Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Gran éxito de asistencia en las 17as jornadas de materiales compuestos plásticos reforzados

Gran èxit d'assistència a les 17as jornades de materials compostos plàstics reforçats

01/02/2005
Un cop més i com ja és habitual, els més de 250 participants inscrits a aquestes Jornades Tècniques, organitzades per Centre Espanyol de Plàstics i que en aquesta ocasió han comptat amb l'especial col·laboració de Aimplas - Institut Tecnològic del Plàstic, de València, la Universitat Politècnica de València i la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència de la Generalitat Valenciana, avalen aquests actes com a cita biennal d'empresaris i tècnics tant del sector dels Materials Compostos / Plàstics Reforçats com dels sectors utilitzadors: automoció, naval, aeronàutic, construcció, electrònica, electromecànica, electrodomèstics, etc.

El president del Comitè Organitzador, Enrique Beneyto, va realitzar la presentació de les Jornades, efectuant la inauguració Francisco Javier Sanz, rector de la Universitat Politècnica de València, a qui se li va agrair molt especialment el poder utilitzar el magnífic marc del Paranimf de la Universitat per celebrar aquests actes.

Sanz en la seva intervenció va fer menció a la necessitat d'una estreta col·laboració entre Universitat i Empresa, de manera que dins d'aquesta filosofia va acollir amb entusiasme la idea de col·laborar activament en aquests actes, alhora que va destacar l'excepcional i gratificant d'inaugurar unes jornades que es van iniciar el 1975 i que porten celebrant ininterrompudament i gran èxit de participació durant 34 anys.

De la intervenció del Beneyto destaquem la seva especial menció a CEPMAC (Centre per a la Promoció dels Materials Compostos), grup integrat dins el Centre Espanyol de Plàstics i del qual formen part els associats dedicats a aquests materials, i recordant la recomanació del Gustaaf Bos, Secretari General de l'EuCIA ( European Composites Industry Association), efectuada en la passada edició d'aquestes jornades, sobre la necessitat de fomentar l'associacionisme en aquest col·lectiu i recomanant que sigui aquesta entitat qui els aglutini, per tal de participar activament en les decisions que es prenen a la UE i que puguin afectar la nostra indústria, com ara emissions d'estirè i dissolvents (VOC), tractament de residus, etc.

Durant els 2 dies de jornades es van exposar les 20 conferències previstes en el programa i que van ser desenvolupades per destacats especialistes nacionals i estrangers de les següents empreses, centres tecnològics, escoles tècniques i instituts:

  • AIMPLAS - Instituo Tecnològic del plàstic
  • AKZO Nobel Chemicals, SA
  • Ashland Chemical Hispania, SL
  • Cray Valley Ibérica, SA
  • DOW Deutschland GmbH & Co OHG. / Quimidroga, SA
  • DSM Composite Resins
  • Euroresins, SA
  • Ferro Spain, SA
  • Fibres reforçades, SA / Grup Gazechim Composites
  • Fundació GAIKER
  • PGI Europe Industrila / Quimidroga, SA
  • Sovitec Ibérica, SA
  • CDTI - Centre per al desenvolupament tecnològic industrial
  • Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica de Bilbao
  • Escola Superior d'Enginyers Aeronàutics
  • Institut de Ciència i Tecnologia dels Polímers del CSIC - ICTP
  • Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial - INTA
A més de les interessants intervencions exposades pels representants de les esmentades empreses i entitats, van ser molt aplaudides les intervencions de José Miguel Lacosta, vocal de la Comissió 23 "Seguretat contra Incendis" d'Aenor, que va desenvolupar el tema "Seguretat contra incendis dels productes de la construcció a la UE. Les Euroclasses en matèria de reacció al foc ", de Luis López Mateo del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana i col·laborador tècnic del Centre Espanyol de Plàstics que va presentar el tema" Riscos i oportunitats per a les empreses espanyoles de plàstics reforçats ", i la de Juan José Manso, expert en composites i col·laborador de Aimplas que va tancar el cicle de conferències presentant el tema "Alta aplicació dels composites en la construcció: tancament exterior de l'ampliació del Museu Reina Sofia (Madrid) i Torre UPV (València)" .
Durant aquests actes es van celebrar 3 xerrades amb els conferenciants que van intervenir en cada bloc de ponències, i que van ser moderats per Ignacio Aramendia de Aimplas, Vicenç Colldeforns d'Owens-Corning Fiberglas España, SA, i Enrique Beneyto de Menzolit Vitroplast, SL, donant resposta a la important quantitat de preguntes efectuades pels assistents durant ells.

La cloenda de les jornades va ser efectuada per Justo Nieto, Conseller d'Empresa, Universitat i Ciència de la Generalitat Valenciana, juntament amb el president del Centre Espanyol de Plàstics i de les jornades, Albert Moreno.

Com colofó a aquests actes, el dia 24 a la tarda es va efectuar una visita a la Torre de la UPV comentada per Salvador Ivorra, explicant amb la presència del catedràtic Juan Antonio Rovira, Cap del Departament de Mecànica dels Mitjans Continus i Teoria d'Estructures de la Universitat Politècnica de València, el qual va dirigir el disseny i construcció d'aquesta torre.

Aquesta torre té 44 metres d'alt i 8,5 metres de diàmetre a la base, estrenyent fins a 1 metre a la part superior, la qual està coronada amb una esfera decorativa de vidre, un indicador amb el nom de la Universitat Politècnica de València i un conductor d'alta il luminació de 2 metres. Amb aquesta construcció, realitzada pel procés de pultrusió, es va pretendre crear un punt de referència que des de lluny indiqués l'entrada de la Universitat al mateix temps que es van experimentar els límits del que ara es poden aconseguir utilitzant plàstics reforçats en projectes de construcció, i demostrar també el gran futur d'aquests materials, ja que possibiliten construir grans estructures.

Posteriorment es va realitzar una visita a les instal·lacions de l'Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas, especialment a la nova planta dedicada a aquests materials.

Com és habitual en les Jornades organitzades pel Centre Espanyol de Plàstics, els assistents van rebre un dossier que conté totes les conferències que es van presentar, facilitant a més tota aquesta documentació recopilada en un CD.

Els nombrosos assistents van mostrar el seu interès i satisfacció pel desenvolupament d'aquestes 17a s. Jornades de Materials Compostos / Plàstics Reforçats, tant en els animats converses com en les converses mantingudes en les pauses i dinars, que van donar lloc a posteriors trobades per comentar i ampliar el tractat.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Asociación Española de Normalización y Certificación
Centro Español de Plásticos
Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial
Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Innovaciones Técnicas Agrícolas, S.L.
Instituto de Ciencia y Tecnologia de Polímeros

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Agrícola

    29/07/2024

  • Newsletter Agrícola

    25/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Expo AgritechEl futuro del cerealEl futuro del cerealAWA Show2beSant Miquel-2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis