Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fliegl afianza su crecimiento y abre una nueva etapa con su factoría en Mühldorf
La nova planta compta amb quatre línies de muntatge per volquetes, instal·lacions de biomassa, cubes de purí i per als seus famosos remolcs amb caixes d'embranzida

Fliegl aferma el seu creixement i obre una nova etapa amb la seva factoria en Mühldorf

David Pou12/06/2013
D'aquell projecte que va fundar en 1975 Josef Fliegl queda, gairebé 40 anys més tard, el més important, el seu esperit d'innovació i desenvolupament constant. Així ho van posar de manifest els cinc actuals dirigents de la companyia, cinc germans que al costat del seu pare, un apassionat de la mecànica, han portat a Fliegl a ser una de les companyies de referència en el sector de la maquinària agrícola europea. Del 6 a l'11 de juny tot el gran equip de Fliegl del nou centre de producció, situat en ple cor de Baviera, va rebre en les seves instal·lacions a centenars de clients, distribuïdors i periodistes de premsa especialitzada, procedents de tota Europa, amb l'objectiu de donar el tret de sortida a una nova etapa que han encapçalat amb el lema 'Power On'.

Un ambient festiu va servir per inaugurar la major inversió realitzada en la història de Fliegl, la nova planta de producció en Mühldorf am Inn. “El meu pare va començar fa més de 35 anys a fabricar la primera màquina. Només amb la unió de tots hem pogut convertir a Fliegl en una empresa internacional”. Amb aquestes paraules va donar la benvinguda a tota la premsa estrangera Josef Fliegl Jr., el director gerent i un dels cinc germans que han pres el comandament de l'empresa amb l'objectiu de portar-la per la senda del creixement. A l'Open House, celebrats els dos dies següents, van assistir uns 45.000 veïns de tota la comarca. Va ser a les 11 hores del passat dissabte dia 8 de juny, quan Josef Fliegl Jr. i la ministra d'Agricultura d'Alemanya, Ilse Aigner, van prémer conjuntament el botó 'Power On' com a símbol de l'inici d'una nova era per Fliegl. “Avui he tingut l'oportunitat de conèixer un negoci familiar impressionant, en el qual es fabriquen molts productes que demostren que la importància no solament està en el remolc, sinó també a la tecnologia que hi ha darrere”, afirmava la ministra Aigner.

Josef Fliegl Jr. va donar el tret de sortida a la nova etapa de Fliegl al costat de la ministra alemanya d'Agricultura, Ilse Aigner...
Josef Fliegl Jr. va donar el tret de sortida a la nova etapa de Fliegl al costat de la ministra alemanya d'Agricultura, Ilse Aigner.
L'àrea de la nova seu, d'aproximadament 30 hectàrees, gairebé triplica l'espai de l'anterior centre de producció en la veïna localitat de Töging, a més d'augmentar la capacitat de producció d'uns 300 a 500 vehicles al mes. El complex no és només la llar de Fliegl Agrartechnik, sinó també les empreses germanes Fliegl Bau-und Kommunaltechnik (Construcció i Equipament municipal), Fliegl Forsttechnik (Tecnologia Forestal) i Fliegl Dosiertechnik (Tecnologia de Dosatge). Uns 280 empleats treballen a la nova seu central de l'empresa.

Des que va començar la construcció al novembre de 2009 s'han mogut 1,5 milions de m3. La nova seu compta amb una superfície coberta de 85.000 m2 i 900.000 m3.

Imagen
La nova planta compta amb quatre línies de muntatge per volquetes, instal·lacions de biomassa, cubes de purí i per als seus famosos remolcs amb caixes d'embranzida, totes elles equipades amb l'última generació en tecnologia de fabricació. Per al mecanitzat de components existeix una unitat de tall per làser de xapa metàl·lica, amb l'ajuda de la qual es poden tallar amb rapidesa i alta precisió peces amb formes complicades i elements especials. El taller de pintura compta amb disposicions estrictes per a la protecció del medi ambient i les troballes més recents basats en l'ergonomia. Està dissenyat per manejar peces fins a 10 metres de longitud i un pes fins a 5 tones, que poden ser lacadas, polvoritzades i assecades.
Imagen
Un sistema d'emmagatzematge amb una altura de 27 metres optimitza la logística de Fliegl Agrartechnik de forma mil·limètrica. El sistema funciona de forma independent, totalment automàtic, podent-se manejar de manera fàcil i ràpida gairebé 18.000 tones de peces petites. A més, les instal·lacions compten amb un impressionant magatzem per 12.000 pneumàtics i un altre magatzem per emmagatzemar unes 6.000 tones de peces d'acer. Tot el sistema està pensat amb l'objectiu de satisfer les cada vegada majors exigències dels processos de producció moderns.
Imagen
El magatzem de pneumàtics és una de les parts més impressionants de la nova fàbrica
El magatzem de pneumàtics és una de les parts més impressionants de la nova fàbrica.

La maquinària agrícola, l'eix de Fliegl

Encara que al llarg d'aquests últims anys Fliegl ha anat diversificant el seu negoci, la seva divisió agrícola és sense cap dubte el cor de l'empresa. Al llarg del recorregut que els presents realitzem per l'exterior de les instal·lacions van ser innombrables els models de remolcs, cubes, implementos, etc., que vam tenir l'oportunitat de conèixer amb detall. L'estel de Fliegl, i de la qual és número u a nivell mundial, són els seus remolcs amb caixa d'embranzida, presentats mundialment en l'Agritechnica de 1999. Aquest sistema, patentat per Fliegl, ha revolucionat el món del transport agrícola.
El remolc amb caixa d'embranzida és el gran protagonista en les instal·lacions de Fliegl
El remolc amb caixa d'embranzida és el gran protagonista en les instal·lacions de Fliegl.
Era impossible enumerar la quantitat de novetats i de patents que Fliegl presenta per al sector agrícola. Van resultar especialment interessants la patent de discos amb canvi d'angle per repartir més o menys purí amb la cuba; la nova cuba de polietilino amb 18.500 l de capacitat –Fliegl està treballant concienzudamente a baixar la tara dels vehicles, mantenint la seva capacitat–; les diferents caixes d'embranzida, cada vegada més lleugeres i aprofitant més l'espai; o el distribuïdor d'embranzida d'un sol eix.
Els discos amb canvi d'angle (esq.) i la nova cuba de polietilè Polyline (dta.) van ser algunes de les novetats presentades...
Els discos amb canvi d'angle (esq.) i la nova cuba de polietilè Polyline (dta.) van ser algunes de les novetats presentades.
En aquests últims anys des de Fliegl s'ha posat especial èmfasi en l'electrònica, i és que segons comentava algun dels responsables de la marca alemanya, l'electrònica anirà irremeiablement substituint a la hidràulica. Així ho veu Fliegl, que porta des de fa anys treballant de la mà de primeres marques de tractors com John Deere, amb qui ha col·laborat per desenvolupar un nou sistema d'electrificació per a tractors. Es tracta que part de la força generada pel propi tractor es converteixi en energia per moure els eixos motrius d'un remolc o d'un esparcidor d'abonaments. Actualment explica ja amb una sèrie limitada d'aquests tractors, la sèrie 6210 RE, un dels quals es trobava en les instal·lacions de Fliegl.

Tampoc van faltar altres desenvolupaments del Departament d'Electrònica, com un giroscopi que col·locat sobre el tractor percep i transmet cada moviment al remolc o apero perquè aquest realize el mateix moviment; un sitema Isobus universal que es pot utilitzar en qualsevol marca de tractor; diferents tipus de cèl·lules de pesaje; sensors de proves; etc.

El giroscopi (esq.) o les cèl·lules de pesaje (dta.) són alguns dels desenvolupaments del Departament d'Electrònica
El giroscopi (esq.) o les cèl·lules de pesaje (dta.) són alguns dels desenvolupaments del Departament d'Electrònica.

La biomassa, la gran aposta de futur

La seva existència és tan jove com a prometedora. Aquest departament, que va començar desenvolupant un dosificador de plantes de biomassa –sector en què Fliegl és ara referencia al mercat– ha evolucionat cap a nous productes molt útils per al sector. Dos clars exemples són el Titan SF, un vehicle autopropulsado que permet transportar 25 m3 de producte de la sitja al dosificador en un sol viatge; o el nou assecador de biomassa ÖkoDry, que permet l'assecat d'estelles de fusta, però també d'altres productes com el gra.
El Titan SF, el vehicle transportador de biomassa, és una de les grans apostes de Fliegl per al sector de biomassa
El Titan SF, el vehicle transportador de biomassa, és una de les grans apostes de Fliegl per al sector de biomassa.

Empreses o entitats relacionades

AG-Group, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechEl futuro del cerealEl futuro del cerealAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis