Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La contaminación por nitratos en los acuíferos subterráneos
L'agricultura de conservació redueix els efectes del principal fertilitzant de l'agricultura extensiva

La contaminació per nitrats en els aqüífers subterranis

Associació Espanyola d'Agricultura de Conservació i Sòls Vius (AEAC-SV)14/10/2008

14 octubre 2008

El nitrogen, principal fertilitzant de l'agricultura extensiva, es mostra com a element essencial i precís per mantenir els nivells productius actuals, necessaris per alimentar una població en augment. Però en ser el principal representant de la contaminació difusa de les aigües per l'activitat agrícola, cal fer un ús racional d'aquest, evitant pràctiques inadequades que comprometin la preservació de l'ambient.

L'agricultura de conservació és una tècnica de maneig de sòl que augmenta de manera important la infiltració d'aigua, de manera que podrien augmentar els riscos de lixiviació de nitrogen, especialment mòbil en aquest líquid. És per això que des de l'Associació Espanyola Agricultura de Conservació / Solars Vius en col·laboració amb l'empresa Agroqualità (fabricant dels microgranulat Umostart) es va posar en marxa un estudi per avaluar la influència de diferents tipus d'abonament en la producció de blat en agricultura de conservació, i el moviment de nitrogen al sòl d'aquests camps.

En aquest treball s'ha avaluat l'efecte de diferents tipus, dosi i moment d'aplicació del fertilitzant nitrogenat, completant un total de 8 tractaments amb 4 repeticions en dos camps experimentals. Ressaltant que en els 5 primers tractaments, amb abonaments convencionals, s'han aplicat 150 unitats fertilitzants de nitrogen (UFN) en el còmput global d'abonat. En els tres últims, en els quals s'han utilitzat abonaments de nova generació, starter i d'alliberament lent, s'ha reduït la dosi d'abonat 20 UFN, aplicant només 130 UFN.

Imagen
El treball ha avaluat l'efecte de diferents tipus, dosi i moment d'aplicació del fertilitzant nitrogenat
El treball ha avaluat l'efecte de diferents tipus, dosi i moment d'aplicació del fertilitzant nitrogenat.

Resultats esperançadors

Els resultats del primer any de treball són esperançadors, apreciant la importància de l'abonat nitrogenat en fons en el cas de l'agricultura de conservació, i com els abonaments starter, sempre que es manegen les cobertores de manera adequada, el més aviat possible, ofereixen uns resultats satisfactoris, encara baixant la dosi d'abonat.

A més, l'agricultura de conservació es presenta com un sistema de maneig eficaç per reduir la contaminació dels aqüífers subterranis per lixiviació de nitrogen, en disminuir de manera molt important el moviment d'aquest anió en el sòl, millorant així la qualitat de les nostres aigües.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española Agricultura de Conservación Suelos Vivos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beNebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis