al sòl. Una altra peculiaritat d'aquesta màquina són els seus 4 barres per a la distribució diferent, que permet realitzar el tractament en la capa del terreny que es considera més adequada, en base al tipus de cultiu i al tipus de producte.

El Mix Tiller que ha estat concebut per a efectuar l'esterilització amb productes líquids fumigants, ofereix aquestes prerrogatives i moltes altres, com per exemple la possibilitat d'operar segons els criteris de l'agricultura de precisió.

A més, en camps subjectes al "esgotament del sòl" la màquina pot emprar-se per distribuir productes curatius líquids (Mix Tiller Liquid) o sòlids (Mix Tiller Dry) fins i tot micro-granulats amb acció fumigant. Per als líquids, Forigo-Roteritalia disposa d'una versió simplificada, summament eficaç, anomenada Deep Tiller, que té un allotjament en el qual es posa directament el tanc. L'ús d'abonament líquid permet reduir els costos i incrementar la productivitat sempre que es realitzi amb equips adequats, que assegurin una adequada precisió i una distribució en la banda de terreny majorment explotada per les arrels. Els avantatges que ofereix aquest grup de tecnologies, úniques al món, es poden atribuir a l'elevada precisió de distribució, a la certesa de la dosi distribuïda, a la màxima seguretat que ofereix l'operador ia la salvaguarda del medi ambient. El Mix Tiller no només ha estat fabricat segons la normativa ja existent (2006/42/CE), sinó que també compleix amb les normes europees en fase de promulgació que imposaran adequacions tecnològiques destinades a salvaguardar el medi ambient.

Mix Tiller durant la distribució de Metam i cobertura amb VIF
foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    07/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    03/10/2024

Enllaços destacats

Almendra y pistacho 30-10-2024Nebext - Expo AgritechTecnovid 2025AWA Show2beTecnovid 2025Fima Ganadera - 2025IRTA Fruitcentre

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis