Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Feria de Zaragoza confirma su liderazgo en los sectores del vino y del aceite
Els salons Tecnovid-Oleotec es van veure recolzats per una àmplia presència d'expositors i professionals

Fira de Saragossa confirma el seu lideratge en els sectors del vi i l'oli

Redacció Interempreses19/02/2009

19 febrer 2009

El binomi d'oli i vi va tornar a conjugar a la perfecció en els quatre salons dedicats al sector que van obrir les seves portes a les instal·lacions de Fira de Saragossa del 10 al 13 de febrer. Tecnovid, el sisè Saló de Tècniques i Equips per Viticultura, i Oleotec, el II Saló de Tècniques i Equips per a la Olivicultura, van reunir durant quatre dies a les empreses més punteres i innovadores en matèria oleica i vitivinícola del mercat internacional.

Uns 25.000 professionals van visitar els quatre salons dedicats al vi i l'oli a Fira de Saragossa, en una edició que es presentava difícil per l'actual situació econòmica. Els certàmens van tancar les portes després de quatre jornades marcades per la fusió entre la tradició i la innovació, i que van destacar per la incessant activitat expositiva i de contactes comercials.

L'amalgama de mostres internacionals que es van donar cita a Fira de Saragossa va ser l'aparador en què es van exhibir les últimes innovacions en matèria de maquinària i tecnologies aplicades a la indústria del vi i l'oli, ia les begudes en general.

En total, 55.000 metres quadrats, distribuïts entre sis pavellons, albergar als 1.075 expositors procedents dels cinc continents. D'aquests, 560 eren firmes espanyoles, mentre que 530 van ser representants estrangers. Tecnovid i Oleotec comptar concretament amb 19.000 metres quadrats i 269 expositors: 170 nacionals i 99 internacionals.

Uns 25.000 professionals van visitar els quatre salons dedicats al vi i l'oli a Fira de Saragossa, en una edició que es presentava difícil per l'actual situació econòmica

Una de les novetats que va gaudir de gran popularitat i concurrència dins de l'activitat programada per a les quatre jornades va ser la posada en marxa del 'Club de l'Enòleg', on els professionals elaboradors de vi van dur a terme les seves cates dirigides al públic menys expert, però que va mostrar gran interès per conèixer les qualitats i matisos que presenten els vins. Aquest espai, en el qual es fusiona l'activitat lúdica amb la més professional, es va convertir en un dels grans protagonistes de la cita firal.

L'amalgama de mostres va servir d'aparador per a les últimes novetats en maquinària i tecnologia aplicades a la indústria del vi i l'oli...
L'amalgama de mostres va servir d'aparador per a les últimes novetats en maquinària i tecnologia aplicades a la indústria del vi i l'oli.

Debats intensos en les jornades especialitzades

Els reptes de futur per al vi i l'oli, els nous mercats emergents per al sector vitivinícola i oleícola, així com el canvi climàtic o la interprofessional de l'oli van ser alguns dels temes que més debat van suscitar en el marc de les fires. Així, al llarg de les jornades, el Centre de Congressos va ser escenari per a la reflexió. Diversos experts van debatre sobre la posició dels mercats tecnoalimentari i les estratègies de comunicació i màrqueting.

A la jornada sobre vitivinicultura es va parlar de l'escalfament global que pot afectar la producció de vi a Espanya i el nou escenari per a adequar la varietat del raïm a les característiques del terreny i la climatologia. A la taula sobre el repte de futur, els experts van apuntar que es tracta de factors emergents: les noves tendències en l'elaboració i en la criança, així com la incorporació de les biotecnologies.

Entre els reptes de futur es van enumerar la necessitat de millorar la qualitat i la seguretat alimentària, la gestió eficient per a ajudar a la productivitat i buscar la sostenibilitat de les explotacions

A la jornada tècnica d'oleïcultura, la interprofessional va marcar l'agenda del dia amb un intens debat en el qual es va analitzar la norma que va entrar en vigor el novembre de 2008 i que comptarà amb un pressupost de 7,5 milions d'euros, que es destinarà fonamentalment a la promoció, però també al foment i desenvolupament de la I + D + I ia la consecució d'estudis de mercats.

Pel que fa a les debilitats que ha d'afrontar el sector, els participants van apuntar cap a la insuficient cooperació inter i intrasectorial, l'orientació al producte, però no al mercat; l'escassa professionalització i els trets estructurals ja que l'olivar està considerat com una font de renda complementària. D'altra banda, entre els reptes de futur es van enumerar la necessitat de millorar la qualitat i la seguretat alimentària, la gestió eficient per a ajudar a la productivitat i buscar la sostenibilitat de les explotacions, així com fer una crida per incorporar més capital humà amb formació .

Finalment, segons van explicar, els països que marquen els temps al mapa oleícola són els de la Unió Europea-encapçalada per Espanya-, Síria, Tunísia i Turquia. Mentrestant, com a països potencials i de gran consum destaquen Austràlia, Brasil, Estats Units i Japó.

A la jornada sobre vitivinicultura es va parlar del nou escenari per adequar la varietat del raïm a les característiques del terreny i la...
A la jornada sobre vitivinicultura es va parlar del nou escenari per adequar la varietat del raïm a les característiques del terreny i la climatologia.

Missions comercials

També en el marc dels quatre salons es van celebrar les reconegudes 'Missions Comercials'. Durant dues jornades, les trobades comercials van marcar l'agenda, en què van participar més d'un centenar de delegacions procedents d'Algèria, Líban, Marroc, Síria, Tunísia i Turquia.

Aquesta és una de les activitats ja tradicionals que es duen a terme en el marc dels certàmens i que consisteix en la visita d'importadors de maquinària de viticultura i oleïcultura. En aquesta ocasió, es va optar per la selecció de mercats específics en els quals centrar la producció espanyola.

Empreses o entitats relacionades

Feria de Zaragoza
Tecnovid - Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beNebext - Expo AgritechSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis