Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más de 200 profesionales en las Jornadas de Materiales Compuestos/Plásticos Reforzados
Despertar especial interès els aspectes relacionats amb les estructures amb composites

Més de 200 professionals en les Jornades de Materials Compostos / Plàstics Reforçats

Meritxell Jaén01/12/2006
L'Auditori Winterthur de l'Illa Diagonal (Barcelona) va acollir els passats 8 i 9 de novembre la divuitena edició de les Jornades de Materials Compostos / Plàstics reforçats organitzades pel Centre Espanyol de Plàstics. La trobada va reunir més de 200 professionals relacionats amb el sector, representats per 96 entitats, de les quals 44 van ser empreses transformadores, 32 empreses proveïdores de matèries primeres, equips i materials auxiliars, 9 departaments universitaris o centres de tecnologia, 6 revistes especialitzada en plàstics, 3 associacions empresarials i 2 assessors en materials compostos.
Imagen
L'Auditori Winterthur de l'Illa Diagonal (Barcelona) va acollir els passats 8 i 9 de novembre la divuitena edició de les Jornades de Materials Compostos / Plàstics Reforçats organitzades pel Centre Espanyol de Plàstics (CEP). La trobada va reunir més de 200 professionals relacionats amb el sector, representats per 96 entitats, de les quals 44 van ser empreses transformadores, 32 empreses proveïdores de matèries primeres, equips i materials auxiliars, 9 departaments universitaris o centres de tecnologia, 6 revistes especialitzada en plàstics, 3 associacions empresarials i 2 assessors en materials compostos.

Luis Pérez Caumons, president del Centre Espanyol de Plàstics (CEP), va obrir les jornades. Va destacar els més de 30 anys d'èxit d'aquesta convocatòria i ha comentat que s'està registrant un considerable creixement en la indústria dels materials composites, que participen cada vegada més en processos d'alta tecnologia. Per la seva banda, Paula Bosch, directora de l'Institut de Ciència i Tecnologia de Polímers (CSIC), va inaugurar les jornades mitjançant una exposició molt didàctica sobre el passat, present i futur dels materials compostos.

Per facilitar la comunicació i participació dels assistents les conferències es van presentar en espanyol i anglès, mitjançant un servei de traducció simultània que va estar disponible a l'auditori.

Durant el transcurs de les jornades es van presentar fins a 21 conferències i dos comunicats tècnics, que van reflectir una clara tendència a la innovació, buscant aplicacions cada vegada més estructurals amb la implicació dels gabinets de disseny, que van trobant en aquests materials solucions a nous projectes. A això contribueix la tecnologia de simulació numèrica específica per composites, que permet obtenir càlculs més afinats que milloren les prestacions en els dissenys.

Els temes que es van presentar en els debats i que més repercussió i interès van despertar van ser els relacionats amb les estructures amb composites, el seu disseny, les seves unions amb adhesius i les seves recents aplicacions a Espanya en infraestructures públiques. Així mateix, la majoria de les presentacions es va dedicar a cobrir aspectes nous sobre components per compòsits i la seva transformació. La resta de xerrades van tractar sobre les resines, les novetats en el curat de les resines insaturats; com millorar l'aspecte superficial dels PRF per tal d'aconseguir peces amb millor acabat, que generin noves oportunitats per a aquests materials, i sobre temes generals a propòsit de la gran diversitat dels composites,

El president del Comitè Organitzador, Enrique Beneyto, va clausurar el dia 9 de novembre les 18 ª Jornades de Materials Compostos / Plàstics Reforçats. En la seva intervenció ha assenyalat la necessitat d'involucrar l'Administració, despertant-hi l'interès per l'aplicació dels materials compostos reforçats en les aplicacions de construcció civil, a més dels comunament utilitzats: formigó i acer. També es va dirigir de manera molt important al col·lectiu d'arquitectes en el mateix sentit, ja que d'ells depèn que l'aplicació dels materials composites tingui una massiva aplicació i ús en la construcció en el futur. Beneyto va aprofitar l'ocasió per destacar la necessitat d'incentivar programes d'educació per als estudiants d'Arquitectura, Enginyeria i Química, ja que d'ells depèn, en gran mesura, el futur d'aquests materials compostos.

Empreses o entitats relacionades

Centro Español de Plásticos
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Instituto de Ciencia y Tecnologia de Polímeros

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

El futuro del cerealEl futuro del cerealNebext - Expo AgritechAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis