Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Casimiro Martínez, Administrador Gerente de Casimiro Máquinas, S.L.
"Ja estem al límit d'erosionar el nostre territori amb el conreu tradicional"

Entrevista a Casimiro Martínez, Administrador Gerent de Casimiro Màquines, SL

Meritxell Jaén04/09/2008

4 setembre 2008

Casimiro Martínez, administra costat del seu germà José Antonio, l'empresa de maquinària agrícola Casimiro Màquines, SL , ubicada a la localitat lleidatana de Sucs. Es tracta d'una companyia familiar que ha superat el pas del temps, generació rere generació, gràcies a la tasca que desenvolupen amb afany en cadascuna de les àrees de la signatura. Casimiro Martínez parla per Interempreses sobre la situació del sector i les últimes novetats de la seva empresa.

Casimiro Màquines, SL, fa més de tres generacions dedicada a la maquinària agrícola. Parli'ns de la feina que exerceixen en la companyia.

La nostra principal dedicació és la comercialització de maquinària agrícola i ramadera i donar a conèixer o introduir noves tecnologies en el nostre territori com, per exemple, el ensitjat de pasta, ensitjar grans en túnels plàstics, o el rasclats de farratges amb un nou sistema vertical Roc, que ajuda a millorar la qualitat del producte, i alhora redueix costos energètics considerablement. Casimiro Màquines segueix sent sensible al Medi Ambient, per això ajudem, mitjançant la introducció del fabricant Agrometal de sembradores únicament de sembra directa, a l'agricultura de conservació, per la qual apostem fermament.

A més, de les màquines de què disposem en el nostre catàleg, totes tenen algun detall que beneficia al nostre medi natural.

Quin balanç fa de tots aquests anys al servei dels seus proveïdors representats?

Un balanç totalment positiu i gratificant per part dels nostres proveïdors de tot el món. Fins ara, de tots els nostres representats cap d'ells era conegut a la nostra Península ni havia experimentat les seves màquines en el nostre terreny. A algun d'ells, com LuCl, fabricant de mescladors, ja fa 15 anys que els portem la representació. Això evidencia una bona penetració a Espanya i Portugal, passant de zero màquines a centenars d'elles en les nostres explotacions ramaderes, o Schuitemaker que, desconeguda totalment, en 10 anys ha passat a tenir les màquines més ben valorades pels clients de farratges. I així amb tots els nostres proveïdors, tots ells s'han posicionat molt bé a Espanya, alguns d'ells guardonats en fires amb primers premis en innovació tecnològica.
Casimiro Martínez Terré
Casimiro Martínez Terré.

Farratgera; fems o compost; sembra ecològica, guardar grans, llavors o fer sitges, polvorització amb coneixement ecològic o explotacions ramaderes són algunes de les àrees de la seva empresa. En què consisteixen? A quin públic van dirigides?

La gran majoria de les nostres màquines es dirigeixen a un tipus de client que principalment s'observa molt detingudament la seva construcció. Si li agrada, la compara amb altres. Si compra a Casimiro Màquines és un client, no marquista. Cap venedor li convèncer del contrari, li és igual el que compra el veí. És molt acurat amb la maquinària, vol que li duri en el temps i finalment vol que aquestes màquines aportin molta tecnologia. Així doncs, definiria al nostre client com 'client intel ligent'.

Els escampadors Franzosi, fabricats a Itàlia, són els primers europeus que van començar a manejar el biocompostaje. A Espanya, agricultors que utilitzaven fa 12 anys fems de diferents tipus, ara amb aquestes màquines apliquen el biocompostaje sense cap problema, perquè ja estan previstes d'aquesta tecnologia des de la primera unitat que va entrar a Espanya fins a l'última. La sembra ecològica és molt important. Pel simple fet de mantenir el sòl cobert, ja s'aporta diversos beneficis mediambientals, tant per al sòl, com per l'aigua i l'aire. A més d'aquestes millores, amb aquestes tècniques, s'aconsegueixen importants reduccions en el consum de gasoil, en suprimir les tasques, alhora que es mantenen i fins i tot es milloren les produccions, cosa que augmenta els beneficis de les explotacions agrícoles, en disminuir de manera important els costos de producció i els temps operacionals.

Personalment crec que ja estem al límit d'erosionar el nostre territori amb el conreu tradicional. Arribem a un acord amb Agrometal d'Argentina, país amb una àmplia experiència en aquesta pràctica. Fem un equip prou eficaç per a la posada en marxa d'aquestes màquines a les nostres terres, màquines fabricades amb un alt grau d'experimentació en diferents camps de tot el món.

Fins ara, el gra es guardava en magatzems. En Casimiro Màquines pensem en els avantatges que tenim amb l'embossat, que superen amb escreix als magatzems. Les ensitjats M & S E / 0 (energia zero) s'emmagatzemen els grans en bosses de 3 metres de diàmetre per 60 metres de llarg. Es pot fer en qualsevol superfície plana, en el mateix camp, on queda envasat al buit, extraient el gra al cap dels mesos en perfectes condicions sense insectes, amb els quilos que van entrar nets sense perdudes, ja sigui per ocells i / o manipulació.

Quant a la polvorització, les normatives comencen a ser estrictes en la manipulació i aplicació de fitosanitaris.

"Apostem fermament per l'agricultura de conservació"

Una de les seves divisions està particularment destinat a l'extermini de talps, un problema que afecta greument als agricultors de Castella i Lleó avui en dia, Quines mesures prenen des Casimiro Màquines, SL, per ajudar a resoldre aquesta situació?

Quan es va donar a conèixer el problema dels talpons a través dels mitjans de comunicació, a l'empresa ens vam posar en marxa per veure què o com podíem ajudar a solucionar aquesta tularèmia. Chequeamos la xarxa de proveïdors i contactes que tenim pel món trobant diverses solucions, però només una recollia les qualitats de mètode ràpid i no contaminant. Es va localitzar als Estats Units i la primera unitat va anar a parar a Velascálvaro (Valladolid), ja que va contactar amb nosaltres l'alcaldessa, amb una inquietud i preocupació lògica. Avui, gràcies a que la Junta de Castella i Lleó va prendre cartes en l'assumpte també amb altres mètodes aquest problema està extingit. Aquest instrument denominat Casimirothor també és efectiu contra qualsevol plaga d'animals de cau. El Casimirothor extermina a tots els animals que estan a l'interior mitjançant una explosió, amb una barreja de dos gasos. L'avantatge és que és d'efecte immediat, ecològic, ja que els animals queden dins del cau no generant cap residu exterior. Està molt indicat per les vinyes, cooperatives, ajuntaments, per al control inicial de la plaga de conills i talpons.

A la fira Agromaq (Salamanca, 6 a 11 de setembre), presentaran un model especialment destinat a acabar amb els talpons. Quins avantatges té la màquina respecte als altres sistemes d'extermini d'aquests rosegadors?

En Agromaq vam tenir diverses opcions diferents de màquines a presentar, entre elles les sembradores de sembra directa. Actualment és de vital importància aquest tipus de pràctica, tenint en compte també els costos en l'estalvi de combustible, etc, i, com no, el famós Casimirothor, aquesta vegada per al control de plaga de conills. Cada explotació de la vinya hauria de tenir un Casimirothor.

Al febrer també van participar a la Fira Internacional de Maquinària Agrícola-Fima Què hi van portar al saló més rellevant del sector?

En Fima presentem un fumigador amb sistema Vortex del fabricant Jacta amb 22 metres de barres, amb suspensió i direccional.
Alguns dels models de maquinària de l'empresa lleidatana
Alguns dels models de maquinària de l'empresa lleidatana.

Com valora la seva participació en aquest certamen?

Les participacions en totes les fires i esdeveniments relacionats amb el sector són positives. Crec que seria important que ens acompanyaran firmes relacionades amb el Medi Ambient, agricultors i ramaders. Hi tenen molt a opinar i fer en aquests temes mediambientals, d'estalvi d'aigua, en plaques solars, biocompostaje, etc. Els pot ajudar a rendibilitzar les seves explotacions. A mi m'agrada anomenar 'explotacions que netegen el nostre medi ambient'. Les fires aportarien més interès millorant així aquests esdeveniments encaminats més cap als agricultors i ramaders.
"A les fires haurien acompanyar firmes relacionades amb el Medi Ambient, agricultors i ramaders"

Quina opinió li mereix la situació del sector agrícola i ramader d'Espanya actualment?

D'uns anys enrere fins avui dia, continuem en situació de canvi, que no només és un canvi espanyol, sinó que és clarament global. Hi estem implicats tot el món i opine que cadascú palparà una situació que serà diferent al que estem acostumats fins ara. El petroli ens afecta, Xina, Índia, Estats Units ens afecten, i aquesta ordenació mundial apunta a molts paràmetres. Un que ens toca de prop el món rural és la qüestió mediambiental. Aquí sí hem de posar-nos al corrent de la jugada a contaminar menys, amb agricultura de conservació o sembra directa, extremant les precaucions en els fitosanitaris, amb equips de polvorització amb tecnologia punta, en l'alimentació dels animals, incloent en la dieta tots els subproductes que es pugui dins del nostre entorn, la utilització d'adobs orgànics com el biocompostaje, etc.

Es presenta una molt bona perspectiva en aquests sectors, amb moltes oportunitats, i un canvi d'opinió pública positiu, admirable dels agricultors i ramaders. Hem de sentir orgullosos de pertànyer a un sector que va a donar de menjar al món i alhora tenint cura amb el nostre esforç del Medi Ambient.

Quin paper creu que haurien de tenir les administracions davant aquesta situació?

Les administracions som nosaltres, per tant, nosaltres hem d'exigir que administrin bé i perquè ho facin bé tenim tots que aportar idees o participar juntament amb elles, de com es pot fer millor el que s'està fent. No podem estar sol demanant diners amb la boca oberta o que ens solucionin, qualsevol papereta, hem d'implicar, mitjançant associacions etc. amb els nostres programes d'actuació i el consens de tots els actors, farem coses positives.

Per la meva experiència en una associació com és Ansemat, puc constatar que s'aconsegueixen molts avantatges. Els associats fem grups de treball on es presenten inquietuds, des del més petit fabricant, al més gran. Quan d'aquesta unió surt una proposta informem al ministeri o qualsevol entitat, així s'arriba a executar qüestions que d'altra manera seria dificilíssim per a qualsevol digui's Ministeri, entitat X, etc. Encertar necessitats de qualsevol sector, he de remarcar que ara per ara ens concerneix a tots. Hem de proposar per a després executar. Algunes propostes tiren endavant, d'altres no, però una cosa és segura, que unipersonalment les dificultats es suporten pitjor. En conclusió, les administracions estan per ajudar (no donar) i tots nosaltres participar.

Quins seran els pròxims moviments de Casimiro Màquines, SL?

Un eslògan de Casimiro Màquines SL, deia: "Endavant amb força". En els propers mesos, signarem un acord amb una empresa alemanya que ens ajudarà a completar el nostre catàleg de màquines Premium, seguirem amb demostracions, dedicades a l'agricultura de conservació i sembra directa, i assistirem a diferents fires i esdeveniments tant a Espanya com a Portugal .
"Les administracions estan per ajudar (no donar) i tots nosaltres participar"
Instal·lacions de Casimiro Màquines a Sucs (Lleida)
Instal·lacions de Casimiro Màquines a Sucs (Lleida).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

    ¿Todavía no nos sigues en Youtube? New Holland España. Campus 4.0

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    05/09/2024

  • Newsletter Agrícola

    02/09/2024

Enllaços destacats

Fima Ganadera - 2025AWA Show2beSant Miquel-2024El futuro del cerealNebext - Expo AgritechIII Congreso Gestión Sostenible del SueloEl futuro del cereal

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis