Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a España es el 3er país de la UE en producción de carne de pollo y el 5º en censo y producción de carne de vacuno

Espanya és el 3er país de la UE en producció de carn de pollastre i el 5º en cens i producció de carn de boví

19/05/2014

19 de maig de 2014

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient ha publicat les dades econòmiques dels sectors de les carns de boví, oví, caprí i aus corresponents a l'any 2013. Conforme aquests indicadors, Espanya se situa com a tercer país de la UE en producció de carn de pollastre, cambra en producció de carn d'au, en cinquena en cens i producció de carn de boví i en segon lloc en cens d'ovelles i cabres.
Aquestes dades inclouen les principals magnituds en relació amb la producció, comerç, consum, valor de la producció i preus d'aquestes produccions ramaderes, tant a nivell nacional com a comunitari i mundial.

Sector avícola de Carn
Els resultats constaten la importància del sector avícola de carn com un dels principals motors econòmics de la ramaderia espanyola, amb un valor de la producció estimat en 2.333 milions d'euros, la qual cosa suposa un 5,3% de la Producció Final Agrària. La seva importància, a més, radica en la seva condició d'aliment bàsic i font econòmica i sana de proteïna. És la segona carn més consumida, només per darrere de la carn de porc, i la primera si es considera el consum en fresc.
Pel que fa a la producció, durant 2013 va ser d'1.369.628 tones de carn, la qual cosa suposa un lleuger descens de l'1,06% pel que fa a l'any anterior. D'aquest total, un 82% (1.123.095 tones) corresponen a la producció de carn de pollastre. 

Espanya es manté com el tercer productor comunitari de pollastre, amb una producció que ascendeix a l'11,6% del total produït en la UE, i com la cambra productora de carn d'au, amb una producció de l'11,1% del total produït en la UE.

Encara que el sector manté la seva posició importadora, continua reforçant-se la tendència a incrementar la seva presència en l'exterior, evidenciada durant els últims anys. Així, les exportacions a altres països de la UE s'han incrementat prop d'un 11% i les exportacions a tercers països entorn d'un 2,19%. Quant a les importacions procedents de països de la UE, s'han incrementat un 1,91%, mentre que les procedents de tercers països han descendit lleugerament, entorn d'un 0,87%.

Carn de Boví
En el sector de la carn de boví es pot parlar d'estabilitat durant el passat any, tant en nombre d'explotacions com en cens d'animals respecte a les xifra de 2012. En 2013 el nombre d'explotacions registrades ha estat de 155.514 i el cens de 5.689.000 caps.

Pel que fa a la producció, es manté la tendència lleugerament descendent dels últims anys, amb un nombre total de caps sacrificats de 2.219.731 i una producció de 581.837 tones. En qualsevol cas, Espanya manté la cinquena posició de la UE tant en cens, com en producció de carn de boví.

D'altra banda, quant als preus, 2013 ha estat un any positiu, ja que s'han mantingut preus als productors significativament elevats  i el cost de les matèries primeres s'ha situat en nivells inferiors als de l'any anterior, per la qual cosa els marges ha estat superiors.

Carn d'Oví i Caprí
El sector de la carn d'oví i caprí de carn representa prop del 5% de la producció final ramadera, amb una facturació de gairebé 790 milions d'euros durant l'any 2013. A més de la seva importància econòmica, aquest sector aporta grans beneficis tant mediambientals, pel seu caràcter eminentment extensiu, com a socials, a causa de la seva vinculació amb les zones rurals del país.

S'observa estabilitat amb tendència positiva en el nombre d'explotacions tant d'oví, que han augmentat en un 2,7%, com especialment de caprí, amb un increment del 13,6%. Quant als censos, segons la font de dades del Sistema Integral de Trazabilidad Animal (Sitran), hi ha estabilitat en el nombre d'ovins, mentre que s'ha produït un augment del 7,3% en el nombre d'efectius caprins, la qual cosa trenca la tendència negativa de reducció de censos dels últims anys. Espanya continua sent el segon país de la UE amb major nombre d'ovelles i cabres, per darrere de Regne Unit i Grècia, respectivament.


 

Empreses o entitats relacionades

Cooperativas Agroalimentarias de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis