Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Se celebrada la jornada de manzana de verano en el Irta Mas Badia

Se celebrada la jornada de poma d'estiu en l'Irta Mes Badia

17/09/2013

17 de setembre de 2013

El passat 4 de setembre va tenir lloc en el Irta Mas Badia (La Tallada d'Empordà, Girona), la Jornada Tècnica Frutícola d'estiu. Durant la jornada, els assistents van realitzar un recorregut per diferents estacions situades en algunes de les parcel·les de l'Estació Experimental Agrícola Mes Badia on, entre altres coses, van poder veure les actuacions d'aclareo i poda en el marc de la mecanització dels processos, clau en fruticultura per reduir els costos de producció de poma.

En la tradicional exposició de varietats de poma d'estiu van destacar les noves seleccions de ‘Gala’ caracteritzades per presentar més coloració que les seleccions que es disposava fins ara. Aquest any, al moment de comentar les varietats, a més del comportament agronómico d'aquestes, es va donar informació dels diferents graus d'estries dels fruits.

Imagen

Pel que fa a la millora de la gestió del reg es van presentar els resultats de l'eina GiroReg, instal·lada en 12 plantacions comercials de la província de Girona. En aquest sentit, es va fer especial èmfasi en els reptes per seguir fent un bon ús d'aquest recurs limitat, on l'estalvi d'aigua amb la utilització de regs més eficients és de l'ordre del 40%.

Finalment, es van tractar dos aspectes en la protecció de cultius. D'una banda, els resultats i les novetats en el control de Pseudococcus viburni i, per l'altre, l'última situació, en la qual no ha aparegut cap focus més de la malaltia, així com es van explicar les mesures preses després de detectar els brots afectats per foc bacterià a la zona frutícola del Baix Ter.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Sant Miquel-2024AWA Show2beEl futuro del cerealNebext - Expo AgritechEl futuro del cereal

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis