Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Lleida, capital de la innovación varietal y mejora genética frutícola

Lleida, capital de la innovació varietal i millora genètica frutícola

18/02/2013
Lleida serà, del 19 al 22 de febrer, el punt de trobada de dues dels elements clau en la investigació per a la producció de fruita en tota Europa: el projecte Fruitbreedomic i la xarxa Eufrin. Fruitbreedomics és un projecte que té com a objectiu augmentar l'eficiència en la millora genètica d'espècies frutícolas (focalitzat en poma i préssec) i proveir al sector de la tecnologia genòmica capdavantera, a fi de millorar l'eficiència de la producció i satisfer les demandes, tant dels agricultors com dels consumidors. El seu objectiu final és el d'aconseguir cultius d'alta qualitat resistents a les malalties, a través de sistemes agrícoles sostenibles i en el marc del canvi climàtic global. En el projecte Fruitbreedomics treballen, des del seu inici l'1 de març de 2011, un consorci de 24 socis: 18 instituts d'investigació d'Europa, entre ells el Irta, del Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Israel, Sud-àfrica, Nova Zelanda i Xina, a més de 6 empreses. Amb un finançament de la UE de 6 milions d'euros, el projecte té una durada total de 4,5 anys, finalitzant, per tant, el 2015.

D'altra banda, Eufrin (European Fruit Research Institutes Network), és la xarxa d'instituts i universitats dedicades a la investigació en fruita a Europa i especialitzades en la investigació, desenvolupament i extensió dels cultius frutícolas en zones temperades que engloba institucions de la Unió Europea, Suïssa i l'Europa de l'Est, amb un total de 22 països entre els quals està Espanya, representat per l'Irta. Durant aquests quatre dies, Eufrin celebrarà a Lleida la seva reunió bianual on els seus membres treballaran en la revisió de l'estat actual de les seves activitats d'investigació i, d'altra banda, el projecte Fruitbreedomics realitzarà la seva reunió anual.

Aprofitant la coincidència a Lleida d'Eufrin i del projecte Fruitbreedomics, el dia 20 de febrer al Campus Cappont, tindrà lloc una jornada conjunta entre ambdues institucions dedicada íntegrament a fer una revisió de l'estat actual de tots els grups que treballen en pera i poma.

Així, al matí, els grups de treballa en varietats de pera i poma d'Eufrin realitzaran una posada al dia de les tendències generals de les noves varietats de peres i pomes en diferents països, així com de diversos programes de selecció varietal en aquestes dues espècies fruiteres. A la tarda, diferents investigadors del programa Fruitbreedomics realitzaran diverses presentacions sobre el mateix projecte i els seus objectius, sobre la variabilitat genètica de les col·leccions varietales de pera i poma europees, les noves tendències de les poblacions seleccionades de pomes i peres, el perquè de les noves varietats triomfen o fracassen, o sobre la interacció entre el genotip i l'ambient.

Empreses o entitats relacionades

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària - IRTA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beEl futuro del cerealEl futuro del cerealSant Miquel-2024Nebext - Expo Agritech

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis