Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los recortes multiplican los costes del seguro de retirada de animales en las explotaciones

Les retallades multipliquen els costos del segur de retirada d'animals en les explotacions

10/06/2013

10 de juny de 2013

L'organització agrària de petits agricultors i ramaders UPA ha donat la veu d'alarma davant l'increment que ha sofert el segur de retirada de cadàvers d'animals – activitat obligatòria per a totes les explotacions –, els costos de les quals s'han disparat fins al 325% a Extremadura des del passat 1 de juny. Aquesta 'desproporcionada pujada' arriba com a conseqüència de les modificacions introduïdes en el Pla d'Assegurances agràries per a l'any 2013 i a causa de les retallades que el Ministeri d'Agricultura ha aplicat, reduint la partida destinada a les Assegurances Agràries des de 289 milions d'euros en 2009 a 199 milions d'euros en 2013 (un 30% menys). A això cal sumar-li l'eliminació de la partida als Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma, obligant al ramader a assumir pràcticament la totalitat del cost del segur. Segons Antonio Prieto, responsable de Ramaderia i Olivar d'UPA-UCE Extremadura, la retirada del suport de les administracions públiques "posa les coses més difícils als ramaders a Extremadura".
La retirada de cadàvers es va convertir en obligatòria l'any 1996, després de la crisi de les 'vaques boges', amb l'objectiu de mantenir un sistema regulat d'eliminació de les restes mortals dels animals que moren en les explotacions. El segur ha permès garantir i mantenir els compromisos de destrucció de cadàvers, constituint un mètode de finançament 'eficaç'. En l'actualitat, les explotacions ramaderes travessen una greu crisi de rendibilitat que està reduint any a any el nombre de caps de bestiar. Com a exemple, podem assenyalar que una explotació avícola mitjana a la regió incrementaria la seva pòlissa de 259 a 509 (+96%), pràcticament el doble que el passat any. Així mateix, en el sector porcí que és un altre dels grans perjudicats,  els costos de les assegurances de retirada han augmentat fins a un 325%: "Un ramader amb una explotació de 125 caps de porcs passaria de pagar 58 pel seu segur de retirada a 217 ", assenyala Prieto.
Els ramaders han reclamat al Ministeri d'Agricultura que "no els abandoni a la seva sort" i "sigui conscient de la situació crítica" que travessa el sector. UPA proposa que es treballi en la línia de valorizar els subproductes animals i no simplement destruir-los, com ha ocorregut fins ara. Els cadàvers de certs animals podrien utilitzar-se eficaçment com a biomassa.

Empreses o entitats relacionades

Upa, Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (Servicios Centrales)

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

    Al servicio de nuestros clientes: innovación, proximidad y confianza

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    04/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    01/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis