Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a FIMA 2014: la madurez de una feria que cumple medio siglo de vida

FIMA 2014: la maduresa d'una fira que compleix mig segle de vida

Redacció Interempresas31/01/2014

FIMA ja està aquí i no és una edició qualsevol, és la del seu mig segle de vida, déu n'hi do. Els més vells del lloc encara recorden aquelles primeres edicions dels anys 60, de periodicitat anual i que duraven més d'una setmana. Molt ha canviat la història de la FIMA des de 1964, tant com ho ha fet el món de la maquinària agrícola. 50 anys plagats de records, emocions i innovació que han portat a aquesta cita a alternar-se amb les primeres fires agrícoles a nivell mundial. La celebració no podia anunciar-se millor, un ple absolut que pretén convertir la FIMA 2014 en el punt d'inflexió d'una crisi que porta assotant el sector en l'últim lustre.

Imagen

Una bona FIMA és la premissa d'un bon any per la el sector de la maquinària agrícola i aquest 2014 esperem que sigui especialment així, i més quan es compleixen 50 anys des de la seva primera edició en 1964. A Saragossa s'espera de nou una afluència superior als 200.000 visitants, repetint l'estampa de llargues cues amuntegant-se en l'entrada del recinte de l'última edició. De la importància que ha adquirit aquest any FIMA dóna bona mostra la presència del Príncep d'Astúries, Don Felipe de Borbó, i del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, que seran els encarregats d'inaugurar la fira.

Per conèixer la grandesa de FIMA solament cal fer un cop d'ull als seus nombres, amb 1.251 expositors inscrits. Els 135.000 metres quadrats es reparteixen en deu pavellons –un més que en l'anterior edició– per acollir a 534 expositors espanyols (42,7%) i 717 estrangers (57,3%), procedents de 32 països.

Imagen

L'edició número 38 de FIMA és novament el punt de trobada global del sector primari, i s'alterna amb les fires més importants del ram a nivell europeu. Per recordar la importància de FIMA al llarg d'aquest mig segle hi haurà una exposició il·lustrativa del que ha estat l'evolució de l'agricultor durant aquest període de temps, probablement el més important de la història recent, en el qual s'ha passat de la tracció animal als últims sistemes electrònics i informàtics.

Les jornades tècniques marquen el rumb de FIMA

Zaragoza i FIMA es converteixen per quarta vegada a la seu del Congrés Nacional de Desenvolupament Rural. En aquesta ocasió el lema és 'Camp i ciutat: un futur en comú'. La mecanització agrària va ser determinant per alliberar del camp la força de treball que va fer possible el desenvolupament urbà i industrial que ara gaudim i sofrim. Una mecanització que segueix sent un factor clau de la innovació que permet el continu augment de productivitat agrícola exigit per la nostra societat. Béns i serveis tan imprescindibles com els aliments, l'aigua, l'energia, el paisatge o la biodiversitat estan vinculats al món rural. No obstant això, mentre la ciutat reforça les seves estructures i centres de decisió, les institucions rurals tradicionals i essencials per a la sostenibilitat s'afebleixen.

La creixent sensibilització en relació amb el paper de l'alimentació i el medi ambient en la salut contribueix a millorar la valoració urbana del rural. Les cadenes curtes, el comerç de proximitat, els productes locals, els horts urbans o l'agricultura urbana i periurbana són fenòmens emergents, fortament interrelacionats, que ofereixen noves possibilitats per connectar el camp i la ciutat. El camp encara ha de vèncer moltes dificultats per explicar-se i fer-se entendre davant la ciutat. La ciutat també ha de superar tòpics i estereotips, essencialment ideològics i emocionals però allunyats de la realitat. Tot això serà objecte de debat durant tres dies en Fira de Saragossa. Entre les ponències del primer dia destaca el bloc que repassarà com FIMA ha contribuït per al desenvolupament del camp i la ciutat. La lliçó magistral és a càrrec de l'emèrit Luís Márquez, professor de l'ETSIA de Madrid fins a 2007 i president del jurat del Concurs de Novetats Tècniques de FIMA, qui rebrà a més un homenatge a la seva trajectòria. Des del punt de vista empresarial donaran la seva visió sobre FIMA el conseller delegat de John Deere Ibèrica, Germán Martínez, i el director general de Claas Ibèrica, José Ignacio Vega.

El Congrés Nacional de Desenvolupament Rural es converteix cada dos anys en l'eix de les jornades tècniques de FIMA
El Congrés Nacional de Desenvolupament Rural es converteix cada dos anys en l'eix de les jornades tècniques de FIMA.

Des del dia 9 i fins al 12, les instal·lacions de Fira de Saragossa acullen una altra cita crucial, les XII Missions Inverses d'Agragex. Aquestes trobades entre importadors i distribuïdors estrangers i les seves empreses associades són una eficaç fórmula que facilita desenes de contactes sense necessitat de desplaçar-se per tot el món. Aquesta trobada, en el qual es reuneix a una cuidada selecció de signatures importadores i distribuïdores de més de 25 països de tot el món, facilita a les empreses espanyoles del sector l'oportunitat de donar a conèixer la seva oferta presentant els seus productes i fabricats davant els mercats estrangers, representats per les diferents delegacions.

En aquesta edició de FIMA tampoc falten dues cites fixes: la Trobada Nacional d'Operadors de Cereals, que se celebra a l'Auditori el dijous 13, i que arriba a la seva dotzena edició; i la Jornada tècnica sobre reconeixement de plántulas de males herbes, organitzada per l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Saragossa, que tornarà a servir com a base a professionals i tècnics per identificar i reconèixer les diferents espècies de males herbes monocotiledóneas i dicotiledóneas.

Guanyadors Concurs de Novetats Tècniques FIMA 2012

Categoria: Tractors i màquines autopropulsadas i energia

Novetat Tècnica Excel·lent

  • JOHN DEERE IBÈRICA: Assistent per l'enganxi d'aperos en els tractors John Deere 4049R i 4065R.
  • NEW HOLLAND: Sistema despalillador Opti-Engrapi en vendimiadoras New Holland.

Novetat Tècnica

  • AGCO IBERIA: Sistema d'acoblament hidràulic Flatface en tractors Fendt.
  • AGCO IBERIA: Sistema de regulació de la pressió dels pneumàtics VarioGrip en tractors Fendt.
  • CASI IH: Boca de descàrrega pivotante per a recol·lectores Casi-IH Axial Flow.
  • CLAAS IBÈRICA: Sensor de vent i de pendent per a l'ajust automàtic de la projecció amb el picador-esparcidor radial de les recol·lectores Claas Lexion.
  • NEW HOLLAND: Canvi automàtic del règim de funcionament de la TDF en tractors Deutz-Fahr de la Sèrie 5 TTV.
  • NEW HOLLAND: Fre motor hidràulic en tractors Deutz-Fahr de la Sèrie 5 TTV.

 

Categoria: Màquines accionades i instal·lacions fixes i mòbils

Novetat Tècnica Excel·lent

  • KUHN IBÈRICA: Sistema de mesurament i regulació de la distribució en l'abonadora centrífuga Rauch Axmat.
  • TEEJET TECHNOLOGIES: Filtre de pulverización amb cabal variable mitjançant polsos elèctrics Dynajet Flex 7920.

Novetat Tècnica

  • AQUACTIVA AMBIENTAL: Equip per a la instal·lació automàtica de reg subterrani Siar.
  • ARCUSIN: Sistema de transport de pacas en les agrupadoras Arcusin.
  • GLA AGRISOLUTIONS: Sistema d'enduriment de peces de desgast mitjançant carbur de tungstè embegut Intop.
  • DELTACINCO: Rotoempacadora-encintadora senar stop Krone Ultima.
  • DURÁN MAQUINÀRIA AGRÍCOLA: Rotoempacadora-encintadora McHale Fusion 3 Plus amb lligat i encintat mitjançant làmina plàstica.
  • DURÁN MAQUINÀRIA AGRÍCOLA: Sistema de distribució IDS en la sembradora pneumàtica Pöttinger Aerosem 1002.
  • KUHN IBÈRICA: Empacadora Kuhn LSB 1290aneu amb pistó de doble cos.
  • KVERNELAND GROUP IBÈRICA: Sistema per a la detecció de llavors molt petites en la sembradora Kverneland ViCheck Miniair Nova.
  • PULVERIZADORES FEDE: Sistema de modificació del cabal impulsat pel ventilador en atomizadores Fede Futur Smart Air.

 

Categoria: Solucions de gestió agronómica

Novetat Tècnica

  • CLAAS IBÈRICA: Simulador online per al maneig de màquines i tractors.
  • FORIGO ROTER ITÀLIA: Captador-registrador de temperatura i vibracions sense contactes per a màquines agrícoles TP Sens.
  • JOHN DEERE IBÈRICA: Gestió de la fertilització orgànica mitjançant sensor NIR.
  • KRAMP AGRIPARTS IBÈRICA: Aplicació informàtica per a l'adquisició instantània de recanvis de tractors i màquines agrícoles Kramp Mobile.
  • TRIMBLE NAVIGATION: Servei de correccions GNSS Trimble CenterPoint RTX.

Empreses o entitats relacionades

FIMA - Feria de Zaragoza

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Tractores especiales M5002 Narrow

    Tractores especiales M5002 Narrow

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    07/10/2024

  • Newsletter Agrícola

    03/10/2024

Enllaços destacats

Tecnovid 2025IRTA FruitcentreNebext - Expo AgritechAlmendra y pistacho 30-10-2024Tecnovid 2025Fima Ganadera - 2025AWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis